UUTISET

Velma Oikarinen jatkaa Punamustien maalilla

13.11.2017

PK-35 Vantaa ja maalivahti Velma Oikarinen ovat solmineet kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on 22-vuotiaalle Oikariselle jo seitsemäs Punamustien paidassa.

Oikarinen nousi liigajoukkueen mukaan vuonna 2012 PK-35 Vantaan yhteistyöseura VJS:n kautta. Naisten Liigassa hän teki ensiesiintymisensä kaudella 2014. Punamustissa viettämiensä kausien aikana Oikarinen on ollut voittamassa neljää Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta. Eri ikäluokkien nuorisomaajoukkueissa pelannut Oikarinen on noussut viime vuosina mukaan myös Suomen A-maajoukkuerinkiin.

Loukkaantumiset häiritsivät Oikarisen päättynyttä kautta. Hän pystyi pelaamana kauden aikana vain seitsemän sarjaottelua, joissa hän piti maalinsa puhtaana kahdesti. Yhteensä Oikarinen on pelannut Naisten Liigassa 30 ottelua ja torjunut niissä 13 nollapeliä.

Monivuotinen luottomaalivahti

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on tyytyväinen monivuotisen luottopelaajan jatkosopimukseen. Hänen mukaansa Oikarinen sopii Punamustien pelitapaan mainiosti.

– Velma on ollut PK-35 Vantaassa jo pitkään ja usean vuoden ajan myös pelaavana maalivahtina. Hän on ollut meille hyvä luottomaalivahti. Velma on hyvä harjoittelija ja huipputorjuja. Lisäksi meidän kannaltamme on tärkeää, että hän pystyy pelaamaan hyvin jalalla, osallistumaan peliin ja tekemään omia ratkaisuja alhaalla, Väisänen sanoi.

– Hänellä on myös hyvä keskittymiskyky ja hän pystyy pitämään ylimääräiset asiat poissa mielestään. Vaikka vastustajilla ei aina ole kauheasti tilanteita peleissä, Velma on pystynyt olemaan valmiina aina tilanteen tullen.

Oikarinen odottaa jo tulevaa kautta malttamattomana. Hän on toipunut loppukesällä saamastaan rannevammasta ja on jo päässyt harjoittelemaan. Joukkueharjoitusten alkaessa marraskuun lopussa Oikarinen on jo täysipainoisesti mukana.

– Odotan ensi kautta jo innokkaana. Viime kaudella loukkaantumisia oli vähän liikaa, joten nyt tavoitteenani on tietysti pelata mahdollisimman hyvä ja ehjä kausi, Oikarinen totesi.

Lisää sopimusuutisia on luvassa jo huomenna.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot