TPS  PK 35 Vantaa, 2 3, Naisten Liiga, 30.9.2017 88 (1)

Tia-Maria Jaakonsaari jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja keskikenttäpelaaja Tia-Maria Jaakonsaari ovat solmineet kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. 23-vuotias Jaakonsaari on joukkueen toiseksi pitkäaikaisin pelaaja, sillä hän aloittaa jo kahdeksannen kautensa Punamustien ryhmässä.

Jo B-tytöissä Punamustien paitaa kantanut Jaakonsaari nousi naisten joukkueen mukaan kaudella 2011 ja debytoi heti samana vuonna Naisten Liigassa. Yhteensä hän on pelannut 86 liigaottelua ja tehnyt niissä seitsemän maalia. Hän on ollut voittamassa PK-35 Vantaan riveissä viittä Suomen mestaruutta ja neljää Suomen Cupin mestaruutta. Lisäksi hän on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Jaakonsaari on monipuolinen pelaaja, joka sopii mainiosti joukkueen pallonhallintaa ja aloitteellisuutta korostavaan pelitapaan.

– ”Tiksu” on pelaaja, joka pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. Hänen vahvuutensa tulevat kuitenkin parhaiten esiin kentän keskisektorille. Hän pystyy pelaamaan keskikentän pohjan lisäksi myös topparina tai jopa kymppipaikalla, Väisänen sanoi.

– Hänellä on hyvät ajoitukset kaikissa liikkeissään. Hän pystyy pelaamaan myös kovaa, uskaltaa haastaa, tehdä käännöksiä ja pelata pienessä tilassa. Hän pystyy tekemään omalla liikkeellään tilaa myös muille ja sen myötä edistämään peliä.

Jaakonsaaren mukaan Punamustissa jatkaminen oli hänelle kotimaassa ainoa vaihtoehto.

– PK-35 Vantaa on aina se luontainen valinta, koska en tahdo vaihtaa seuraa vain kokeilemisen halusta. Tämä on minulle kuin perhe, enkä aio jättää sitä niin kauan kuin pelaan Suomessa.

 

PK-35 Vantaa on julkaissut kaudelle 2018 nyt 19 pelaajasopimusta: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Ida Raustola, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Filippa Kilponen, Tia-Maria Jaakonsaari, Vilma Väisänen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Mette Barck, Netta Koso, Alina Kosunen, Elli-Noora Kainulainen, Jasmin Leppioja, Kaisa Collin ja Heidi Kollanen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com