PK 35 Vantaa – FC Honka, 0 1, Naisten Liiga, 7.10.2017 13

PK-35 Vantaa jahtaa Suomen Cupin voittoa kotikentällään

Punamustien kausi huipentuu lauantaina kotikentällä pelattavaan Suomen Cupin loppuotteluun. PK-35 Vantaan loppuotteluvastustajaksi asettuu Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu pelataan lauantaina 14.10. klo 12.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Lauantain loppuottelussa kohtaavat naisten Suomen Cupin historian menestyneimmät joukkueet. HJK on voittanut kilpailun ennätykselliset 15 kertaa, mutta sinivalkoisten edellinen cup-mestaruus on vuodelta 2010. Tällä vuosikymmenellä kotimaiselle huipulle noussut PK-35 Vantaa sen sijaan on juhlinut Suomen Cupin voittoa neljästi. Lauantain loppuottelupaikka on Punamustille viides.

Hallitseva Suomen Cupin mestari PK-35 Vantaa aloitti kilpailun tänä vuonna 0-6-vierasvoitolla Nurmijärven Jalkapalloseurasta. Toisella kierroksella joukkue kaatoi Helsingin Palloseuran vieraissa selvin lukemin 0-10. Puolivälierässä Jyväskylän Pallokerho tarjosi Myyrmäessä kotijoukkueelle tiukan vastuksen, mutta Ashley Riefner laukoi lisäaikamaalillaan Punamustat jatkoon maalein 2-1. Myös välierässä nähtiin myöhäinen loppuratkaisu, kun PK-35 Vantaa kaatoi GBK:n lukemin 0-1. Kaisa Collin viimeisteli Kokkolassa välierän ainoan maalin ottelun viime hetkillä.

HJK sen sijaan arvottiin Suomen Cupissa suoraan toiselle kierrokselle, joten helsinkiläiset ovat pelanneet yhden kierroksen Punamustia vähemmän. Tämän kauden cup-avauksessaan HJK kaatoi Kolmosta pelaavan lappeenrantalaisen FC LaPan vieraissa peräti lukemin 0-17. Puolivälierässä HJK kaatoi Ilveksen kotonaan maalein 4-0. Pääkaupunkiseudun paikallisotteluksi muodostuneessa välierässä HJK varmisti loppuottelupaikkansa 2-0-voitolla FC Hongasta.

Finaalijoukkueet kohtasivat toisensa päättyneen sarjakauden aikana kolmesti. HJK voitti huhtikuussa kotiottelunsa Töölössä lukemin 2-0, mutta kaksi seuraavaa kohtaamista ovat päättyneet Punamustien voittoihin samoin numeroin. Viimeisimmässä keskinäisessä ottelussa PK-35 Vantaa haki vierasvoiton Sanna Saarisen ja Ashley Riefnerin osumilla.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä tämän kauden Suomen Cupissa on ollut neljästi osunut Roosa Toivanen. HJK:n riveistä Vilma Hakala ja Tessa Rinkinen ovat yltäneet cup-otteluissa kuuteen maaliin.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Velma Oikarinen, Ronja Ikonen, Netta Koso ja Eva Nyström. Lisäksi Pauliina Tähtinen on edustuskelvoton pelattuaan Suomen Cupia tällä kaudella jo JyPKin riveissä.

Punamustilla kova halu näyttää

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue pääsee Suomen Cupin loppuotteluun hyvistä lähtökohdista. Naisten Liigan hopeasija oli Punamustille pettymys, mutta Väisänen uskoo sen

– Lähdemme loppuotteluun hyvillä mielin. Meillä on alla fyysisesti ja henkisesti raskas peli, mutta joukkue on palautunut siitä hyvin. Tämän viikon olemme harjoitelleet sopivan kevyesti, jotta olisimme lauantaina mahdollisimman valmiina peliin. Joukkueen terveystilanteessa ei ole tapahtunut viime viikonlopun jälkeen muutoksia, joten siltä osin tilanne on hyvä, Väisänen totesi.

– Meidän kannaltamme on todella hienoa, että pääsemme päättämään kautemme Suomen Cupin loppuottelussa. Sarjassa jäimme ilman mestaruutta, joten meille jäi vielä panosta ja halua näyttää, mihin joukkueemme todella pystyy.

Nuori maalivahti Emma Immonen on esittänyt syksyn otteluissa hyviä otteita ja viime kuun lopussa hän torjui Punamustat Suomen Cupin loppuotteluun. Väisäsen mukaan Immonen on ansainnut vastuunsa hyvillä suorituksillaan.

– Emma on harjoitellut loistavasti ja osoittanut peleissä olevansa todella hyvä maalivahti. Hän pelasi jo Kokkolassa loistopelin ja nyt hän saa taas hienon mahdollisuuden näyttää osaamistaan, Väisänen sanoi.

PK-35 Vantaa ja HJK ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella tosipeleissä jo kolmesti, joten joukkueet tuntevat toisensa hyvin. Keskinäisten otteluiden lisäksi Punamustien valmennus on perehtynyt myös HJK:n edellisiin peleihin, joten Väisäsen mukaan suuria yllätyksiä on tuskin luvassa.

– HJK on meille tuttu joukkue ja olemme katsoneet myös heidän edellisiä pelejään. Heillä on takana hieno taistelupeli TPS:ää vastaan. Siinä pelissä TPS hallitsi kenttätapahtumia, mutta HJK pystyi nousemaan lopussa erikoistilanteiden avulla voittoon, Väisänen kertoi.

– Tunnemme vastustajamme hyvin, emmekä usko heidän tekevän mitään isoja muutoksia. On tärkeää, että tiedämme vastustajamme vahvuudet, jotta pystymme ottamaan ne pois pelistä. Se on yksi tavoitteistamme lauantaina.

Suomen Cupin loppuottelu PK-35 Vantaa – HJK pelataan lauantaina 14.10. klo 12.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille erityisryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon täältä.

PK-35:n ja VJS:n junioreilla on otteluun vapaa pääsy jäsenkortilla tai seura-asuisteissa. Myös PK-35 Vantaan ja HJK:n kausikortit oikeuttavat sisäänpääsyyn myös Suomen Cupin loppuotteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com