IMG 20171123 200701

Mette Barck ja Eva Nyström jatkavat Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Mette Barckin ja Eva Nyströmin kanssa kauden 2018 kattavat jatkosopimukset. Kaksikko aloittaa toisen kautensa Punamustien liigajoukkueessa.

Molemmat pelaajat ovat nousseet naisten joukkueeseen PK-35:n B-tyttöjen kautta. Hyökkäyspään rooleissa viihtyvä 18-vuotias Barck debytoi Naisten Liigassa ja Mestarien liigassa jo syksyllä 2016, mutta viime talvena hän nousi vakituisesti liigajoukkueen mukaan. Päättyneellä kaudella Barck pelasi kymmenen liigapeliä, joissa hän onnistui kahdesti maalinteossa.

17-vuotias keskikenttäpelaaja Nyström sen  sijaan nousi PK-35 Vantaan ryhmään vuosi sitten. Debyyttikaudellaan hän pelasi Naisten Liigassa kymmenen ottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia. Elokuussa Nyström teki ensiesiintymisensä myös Naisten Mestarien liigassa. Hän pelasi kahdessa ottelussa avauskokoonpanossa ja alusti karsintaturnauksessa Punamustien molemmat maalit.

Ikävä polvivamma katkaisi Nyström kauden jo syyskuussa ja pitää hänet sivussa ainakin talvikauden sekä kevään peleistä. Kuntoutuminen on kuitenkin lähtenyt hyvin käyntiin.

Kaksikko jatkaa Punamustien riveissä hyvillä mielin. Molemmat uskovat koko joukkueen pystyvän ottamaan tärkeitä kehitysaskeleita.

– On hienoa jatkaa näin loistavassa joukkueessa. Odotan innolla tulevaa kautta ja kehittymistä sekä yksilönä että joukkueena, Barck sanoi.

– Olen iloinen, että saan jatkaa näin hyvän ja mukavan porukan kanssa tulevalla kaudella. Odotan innolla ensi kautta, vaikka olen tällä hetkellä loukkaantuneena. Uskon meidän olevan tulevalla kaudella entistä parempia, Nyström totesi.

Hyviä harjoittelijoita

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Barck ja Nyström tuovat omalla erityisosaamisellaan hyvän lisän joukkueen pelaamiseen. Väisänen uskoo, että tulevalla kaudella PK-35 Vantaa pystyy hyödyntämään esimerkiksi Barckin potkutekniikkaa entistä paremmin.

– Mette on taitava pelaaja ja hänellä on hyvä potkutekniikka, jota hän pystyy myös käyttämään peleissä hyvin. Hänen vahvuutensa on se, että hän pääsee vapaaksi, pystyy luomaan tilanteita ja antamaan hyviä syöttöjä. Niillä osa-alueilla hänen taitonsa ovat Suomen tasolla todella kovaa luokkaa, Väisänen arvioi.

– Ensi kaudella tavoitteemme on kiinnittää Meten kohdalla entistä enemmän huomiota myös fysiikkaan ja saada hänelle sitä kautta lisää voimaa. Sen myötä saamme hänen vahvuuksiaan entistä enemmän esille ja pystymme hyödyntämään hänen taitojaan ja niitä ominaisuuksia, joita hän voi tuoda pelaamiseemme. Sen avulla saamme monipuolistettua koko joukkueemme pelaamista.

Nyström sai viime kaudella heinä- ja elokuun otteluissa runsaasti vastuuta ennen loukkaantumistaan. Väisäsen mukaan Nyström ehti antaa viime kaudella hyviä näyttöjä, mutta samalla hän korostaa, että tällä hetkellä polvivammasta kuntoutuminen on kaikista tärkeintä.

– Eva oli viime vuonna hyvin mukana jo loppukesän ja alkusyksyn tärkeissä peleissä, mutta harmillinen loukkaantuminen katkaisi hänen kautensa. Nyt Evan kohdalla tärkeintä on pysyä fyysisesti hyvässä kunnossa, jotta hän on mahdollisimman valmiina saadessaan jälleen luvan aloittaa harjoittelu, Väisänen sanoi.

– Vahvana ja taitavana pelaajana Eva sopii hyvin pelitapaamme. Lisäksi hän haluaa olla mukana päättämässä hyökkäyksiä ja pystyy luomaan paikkoja myös muille. Siitä nähtiin hyvä osoitus elokuussa, kun hän syötti molemmat maalimme Mestarien liigassa.

Väisäsen mukaan molemmilla pelaajilla on hyvä asenne peleissä ja harjoituksissa.

– Sekä Mette että Eva ovat todella hyviä harjoittelijoita. He haluvat aktiivisesti kehittää omaa tekemistään. Se on tässä joukkueessa tärkeää, Väisänen painotti.

 

PK-35 Vantaalla on nyt 13 julkaistua pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Filippa Kilponen, Ida Raustola, Eva Nyström, Vilma Väisänen, Roosa Bröijer, Ashley Riefner, Elli-Noora Kainulainen, Mette Barck, Jasmin Leppioja ja Kaisa Collin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com