IMG 20171130 170535

Puolustajakaksikko jatkaa PK-35 Vantaan riveissä

PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimukset kahden puolustajan kanssa. Mimmi Nurmela ja Roosa Toivanen jatkavat Punamustissa myös kaudella 2018. VJS:n kautta Naisten Liigaan noussut kaksikko on lukeutunut viime vuosina joukkueen runkopelaajiin.

21-vuotias Nurmela on esiintynyt Punamustissa sekä keskuspuolustajana että laitapuolustajana, joten hän on joukkueen kannalta arvokas monikäyttöinen pelaaja. 19-vuotias Toivanen sen sijaan viihtyy ensisijaisesti vasemman puolustajan paikalla. Molemmat osallistuvat puolustustyöskentelyn lisäksi aktiivisesti myös hyökkäyspeliin.

Nurmela debytoi pääsarjassa kaudella 2014. Kahden ensimmäisen kauden aikana peliminuutteja kertyi lähinnä Ykkösessä VJS:n paidassa, mutta kaudella 2016 Nurmela nousi Punamustien vastuunkantajien joukkoon tuplamestaruuden voittaneessa joukkueessa. Yhteensä Nurmela on pelannut Naisten Liigassa 48 ottelua.

Neljännen kautensa Punamustien mukana aloittava Toivanen nousi liigajoukkueen pelaajarinkiin vuonna 2015 ja debytoi Naisten Liigassa vuotta myöhemmin. Hän on pelannut PK-35 Vantaan riveissä yhteensä 40 liigapeliä ja tehnyt niissä viisi maalia. Viime kaudella Toivanen kunnostautui tehopelaajana myös Suomen Cupissa, jossa hän osui peräti neljästi.

Voimaa molempiin suuntiin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Nurmela ja Toivanen  sopivat nopeina pelaajina hyvin joukkueen pelitapaan. Molemmat ovat jo viime kausina osoittaneet pystyvänsä pelaamaan hyvin molempiin suuntiin.

– Mimmi on ollut viimeisen kahden kauden ajan isossa roolissa. Hän on joukkueelle tärkeä luottopelaaja, joka pystyy pelaamaan alimmassa linjassa millä tahansa pelipaikalla. Mimmi on nopea, vahva ja hänellä on hyvä tekniikka. Sen ansiosta hän pystyy puolustussuuntaan pelaamisen lisäksi myös tukemaan hyvin hyökkäyksiä ja jaksaa tehdä sitä usein, Väisänen sanoi.

Myös Toivanen nousee usein voimakkaasti mukaan hyökkäyksiin. Lisäksi hän on yksi Punamustien harvoista vasenjalkaisista pelaajista, mikä on Väisäsen mukaan hyvä lisä pelaamiseen.

– Roosa on äärettömän vahva 1v1-pelaaja molempiin suuntiin. Lisäksi hänellä on hyvät vasemman jalan keskitykset ja laukaukset. Roosa on erittäin hyökkäysorientoitunut pelaaja, joten hän sopii pelitapaamme hyvin. Toivottavasti hän on ensi kaudella entistä enemmän mukana myös päättämässä hyökkäyksiä, Väisänen totesi.

Nurmela uskoo, että PK-35 Vantaa on ensi kaudella entistä vahvepi ja vaarallisempi joukkue. Hänen mukaansa koko ryhmä valmistautuu uuteen kauteen todella motivoituneina.

– Minulla on vahva usko siihen, että ensi kaudella kentällä tullaan näkemään aggressiivisempi, taitavampi ja suoraviivaisempi joukkue, jolla on valtava halu kehittää pelaamistaan ja näyttää osaamistaan. Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, mikä tuo entisestään lisämotivaatiota tulevaan kauteen, Nurmela sanoi.

– Koen tämän olevan minulle hyvä ympäristö kehittää myös omaa pelaamistani siihen suuntaan, millaiseksi pelaajaksi haluan tulla. Tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus ja kehittää pelaamistamme aivan uudelle tasolle.

Toivasen mukaan Punamustissa jatkaminen oli hänelle luonteva vaihtoehto. Hänellä on vankka usko joukkueen menestykseen.

– Halusin kirjoittaa jatkosopimuksen PK-35 Vantaan kanssa, koska olemme kaikki loistavia pelaajia, joten uskon meidän pääsevän jälleen ensi kaudella kiinni voittoon, Toivanen totesi.

 

PK-35 Vantaa on nyt julkaissut 17 pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Filippa Kilponen, Ida Raustola, Vilma Väisänen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Elli-Noora Kainulainen, Netta Koso, Mette Barck, Jasmin Leppioja, Kaisa Collin ja Heidi Kollanen.

Lisää sopimusuutisia on luvassa heti huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com