PK 35 Vantaa – JyPK, 2 1, Respect Suomen Cup, 13.8.2017 82

Ashley Riefnerille jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut laitapelaaja Ashley Riefnerin kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Yhdysvaltalaiselle Riefnerille tuleva kausi on jo kolmas Suomessa.

23-vuotias Riefner saapui Suomeen keväällä 2016. Ennen PK-35 Vantaan riveihin liittymistään hän oli pelannut yliopistosarjaa kotimaassaan Yhdysvalloissa. Punamustien paidassa Riefner on saavuttanut tuplamestaruuden kaudella 2016 ja päättyneellä kaudella hopeaa sekä Naisten Liigassa että Suomen Cupissa.  Päättyneellä kaudella Riefner viimeisteli Naisten Liigassa neljä maalia ja tarjoili syötön niin ikään neljään osumaan.

Riefner matkusti loppuvuoden ajaksi kotimaahansa ja liittyy Punamustien harjoitusvahvuuteen jälleen tammikuun alussa. Juoksuvoimainen laitapelaaja näkee Suomen hyvänä kehitysympäristönä.

– Olen todella iloinen ja innoissani solmittuani PK-35 Vantaan kanssa jatkosopimuksen kaudelle 2018. Koen tämän olevan minulle hieno ympäristö kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä, ja viedä pelaamiseni uudelle tasolle, Riefner sanoi.

– Arvostan joukkuekavereitani ja heidän taitojaan paljon, joten minulla on isot odotukset ensi kaudelle. Se ei varmasti tule olemaan helppoa, mutta mielestäni meillä on riittävästi laatua saavuttaaksemme hienoja asioita.

Työteliäs ja monikäyttöinen pelaaja

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Riefner on sopeutunut kahden kauden kuluessa hienosti suomalaiseen elämänmenoon. Pelikentällä Väisänen kiittelee etenkin Riefnerin työmoraalia ja kykyä pelata eri pelipaikoilla.

– ”Rief” on sopeutunut hyvin Suomeen ja meidän pelitapaamme. Hän on valmis tekemään paljon töitä ja oppimaan uutta, joten hän sopii joukkueeseemme hienosti. Rief on taitava, nopea, vahva ja rohkea. Lisäksi hän pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla, mikä on meille todella arvokas asia, Väisänen totesi.

– Kuten saimme viime kaudella nähdä, Riefillä on tekniikka hallussa myös suorissa vapaapotkuissa. Uskon, että saamme ensi kaudella nähdä Riefiltä myös entistä vahvempaa ja rohkeampaa 1v1 –pelaamista.

PK-35 Vantaa julkaisee tulevina päivinä lisää pelaajasopimuksia uudelle kaudelle.