Untitled 63

Alina Kosuselle jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut Alina Kosusen kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Hyökkäävissä rooleissa viihtyvä Kosunen aloittaa toisen kautensa Punamustissa.

19-vuotias Kosunen nousi PK-35 Vantaan mukaan vuosi sitten VJS:n riveistä. Hän debytoi Punamustien paidassa heinäkuussa Suomen Cupin ottelussa HPS:ää vastaan. Kosusen ensiesiintyminen sujui mainiosti, sillä hän onnistui heti kahdesti maalinteossa. Ensimmäisen Naisten Liigan ottelunsa Kosunen pelasi heinäkuussa Kokkolassa.

Hän sai lisäksi kauden aikana paljon vastuuta Punamustien farmijoukkueen HPS:n paidassa. Kosunen pelasi HPS:n riveissä 16 naisten Ykkösen ottelua ja viimeisteli niissä seitsemän maalia.

Kosunen on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa. Ensi viikolla hän matkustaa U20-maajoukkueen kanssa Yhdysvaltoihin kovatasoiseen harjoitusturnaukseen.

Kova halu eteenpäin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Kosusella on kova halu kehittyä pelaajana. Hän uskoo, että viime kaudella Ykkösessä saadut peliminuutit kantavat tulevaisuudessa hedelmää.

– Mielestäni ”Allu” on osoittanut, että hän haluaa päästä eteenpäin jalkapalloilijana. Hän on tosi hyvä harjoittelija ja sai viime kaudella HPS:ssä paljon vastuuta, mistä on paljon hyötyä tulevia vuosia ajatellen, Väisänen sanoi.

-Allu on nopea pienessä tilassa. Hän on maaliahne pelaaja, joka pyrkii käyttämään hyvää laukaustaan paljon, ja myös onnistuu siinä hyvin.

Kosusen mukaan Punamustissa jatkaminen oli luonteva päätös. Hyvät joukkuekaverit palvelevat myös hänen omaa kehittymistään.

– On mukavaa jatkaa täällä tutussa ympäristössä ja hyvien pelaajien ympäröimänä. Odotan tulevaa kautta jo innolla, Kosunen sanoi.

 

PK-35 Vantaa on nyt julkaissut 18 pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Filippa Kilponen, Ida Raustola, Vilma Väisänen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Elli-Noora Kainulainen, Netta Koso, Mette Barck, Jasmin Leppioja, Kaisa Collin, Alina Kosunen ja Heidi Kollanen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com