IMG 20171120 WA0003

Heidi Kollanen Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut hyökkääjä Heidi Kollasen kanssa kauden 2018 kattavan pelaajasopimuksen. Kaudella 2015 Naisten Liigan maalipörssin voittanut Kollanen saapuu Punamustiin Yhdysvaltojen yliopistosarjasta.

20-vuotias Kollanen on viettänyt kuluneet puolitoista vuotta Yhdysvalloissa Florida State Universityn riveissä.  Tehokkaana maalintekijänä tunnetun Kollasen yliopistosarjassa viettämä ajanjakso jäi rikkonaiseksi, mutta nyt hän ottaa urallaan uuden askeleen liittyy vahvistamaan PK-35 Vantaan hyökkäysosastoa.

Kotimaassa Kollanen edusti viimeksi Tampereen Ilvestä kausilla 2012 – 2016. Viiden kauden aikana hän heilutti maaliverkkoa vakuuttavaan tahtiin tamperelaisseuran sarjatasosta riippumatta. Naisten Liigassa hän on pelannut yhteensä 46 ottelua ja viimeistellyt niissä 36 maalia. Ykkösessä Kollasella on tilillään 30 ottelua, joissa on syntynyt peräti 57 maalia. Uransa tehokkaimman liigakauden Kollanen pelasi vuonna 2015, jolloin hänet kruunattiin 24 maalillaan Naisten Liigan maalikuningattareksi.

Kollanen on esiintynyt myös Suomen eri nuorisomaajoukkueissa. Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuessa hän on pelannut yhteensä kuusi EM-karsintaottelua ja tehnyt niissä kahdeksan maalia.

Kollanen kärsi alkuvuodesta pahan polvivamman, joka piti hänet pitkään poissa pelikentiltä. Nyt hän on kuitenkin jälleen toipunut pelikuntoon ja oli mukana jo yliopistojoukkueensa kauden päätöspeleissä. Kollanen palaa Suomeen joulukuun puolivälissä ja liittyy heti Punamustien harjoitusvahvuuteen.

Lisää ratkaisuvoimaa hyökkäyspäähän

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mielestä Kollanen tuo hyvän lisän joukkueen pelaamiseen. Hän tuo lisää ratkaisuvoimaa ja erilaisia vaihtoehtoja Punamustien hyökkäyspelaamiseen. Väisäsen mukaan ensimmäinen askel on kuitenkin se, että Kollanen pääsee pitkän loukkaantumisensa jäljiltä jälleen täyteen pelikuntoon.

– Näen Heidin vahvana hyökkäyspään pelaajana, jolla on hyvät ajoitukset prässäämiseen, hyökkäämiseen ja 1v1-haastoihin. Hän viimeistelee hyvin, ja tuo leveyttä hyökkäys- ja laitapelaamiseemme. Hän on niillä osa-alueilla meille hyvä lisä, Väisänen sanoi.

– Toivottavasti saamme Heidin nopeasti hyvään pelikuntoon ja pääsemme ajamaan häntä sisään joukkueemme pelitapaan. Haluamme hoitaa hänen kuntoutuksensa ohjeiden mukaisesti kerralla kuntoon.

Väisäsen mukaan Kollasen kaltainen tavoitteellinen pelaaja istuu Punamustien toimintamalliin hyvin. Hänen mukaansa on tärkeää, että joukkueen lisäksi myös yksittäiset pelaajat pyrkivät jatkuvasti kehittymään.

– Heidi lukeutuu pelaajiin, joiden tavoitteet ovat ulkomaisissa sarjoissa. Se on meidän näkökulmastamme aina hyvä asia, sillä silloin pelaaja yleensä panostaa ja sitoutuu harjoitteluun. Hänellä on hyviä, vahvoja näkemyksiä, mikä on hyvä asia, kun pyrimme viemään peliämme eteenpäin

Kollanen uskoo PK-35 Vantaan tarjoavan hänelle sopivan paikan ottaa seuraavat kehitysaskeleet jalkapalloilija. Punamustien riveissä pelaa muutamia Kollasen nuorisomaajoukkuevuosien pelikavereita, joten joukkueesta löytyy jo tuttuja kasvoja.

– Odotan innolla uuteen joukkueeseen tulemista sekä pelaamista niin uusien kuin vanhojen tuttujen pelaajien kanssa. Ensi kaudella odotan joukkueelta menestystä ja henkilökohtaisesti uskon, että pystyn kehittymään pelaajana tässä ympäristössä, Kollanen  sanoi.

 

PK-35 Vantaalla on nyt 15 julkaistua pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Filippa Kilponen, Ida Raustola, Eva Nyström, Vilma Väisänen, Roosa Bröijer, Elli-Noora Kainulainen, Ashley Riefner, Jasmin Leppioja, Mette Barck, Netta Koso, Heidi Kollanen ja Kaisa Collin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com