IMG 20171130 170535

Puolustajakaksikko jatkaa PK-35 Vantaan riveissä

PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimukset kahden puolustajan kanssa. Mimmi Nurmela ja Roosa Toivanen jatkavat Punamustissa myös kaudella 2018. VJS:n kautta Naisten Liigaan noussut kaksikko on lukeutunut viime vuosina joukkueen runkopelaajiin.

21-vuotias Nurmela on esiintynyt Punamustissa sekä keskuspuolustajana että laitapuolustajana, joten hän on joukkueen kannalta arvokas monikäyttöinen pelaaja. 19-vuotias Toivanen sen sijaan viihtyy ensisijaisesti vasemman puolustajan paikalla. Molemmat osallistuvat puolustustyöskentelyn lisäksi aktiivisesti myös hyökkäyspeliin.

Nurmela debytoi pääsarjassa kaudella 2014. Kahden ensimmäisen kauden aikana peliminuutteja kertyi lähinnä Ykkösessä VJS:n paidassa, mutta kaudella 2016 Nurmela nousi Punamustien vastuunkantajien joukkoon tuplamestaruuden voittaneessa joukkueessa. Yhteensä Nurmela on pelannut Naisten Liigassa 48 ottelua.

Neljännen kautensa Punamustien mukana aloittava Toivanen nousi liigajoukkueen pelaajarinkiin vuonna 2015 ja debytoi Naisten Liigassa vuotta myöhemmin. Hän on pelannut PK-35 Vantaan riveissä yhteensä 40 liigapeliä ja tehnyt niissä viisi maalia. Viime kaudella Toivanen kunnostautui tehopelaajana myös Suomen Cupissa, jossa hän osui peräti neljästi.

Voimaa molempiin suuntiin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Nurmela ja Toivanen  sopivat nopeina pelaajina hyvin joukkueen pelitapaan. Molemmat ovat jo viime kausina osoittaneet pystyvänsä pelaamaan hyvin molempiin suuntiin.

– Mimmi on ollut viimeisen kahden kauden ajan isossa roolissa. Hän on joukkueelle tärkeä luottopelaaja, joka pystyy pelaamaan alimmassa linjassa millä tahansa pelipaikalla. Mimmi on nopea, vahva ja hänellä on hyvä tekniikka. Sen ansiosta hän pystyy puolustussuuntaan pelaamisen lisäksi myös tukemaan hyvin hyökkäyksiä ja jaksaa tehdä sitä usein, Väisänen sanoi.

Myös Toivanen nousee usein voimakkaasti mukaan hyökkäyksiin. Lisäksi hän on yksi Punamustien harvoista vasenjalkaisista pelaajista, mikä on Väisäsen mukaan hyvä lisä pelaamiseen.

– Roosa on äärettömän vahva 1v1-pelaaja molempiin suuntiin. Lisäksi hänellä on hyvät vasemman jalan keskitykset ja laukaukset. Roosa on erittäin hyökkäysorientoitunut pelaaja, joten hän sopii pelitapaamme hyvin. Toivottavasti hän on ensi kaudella entistä enemmän mukana myös päättämässä hyökkäyksiä, Väisänen totesi.

Nurmela uskoo, että PK-35 Vantaa on ensi kaudella entistä vahvepi ja vaarallisempi joukkue. Hänen mukaansa koko ryhmä valmistautuu uuteen kauteen todella motivoituneina.

– Minulla on vahva usko siihen, että ensi kaudella kentällä tullaan näkemään aggressiivisempi, taitavampi ja suoraviivaisempi joukkue, jolla on valtava halu kehittää pelaamistaan ja näyttää osaamistaan. Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, mikä tuo entisestään lisämotivaatiota tulevaan kauteen, Nurmela sanoi.

– Koen tämän olevan minulle hyvä ympäristö kehittää myös omaa pelaamistani siihen suuntaan, millaiseksi pelaajaksi haluan tulla. Tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus ja kehittää pelaamistamme aivan uudelle tasolle.

Toivasen mukaan Punamustissa jatkaminen oli hänelle luonteva vaihtoehto. Hänellä on vankka usko joukkueen menestykseen.

– Halusin kirjoittaa jatkosopimuksen PK-35 Vantaan kanssa, koska olemme kaikki loistavia pelaajia, joten uskon meidän pääsevän jälleen ensi kaudella kiinni voittoon, Toivanen totesi.

PK-35 Vantaa on nyt julkaissut 17 pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Filippa Kilponen, Ida Raustola, Vilma Väisänen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Elli-Noora Kainulainen, Netta Koso, Mette Barck, Jasmin Leppioja, Kaisa Collin ja Heidi Kollanen.

Lisää sopimusuutisia on luvassa heti huomenna.