PK 35 Vantaa – Åland United, 1 0, Naisten Liiga, 14.4.2017 51

Tiia Peltonen jatkaa tutussa paidassa

PK-35 Vantaa ja Tiia Peltonen ovat solmineet kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Juniorivuosistaan lähtien Punamustien pelipaitaa kantaneelle 22-vuotiaalle Peltoselle tuleva kausi on jo viides liigajoukkueen mukana.

Peltonen debytoi Naisten Liigassa kaudella 2013 ja nousi vakituisesti PK-35 Vantaan mukaan vuotta myöhemmin. Punamustissa Peltonen nousi isoon rooliin kaudella 2015, mistä lähtien hän on lukeutunut joukkueen luottopelaajiin. Päättyneellä kaudella hän oli oli sarjapeleissä joukkueensa eniten minuutteja pelannut pelaaja. Peltonen on ollut voittamassa Punamustien paidassa kolmea Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta.

Jalkapallon PK-35:n junioreissa aloittanut Peltonen on käynyt läpi Suomen eri nuorisomaajoukkueet. Päättyneellä kaudella hän nousi mukaan myös naisten A-maajoukkuerinkiin, kun hänet nimettiin mukaan lokakuussa EM-karsintansa aloittaneeseen joukkueeseen.

Tärkeä lenkki joukkueessa

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Peltosella on tärkeä rooli joukkueen pelaamisessa. Syksyn A-maajoukkuekutsu oli hyvien otteiden myötä ansaittu.

– Viimeistään päättyneellä kaudella ”Tipen” taidot huomattiin myös maajoukkuetasolla ja hän murtautui syksyllä mukaan A-maajoukkuerinkiin. Haluamme pelata pallonhallintapeliä ja silloin Tipe on yksi joukkueen tärkeimmistä lenkeistä. Hän pystyy kylmäpäisyydellään hoitamaan vaikeatkin tilanteet ja pitämään pallon omalla joukkueella, Väisänen totesi.

– Tipe pystyy osallstumaan hyvin pelin avaamiseen, rakentamiseen ja jopa murtautumisiin asti. Uskon, että jatkossa hän tulee osallistumaan yhä enemmän rakenteluvaiheeseen.

Peltonen odottaa tositoimiin palaamista jo innolla. Hän uskoo Punamustien olevan ensi kaudella jälleen valmiita uusiin haasteisiin.

– Lähden ensi kauteen hyvillä mielin. Luvassa on jälleen mielenkiintoinen kausi. Erityisesti odotan sitä, että treenit alkavat ja pääsemme kehittämään peliämme, jotta olisimme ensi vuonna vahvempia, Peltonen sanoi.

PK-35 Vantaa julkaisee jälleen huomenna uuden pelaajakiinnityksen kaudelle 2018.