FB NSC 1200x630px

Punamustat viidettä kertaa Suomen Cupin loppuottelussa

PK-35 Vantaa pelaa tulevana lauantaina viidettä kertaa Suomen Cupin loppuottelussa. Punamustien aiemmat loppuottelut ovat sujuneet voitokkaasti, sillä joukkue on voittanut niistä jokaisen. Lauantaina PK-35 Vantaa pääsee jahtaamaan viidettä cup-mestaruuttaan kotikentällään Myyrmäessä.

PK-35 Vantaa on Suomen Cupin voitoilla mitattuna Suomen toiseksi menestynein seura. 2010-luvulla huipulle noussut PK-35 Vanta voitti Suomen Cupin kolmesti peräkkäin vuosina 2011 – 2013. Pokaaliputken jälkeen Punamustien cup-taival katkesi kahtena vuonna peräkkäin välierävaiheessa, mutta viime kaudella joukkue eteni jälleen loppuotteluun ja pääsi juhlimaan cup-mestaruutta kahden vuoden tauon jälkeen.

Ensimmäisen Suomen Cupin loppuottelunsa PK-35 Vantaa pelasi kaudella 2011. Tuolloin joukkue kaatoi Tampereen Ilveksen lukemin 2-0 ja pääsi nostelemaan cup-kannua historiallisesti ensimmäisen kerran. Vuotta myöhemmin PK-35 Vantaa kaatoi loppuottelussa Kuopion Pallokissat maalein 2-1. Punamustien voitto-osumasta vastasi tuolloin joukkueen nykyinen kapteeni Sanna Saarinen. Cup-mestaruuksien hattutemppu varmistui vuonna 2013, kun HJK taipui loppuottelussa lukemin 2-0.

Punamustien tuorein cup-voitto on tuplamestaruuteen päättyneeltä viime kaudelta. PK-35 Vantaa kaatoi Jyväskylässä pelatussa loppuottelussa FC Hongan lukemin 2-0 Hanne Ojanperän ja nykyään HJK:ta edustavan Maiju Hirvosen osumilla.

Tulevana lauantaina PK-35 Vantaa pelaa siis viidennen Suomen Cupin loppuottelunsa. Tällä kertaa kilpailun huipennus pelataan kuitenkin ensimmäistä kertaa Punamustien kotikentällä Myyrmäessä. Tämän vuoden loppuottelussa PK-35 Vantaa saa vastaansa Helsingin Jalkapalloklubin.

Punamustien nykyjoukkueen pelaajista kapteeni Saarinen ja Tia-Maria Jaakonsaari ovat olleet mukana jokaisella cup-mestaruuskaudella. Loppuotteluissa maalinteossa ovat onnistuneet Saarinen ja Ojanperä.

 

PK-35 Vantaa Suomen Cupin loppuotteluissa:

2011: PK-35 Vantaa – Ilves 2-0

2012: PK-35 Vantaa – Pallokissat 2-1

2013: PK-35 Vantaa – HJK 2-0

2016: PK-35 Vantaa – FC Honka 2-0

 

Suomen Cupin loppuottelu PK-35 Vantaa – HJK pelataan lauantaina 14.10. klo 12.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com