Untitled 57 (2)

Netta Koso aloittaa kuudennen kautensa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Netta Koson kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Hyökkäyspään rooleissa viihtyvä Koso aloittaa jo kuudennen kautensa Punamustissa.

26-vuotias Koso on VJS:n kasvatti, joka nousi PK-35 Vantaan ryhmään kaudella 2013. Hän debytoi Naisten Liigassa samana vuonna ja on sen jälkeen kasvattanut rooliaan vuosi vuodelta. Viiden kauden aikana Koso on pelannut Naisten Liigassa yhteensä 49 ottelua ja viimeistellyt niissä 11 maalia. Hän on päässyt juhlimaan Punamustien paidassa kolmea Suomen mestaruutta ja kahta Suomen Cupin mestaruutta.

Tehotilastojen valossa päättynyt kausi oli Koson uran tähän mennessä paras, vaikka hänen pelinsä päättyivät loukkaantumiseen jo ennen juhannusta. Koso ehti pelata 11 sarjaottelua, joissa hän teki viisi maalia ja tarjoili syötön kahteen osumaan. Kauden ainoaksi jääneessä Suomen Cupin ottelussaan Koso viimeisteli hattutempun.

Tavoitteena ehjä kausi

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Koso tuo joukkueen hyökkäyspäähän juonikkuutta ja sinnikkyyttä kaksinkamppailupelaamiseen.

– Netta on pienestä koostaan huolimatta vahva 1v1-pelaaja sekä maassa että ilmassa. Hän pystyy tietynlaisella aggressiivisuudellaan voittamaan paljon fyysisesti isompia pelaajia. Lisäksi hän on äärettömän terävä liikkeissään ja kykenee peliälynsä ansiosta todella yllättäviin suorituksiin. Netta pystyy taidoillaan luomaan maalipaikkoja sekä itselleen että muille, Väisänen sanoi.

Koso pelasi tänä vuonna kesäkuuhun asti  vahvaa kautta, kunnes loukkaantuminen pakotti hänet sivuun pelikentiltä. Nyt Koson tavoitteena on pysyä terveenä ja auttaa joukkuettaan jälleen kentän puolella.

– Lähden ensi kauteen hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä. Joukkueessamme tapahtuu pieniä uudistuksia, joten uskon, että niiden myötä tulevalla kaudella nähdään yllätyksellisempi ja suoraviivaisempi PK-35 Vantaa, Koso ennakoi.

– Loukkaantuminen pilasi hyvin alkaneen viime kauteni, joten ehdottomasti ensisijainen tavoitteeni on mahdollisimman ehjä kausi. Minulla on vielä paljon annettavaa joukkueellemme.

 

PK-35 Vantaa on julkaissut kaudelle 2018 nyt 14 pelaajasopimusta: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Ida Raustola, Filippa Kilponen, Vilma Väisänen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Mette Barck, Elli-Noora Kainulainen, Kaisa Collin, Netta Koso ja Jasmin Leppioja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com