TPS  PK 35 Vantaa, 2 3, Naisten Liiga, 30.9.2017 88 (1)

Tia-Maria Jaakonsaari jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja keskikenttäpelaaja Tia-Maria Jaakonsaari ovat solmineet kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. 23-vuotias Jaakonsaari on joukkueen toiseksi pitkäaikaisin pelaaja, sillä hän aloittaa jo kahdeksannen kautensa Punamustien ryhmässä.

Jo B-tytöissä Punamustien paitaa kantanut Jaakonsaari nousi naisten joukkueen mukaan kaudella 2011 ja debytoi heti samana vuonna Naisten Liigassa. Yhteensä hän on pelannut 86 liigaottelua ja tehnyt niissä seitsemän maalia. Hän on ollut voittamassa PK-35 Vantaan riveissä viittä Suomen mestaruutta ja neljää Suomen Cupin mestaruutta. Lisäksi hän on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Jaakonsaari on monipuolinen pelaaja, joka sopii mainiosti joukkueen pallonhallintaa ja aloitteellisuutta korostavaan pelitapaan.

– ”Tiksu” on pelaaja, joka pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. Hänen vahvuutensa tulevat kuitenkin parhaiten esiin kentän keskisektorille. Hän pystyy pelaamaan keskikentän pohjan lisäksi myös topparina tai jopa kymppipaikalla, Väisänen sanoi.

– Hänellä on hyvät ajoitukset kaikissa liikkeissään. Hän pystyy pelaamaan myös kovaa, uskaltaa haastaa, tehdä käännöksiä ja pelata pienessä tilassa. Hän pystyy tekemään omalla liikkeellään tilaa myös muille ja sen myötä edistämään peliä.

Jaakonsaaren mukaan Punamustissa jatkaminen oli hänelle kotimaassa ainoa vaihtoehto.

– PK-35 Vantaa on aina se luontainen valinta, koska en tahdo vaihtaa seuraa vain kokeilemisen halusta. Tämä on minulle kuin perhe, enkä aio jättää sitä niin kauan kuin pelaan Suomessa.

PK-35 Vantaa on julkaissut kaudelle 2018 nyt 19 pelaajasopimusta: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Ida Raustola, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Filippa Kilponen, Tia-Maria Jaakonsaari, Vilma Väisänen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Mette Barck, Netta Koso, Alina Kosunen, Elli-Noora Kainulainen, Jasmin Leppioja, Kaisa Collin ja Heidi Kollanen.