Jasmin Leppioja, Uutiskuva

Jasmin Leppioja nousee naisten joukkueeseen

PK-35 Vantaa on solminut hyökkääjä Jasmin Leppiojan kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen. 17-vuotias Leppioja nousee naisten joukkueen mukaan PK-35:n B-tytöistä.

PK-35:n B-tytöissä Leppioja oli mukana voittamassa Suomen mestaruutta kaudella 2016 ja SM-hopeaa tänä syksynä. Päättyneellä kaudella Leppioja sijoittui B-tyttöjen SM-sarjan maalipörssissä jaetulle kolmannelle sijalle. Vain yksi maali erotti hänet maalipörssin kärkikaksikosta. Leppioja on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Leppioja jatkaa omalta osaltaan Punamustien B-tytöistä naisten joukkueeseen nousseiden pelaajien putkea. Hän on kuluneen vuoden aikana jo kuudes B-tytöistä Naisten Liigaan ponnistanut pelaaja.

Kova halu kehittyä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Leppioja esiintyi edukseen harjoitellessaan naisten joukkueen mukana. Väisänen kuvailee Leppiojaa maaliahneeksi hyökkäyspään pelaajaksi.

– On todella hienoa, että PK-35:n juniorimylly kasvattaa pelaajia, jotka kykenevät nousemaan liigajoukkueeseen. Tuoreimpana esimerkkinä on ”Jasu”, joka vakuutti meidät päättyneellä kaudella, kun B-tyttöjen pelaajia kävi harjoittelemassa meidän mukanamme. Jasu on pelaaja, joka haistaa maalipaikat hyvin ja on niissä rohkea, Väisänen kertoi.

– Hän on valmis kovaan harjoitteluun ja haluaa selkeästi kehittyä – ja tavoitteet ovat sen mukaisia. Uskon, että Jasu kehittyy hyökkääjänä ensi kaudella hyvässä ympäristössä ja on valmis ottamaan ensiaskeleensa Naisten Liigassa.

Leppioja odottaa innolla ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjassa. Hän on viihtynyt Punamustien harjoituksissa alusta lähtien hyvin.

– On hienoa päästä näin hyvän ja mukavan joukkueen mukaan tulevalle kaudelle! Odotan innolla uusia haasteita, hieman erilaista ympäristöä sekä tietysti kovempia pelejä, Leppioja tuumi.