UUTISET

Netta Koso aloittaa kuudennen kautensa Punamustissa

27.11.2017

PK-35 Vantaa on solminut Netta Koson kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Hyökkäyspään rooleissa viihtyvä Koso aloittaa jo kuudennen kautensa Punamustissa.

26-vuotias Koso on VJS:n kasvatti, joka nousi PK-35 Vantaan ryhmään kaudella 2013. Hän debytoi Naisten Liigassa samana vuonna ja on sen jälkeen kasvattanut rooliaan vuosi vuodelta. Viiden kauden aikana Koso on pelannut Naisten Liigassa yhteensä 49 ottelua ja viimeistellyt niissä 11 maalia. Hän on päässyt juhlimaan Punamustien paidassa kolmea Suomen mestaruutta ja kahta Suomen Cupin mestaruutta.

Tehotilastojen valossa päättynyt kausi oli Koson uran tähän mennessä paras, vaikka hänen pelinsä päättyivät loukkaantumiseen jo ennen juhannusta. Koso ehti pelata 11 sarjaottelua, joissa hän teki viisi maalia ja tarjoili syötön kahteen osumaan. Kauden ainoaksi jääneessä Suomen Cupin ottelussaan Koso viimeisteli hattutempun.

Tavoitteena ehjä kausi

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Koso tuo joukkueen hyökkäyspäähän juonikkuutta ja sinnikkyyttä kaksinkamppailupelaamiseen.

– Netta on pienestä koostaan huolimatta vahva 1v1-pelaaja sekä maassa että ilmassa. Hän pystyy tietynlaisella aggressiivisuudellaan voittamaan paljon fyysisesti isompia pelaajia. Lisäksi hän on äärettömän terävä liikkeissään ja kykenee peliälynsä ansiosta todella yllättäviin suorituksiin. Netta pystyy taidoillaan luomaan maalipaikkoja sekä itselleen että muille, Väisänen sanoi.

Koso pelasi tänä vuonna kesäkuuhun asti  vahvaa kautta, kunnes loukkaantuminen pakotti hänet sivuun pelikentiltä. Nyt Koson tavoitteena on pysyä terveenä ja auttaa joukkuettaan jälleen kentän puolella.

– Lähden ensi kauteen hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä. Joukkueessamme tapahtuu pieniä uudistuksia, joten uskon, että niiden myötä tulevalla kaudella nähdään yllätyksellisempi ja suoraviivaisempi PK-35 Vantaa, Koso ennakoi.

– Loukkaantuminen pilasi hyvin alkaneen viime kauteni, joten ehdottomasti ensisijainen tavoitteeni on mahdollisimman ehjä kausi. Minulla on vielä paljon annettavaa joukkueellemme.

 

PK-35 Vantaa on julkaissut kaudelle 2018 nyt 14 pelaajasopimusta: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Ida Raustola, Filippa Kilponen, Vilma Väisänen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Mette Barck, Elli-Noora Kainulainen, Kaisa Collin, Netta Koso ja Jasmin Leppioja.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.