UUTISET

PK-35 Vantaa pelaa lauantaina Suomen mestaruudesta

5.10.2017

Naisten Liiga huipentuu lauantaina Myyrmäessä. Sarjan kärkijoukkueet PK-35 Vantaa ja FC Honka kohtaavat toisensa Suomen mestaruuden ratkaisevassa päätöskierroksen ottelussa. Ottelu pelataan lauantaina 7.10. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Ottelun lähtökohdat ovat selkeät, sillä PK-35 Vantaa johtaa sarjaa kahden pisteen erolla FC Honkaan nähden. Kotijoukkue pääsisi siis voitolla tai tasapelillä juhlimaan neljättä peräkkäistä Suomen mestaruuttaan. Espoolaiset sen sijaan ovat lauantaina pakkovoiton edessä.

PK-35 Vantaa lähti Naisten Liigan yläloppusarjaan runkosarjan voittajana. Joukkue ehti jo menettää kärkipaikkansa FC Hongalle, mutta kaksi viime kierrosta ovat jälleen kallistaneet piste-eroa Punamustien suuntaan. Yläloppusarjan avausottelussaan PK-35 Vantaa jäi tasapeliin Pallokissoja vastaan, mutta sen jälkeen joukkue on kaatanut Ilveksen kotonaan ja HJK:n sekä TPS:n vieraissa. Viime lauantain vierasottelu TPS:ää vastaan huipentui Punamustien vahvaan toiseen jaksoon, kun vierasjoukkue kääsi 2-0-tappiotilanteen 2-3-voitoksi Ashley Riefnerin ja kahdesti osuneen Kaisa Collinin osumilla.

FC Honka lähtee päätöskierroksella takaa-ajoasemasta. Espoolaiset aloittivat yläloppusarjan vahvasti kaatamalla TPS:n ja Pallokissat, mutta kaksi viimeisintä ottelua ovat tuottaneet vain kaksi sarjapistettä. HJK:ta vastaan FC Honka menetti johtonsa lisäajan viimeisellä minuutilla. Myös viime viikonlopun kotiottelussaan espoolaiset siirtyivät johtoon, mutta Ilves nousi pelin lopussa tasoihin. Tasapeli säilytti mestaruustaistelun asetelmat kuitenkin ennallaan, sillä Punamustien paremman maalieron takia FC Honka olisi ollut joka tapauksessa päätöskierroksella pakkovoiton edessä.

Lauantaina vastakkain asettuvat Naisten Liigan kaksi pitävintä puolustusta. Molempien joukkueiden verkkoon on tehty ainoastaan 17 maalia. Hyökkäyspäässä PK-35 Vantaa on ollut sarjan toiseksi tehokkain joukkue. Kuusi maalia Punamustia vähemmän tehnyt FC Honka on ollut sarjan kolmanneksi maaliahnein joukkue.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet Naisten Liigassa pitkään tappioitta. FC Honka on hävinnyt sarjapeleissä viimeksi toukokuun lopussa, kun taas Punamustien viimeisin liigatappio on kesäkuun ensimmäiseltä päivältä.

Punamustien kotietu on ollut tällä kaudella vahva, sillä yksikään vierailija ei ole kyennyt hakemaan Myyrmäestä täyttä pistepottia. Pistejakoon PK-35 Vantaa on jäänyt kotiotteluissaan kahdesti. FC Honka on sen sijaan on hävinnyt vieraskentillä kolmesti ja pelannut kerran tasan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella sarjapeleissä jo kahteen otteeseen. Maaliskuussa PK-35 Vantaa oli kotiavauksessaan parempi lukemin 1-0. Ottelun  ainoan maalin viimeisteli Punamustien kapteeni Sanna Saarinen. Myös kesäkuun kohtaaminen päättyi samoihin numeroihin, kun FC Honka voitti kotiottelunsa Tapiolassa Sini Vehviläisen osumalla.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä on ollut Naisten Liigan maalipörssiä 20 osumallaan johtava Kaisa Collin. Saarinen on viimeistellyt yhdeksän maalia. FC Hongan tehokkain pelaaja on ollut 12 kertaa osunut Ella-Roosa Huusko.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella pitkäaikaisloukkaantuneet Netta Koso, Ronja Ikonen, Velma Oikarinen ja Eva Nyström. Flunssastaan toipunut Pauliina Tähtinen sen sijaan on jo palannut harjoituksiin ja on lauantaina jälleen pelikunnossa.

Luottavaisina ratkaisupeliin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan kotijoukkue pääsee lauantain ratkaisuotteluun hyvistä lähtökohdista. Viime viikon tiukkojen otteluiden voittaminen keskiviikkona Kokkolassa ja lauantaina Turussa nostivat entisestään Punamustien itseluottamusta.

– Joukkueen vireystila on tällä hetkellä hyvä. Meillä on alla hyvä toinen jakso TPS:n vieraana. Taistelu- ja peli-ilme olivat siinä pelissä korkealla tasolla. Puolustimme hyvin eteenpäin ja olimme rohkeita sekä aggressiivisia. Siinä mielessä lähden peliin todella luotavaisin mielin, Väisänen sanoi.

Suomen mestaruus ratkaistaan Punamustien kotikentällä. Väisäsen mielestä Myyrmäen jalkapallostadion tarjoaa hyvät puitteet sarjakauden ratkaisuottelulle.

– Meidän kannaltamme on hyvä, että pääsemme pelaamaan kotikentällämme tutulla alusta. Kentän koko on varmasti molemmille joukkueille riittävä hyvän jalkapallon pelaamiseen.

FC Honka on menettänyt kahdessa viime ottelussaan voiton loppuhetkillä. Espoolaiset onnistuivat kuitenkin säilyttämään mestaruusmahdollisuutensa päätöskierroksella asti. Väisäsen mukaan FC Honka tiedostaa hyvin olevansa Myyrmäessä pakkovoiton edessä.

– Hongalla on takana vaikea peli Ilvestä vastaan, mutta he pystyivät pitämään tasapelistä kiinni. He olivat varmasti loppujen lopuksi tyytyväisiä tulokseen. Heille riitti siinä pelissä tappion välttäminen, Väisänen tuumi.

– He tietävät lähtökohdat tulevaan peliin. Hongan on pakko voittaa. En usko lauantain pelin päättyvän tasan, joten toivottavasti se päättyy meidän voittoomme.

Väisäsen mukaan Punamustilla on tarkka käsitys FC Hongan vahvuuksista ja heikkouksista. PK-35 Vantaa huomioi ne valmistautuessaan otteluun, mutta pääpaino on joukkueen omassa pelaamisessa.

– Uskomme Hongan pelaavan alussa tarkasti. He pyrkivät käyttämään vahvuuksiaan eli vastahyökkäyksiä ja saamaan painetta alakertaamme. Myös me olemme totta kai perehtyneet Hongan mahdollisiin heikkoihin kohtiin ja yritämme iskeä niihin, Väisänen totesi.

– Tärkeintä on kuitnekin se, että pystymme pelaamaan mahdollisimman hyvin omaa peliämme. Emme lähde turhaan sotkemaan asioita. Silloin pelaajat tietävät, mitä tehdä.

PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan lauantaina 7.10. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Kaikilla junioripelaajilla on seura-asuistessaan vapaa pääsy otteluun.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.