UUTISET

Tiia Peltonen ja Kaisa Collin A-maajoukkueeseen

13.10.2017

Punamustien Tiia Peltonen ja Kaisa Collin on nimetty mukaan MM-karsintansa aloittavaan naisten A-maajoukkueeseen. Suomi kohtaa karsinta-avauksessaan viikon kuluttua Serbian. Peltoselle A-maajoukkuekutsu on uran ensimmäinen.

Suomi kohtaa MM-karsinnoissa avausvastustajansa Serbian lisäksi Espanjan, Itävallan ja Israelin. Lohkovoittaja etenee suoraan kesällä 2019 Ranskassa pelattavaan lopputurnaukseen. Lisäksi karsintalohkojen neljä parasta lohkokakkosta etenevät jatkokarsintoihin.

22-vuotias Peltonen on pelannut koko jalkapallouransa Punamustien paidassa. PK-35:n kasvatti kävi läpi seuran eri juniori-ikäluokat ennen kuin nousi naisten liigajoukkueen runkopelaajaksi kaudella 2015. Ennen ensimmäistä A-maajoukkuekutsuaan Peltonen ehti pelata useita otteluita Suomen eri nuorisomaajoukkueissa sekä alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa.

Collin debytoi A-maajoukkueessa huhtikuun harjoitusottelussa Puolaa vastaan. Ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa Collin viimeisteli heti toisessa maaottelussaan. Collin osui syyskuussa Portugalin verkkoon 1-1-tasapelissä.

Suomi aloittaa MM-karsintaurakkansa sunnuntaina 22.10. Helsingissä Serbiaa vastaan.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.