Untitled 63

Alina Kosuselle jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut Alina Kosusen kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Hyökkäävissä rooleissa viihtyvä Kosunen aloittaa toisen kautensa Punamustissa.

19-vuotias Kosunen nousi PK-35 Vantaan mukaan vuosi sitten VJS:n riveistä. Hän debytoi Punamustien paidassa heinäkuussa Suomen Cupin ottelussa HPS:ää vastaan. Kosusen ensiesiintyminen sujui mainiosti, sillä hän onnistui heti kahdesti maalinteossa. Ensimmäisen Naisten Liigan ottelunsa Kosunen pelasi heinäkuussa Kokkolassa.

Hän sai lisäksi kauden aikana paljon vastuuta Punamustien farmijoukkueen HPS:n paidassa. Kosunen pelasi HPS:n riveissä 16 naisten Ykkösen ottelua ja viimeisteli niissä seitsemän maalia.

Kosunen on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa. Ensi viikolla hän matkustaa U20-maajoukkueen kanssa Yhdysvaltoihin kovatasoiseen harjoitusturnaukseen.

Kova halu eteenpäin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Kosusella on kova halu kehittyä pelaajana. Hän uskoo, että viime kaudella Ykkösessä saadut peliminuutit kantavat tulevaisuudessa hedelmää.

– Mielestäni ”Allu” on osoittanut, että hän haluaa päästä eteenpäin jalkapalloilijana. Hän on tosi hyvä harjoittelija ja sai viime kaudella HPS:ssä paljon vastuuta, mistä on paljon hyötyä tulevia vuosia ajatellen, Väisänen sanoi.

-Allu on nopea pienessä tilassa. Hän on maaliahne pelaaja, joka pyrkii käyttämään hyvää laukaustaan paljon, ja myös onnistuu siinä hyvin.

Kosusen mukaan Punamustissa jatkaminen oli luonteva päätös. Hyvät joukkuekaverit palvelevat myös hänen omaa kehittymistään.

– On mukavaa jatkaa täällä tutussa ympäristössä ja hyvien pelaajien ympäröimänä. Odotan tulevaa kautta jo innolla, Kosunen sanoi.

PK-35 Vantaa on nyt julkaissut 18 pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Filippa Kilponen, Ida Raustola, Vilma Väisänen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Elli-Noora Kainulainen, Netta Koso, Mette Barck, Jasmin Leppioja, Kaisa Collin, Alina Kosunen ja Heidi Kollanen.