UUTISET

Punamustille katkera tappio päätöskierroksella

7.10.2017

Punamustien kausi Naisten Liigassa päättyi hopeisiin mitaleihin. PK-35 Vantaa kärsi myöhäisellä maalilla sarjakauden ainoan kotitappionsa, kun FC Honka vei vieraspisteet lukemin 0-1. Voiton myötä FC Honka nousi pisteen erolla mestariksi, joten Punamustien kaulaan ripustettiin kauden päätteeksi hopeiset mitalit.

Myyrmäessä nähtiin tiukka ottelu, jossa molemmat joukkueet pyrkivät tarkkaan pelaamiseen. Vierailija FC Hongalla oli kuitenkin jo ottelun alussa hyvä tilaisuus maalintekoon, mutta Punamustien maalivahti Pauliina Tähtinen torjui läheltä tulleen laukauksen. Toisessa päässä Kaisa Collin pääsi yrittämään pienestä kulmasta, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt nosto painui maalin katolle.

Reilun viidentoista minuutin pelin jälkeen Collin vapautti Ashley Riefnerin, joka laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin. Kokonaisuudessaan avausjakson juoni oli se, että PK-35 Vantaa pyrki pitämään palloa, kun taas FC Honka vetäytyi ja odotti tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Avausjakson lopulla vieraat onnistuivat luomaan vielä hieman painetta kotijoukkueen puolustusalueelle, mutta Punamustien pelaajat onnistuivat purkamaan irtopallot rangaistusalueelta. Tauolle lähdettiin siis lukemissa 0-0.

PK-35 Vantaalle avautui hyvä maalipaikka heti toisen jakson alussa. Oikea puolustaja Mimmi Nurmela pelattiin hienon hyökkäyksen päätteeksi maalintekopaikkaan, mutta espoolaisten maalivahti Paula Myllyoja onnistui torjumaan yrityksen. Nurmelan maalipaikan jälkeen molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia päästä selviin viimeistelytilanteisiin. Kotijoukkue piti yhä palloa ja pystyi kontrolloimaan kenttätapahtumia.

FC Hongalle avautui kuitenkin kaksi tilaisuutta maalintekoon. Ensin Linda Nyman yritti ratkaisua kaukaa, mutta Tähtinen torjui pallon yläriman yli. Hetkeä myöhemmin espoolaisten Ella-Rosa Huusko oli karkaamassa läpiajoon, mutta Tähtinen ehti katkaisemaan tilanteen hyvällä vastaantulollaan.

Vieraiden maalipaikkojen jälkeen PK-35 Vantaa onnistui viemään pelin painopistettä enemmän FC Hongan puolustusalueelle. Kotijoukkue pääsi etenemään hyvin rangaistusalueen läheisyyteen, mutta viimeisistä ratkaisuista puuttui tarvittavaa luovuutta ja terävyyttä. Myös pakkovoiton edessä ollut FC Honka joutui pelin edetessä avaamaan peliään yhä enemmän. Espoolaiset vaihtoivat pelin loppupuolella lisää hyökkäysvoimaa kentälle, mutta eivät kyenneet luomaan kunnon painetta Punamustien kenttäpuoliskolle.

Vain hetkeä ennen varsinaisen peliajan täyttymistä vieraat pääsivät kuitenkin vielä kerra toimittamaan pallon kotijoukkueen puolustusalueelle. FC Honka pelasi pitkän pystypallon Punamustien puolustuslinjan taakse ja loppuhetkillä ylös nostettu keskuspuolustaja Anna Auvinen juoksi pallon perään. Auvinen ehti pystypalloon ensimmäisenä ja onnistui puskemaan sen yli vastaan tulleen Tähtisen. Punamustien Tiia Peltonen ja Riefner yrittivät vielä pelastaa tilanteen liukuen, mutta kumpikaan ei kyennyt estämään FC Hongan 0-1-johtomaalia.

Myöhäisen maalin jälkeen PK-35 Vantaa lähti vielä jahtaamaan tasoitusosumaa. Kotijoukkue ehti pelaamana muutamia keskityksiä rangaistusalueelle, mutta kunnon maalipaikkoja loppukiri ei enää tuottanut. Ottelu päättyi lukemiin 0-1, joten PK-35 Vantaa jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotikentällään ilman sarjapisteitä.

Voiton myötä FC Honka pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta yhdeksän vuoden tauon jälkeen. PK-35 Vantaa sen sijaan jäi kolmen mestaruuskauden jälkeen hopealle. Sarjakauden ratkaisuottelua seurasi Myyrmäen jalkapallostadionilla peräti 958 katsojaa.

Sarjakausi päättyi pettymykseen

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui lauantai-iltapäivänä pelisuunnitelmassaan, mutta joukkue ei kyennyt kääntämään tiukkaa peliä edukseen.

– Lähdimme pelaamaan juuri niin kuin piti. Tiesimme Hongan vaarallisuuden sekä vahvuudet ja onnistuimme ottamaan ne hyvin pois. Muutamia yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta peli oli hyvin kontrollissamme. Muutaman kerran jouduimme puolustamaan vähän syvemmällä, mutta niitä tilanteita ei ollut montaa. Niistä Honka ei oikein päässyt vaarallisille paikoille, Väisänen sanoi.

– Kokonaisuudessaan onnistuimme siis varsin hyvin, mutta maalinteossa emme kuitenkaan onnistuneet. Emme olleet tänään hyökkäyspäässä parhaimmillamme, mutta se oli tietysti myös Hongan hyvyyttä. Heti toisen jakson alussa meillä oli hyvä paikka, mutta laukaus ei aivan onnistunut.

– Lopussa Honka pelasi kaukaa pystypallon niin pitkälle kuin pystyivät, ja tällä kertaa onni oli heidän puolellaan, sillä Auvinen pääsi lopulta tuikkaamaan pallon maalivahdin ohi. Siinä tilanteessa oli monta asiaa, jotka olisivat voineet mennä toisin, Väisänen harmitteli.

FC Hongan johtomaali syntyi niin myöhäisessä vaiheessa, että Punamustille ei enää jäänyt aikaa kunnon takaa-ajoon. Väisäsen mielestä kotijoukkueella oli ennen maalia hyvä ote kenttätapahtumista.

– Se tietysti harmittaa, että maali tuli niin myöhään. Meillä oli siinä pelin lopussa hyvä vaihe, jonka aikana pystyimme pitämään palloa ja pystyimme jopa toimittamaan sitä maalille. Ihan niille vaarallisimmille maalipaikoille emme kuitenkaan päässeet.

Hopealle jääminen oli Punamustille suuri pettymys, mutta joukkueella on vielä tulevana viikonloppuna mahdollisuus päättää kautensa voittoon Suomen Cupin loppuottelussa.

– Nyt meidän pitää vain käsitellä tämä pettymys ja miettiä sitten tulevaa. Uskon, että pelaajat palautuvat tästä pelistä henkisesti muutamassa päivässä ja olemme sitten valmiita ensi viikonlopun Suomen Cupin finaaliin, Väisänen totesi.

Punamustien kausi jatkuu vielä ensi lauantaina Suomen Cupin loppuottelulla HJK:ta vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 14.10. klo 12.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

 

PK-35 Vantaa – FC Honka 0-1 (0-0)

90´ 0-1 Anna Auvinen

 

Avauskokoonpano:

1 Pauliina Tähtinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela (80´ Ida Raustola)

10 Kaisa Collin

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (76´ Vilma Väisänen)

15 Hanne Ojanperä

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

22 Ida Raustola

23 Alina Kosunen

26 Roosa Toivanen

32 Emma Immonen

 

PK-35 TV: Päävalmentaja Jari Väisäsen kommentit ottelun päätyttyä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot