PK 35 Vantaa – Åland United, 1 0, Naisten Liiga, 14.4.2017 51

Tiia Peltonen jatkaa tutussa paidassa

PK-35 Vantaa ja Tiia Peltonen ovat solmineet kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Juniorivuosistaan lähtien Punamustien pelipaitaa kantaneelle 22-vuotiaalle Peltoselle tuleva kausi on jo viides liigajoukkueen mukana.

Peltonen debytoi Naisten Liigassa kaudella 2013 ja nousi vakituisesti PK-35 Vantaan mukaan vuotta myöhemmin. Punamustissa Peltonen nousi isoon rooliin kaudella 2015, mistä lähtien hän on lukeutunut joukkueen luottopelaajiin. Päättyneellä kaudella hän oli oli sarjapeleissä joukkueensa eniten minuutteja pelannut pelaaja. Peltonen on ollut voittamassa Punamustien paidassa kolmea Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta.

Jalkapallon PK-35:n junioreissa aloittanut Peltonen on käynyt läpi Suomen eri nuorisomaajoukkueet. Päättyneellä kaudella hän nousi mukaan myös naisten A-maajoukkuerinkiin, kun hänet nimettiin mukaan lokakuussa EM-karsintansa aloittaneeseen joukkueeseen.

Tärkeä lenkki joukkueessa

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Peltosella on tärkeä rooli joukkueen pelaamisessa. Syksyn A-maajoukkuekutsu oli hyvien otteiden myötä ansaittu.

– Viimeistään päättyneellä kaudella ”Tipen” taidot huomattiin myös maajoukkuetasolla ja hän murtautui syksyllä mukaan A-maajoukkuerinkiin. Haluamme pelata pallonhallintapeliä ja silloin Tipe on yksi joukkueen tärkeimmistä lenkeistä. Hän pystyy kylmäpäisyydellään hoitamaan vaikeatkin tilanteet ja pitämään pallon omalla joukkueella, Väisänen totesi.

– Tipe pystyy osallstumaan hyvin pelin avaamiseen, rakentamiseen ja jopa murtautumisiin asti. Uskon, että jatkossa hän tulee osallistumaan yhä enemmän rakenteluvaiheeseen.

Peltonen odottaa tositoimiin palaamista jo innolla. Hän uskoo Punamustien olevan ensi kaudella jälleen valmiita uusiin haasteisiin.

– Lähden ensi kauteen hyvillä mielin. Luvassa on jälleen mielenkiintoinen kausi. Erityisesti odotan sitä, että treenit alkavat ja pääsemme kehittämään peliämme, jotta olisimme ensi vuonna vahvempia, Peltonen sanoi.

PK-35 Vantaa julkaisee jälleen huomenna uuden pelaajakiinnityksen kaudelle 2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com