Pk 35 Vantaa Tps 0 2 Naisten Liiga 8 10 2016 370 Of 475

Punamustien B-tytöistä suora tie Naisten Liigaan

PK-35:n TBSM-joukkueen ja PK-35 Vantaan välinen yhteistyö toimii erinomaisesti. Punamustien tytöistä on vuoden aikana noussut jo viisi pelaajaa naisten liigajoukkueeseen.

Viime kauden jälkeen sopimuksen PK-35 Vantaan kanssa allekirjoittivat Mette Barck ja Eva Nyström. Kuluneen kesän ja tämän syksyn aikana PK-35:n B-tytöistä liigajoukkueeseen ovat siirtyneet Emma Immonen, Filippa Kilponen ja Elli-Noora Kainulainen. PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen yhteistyöhönsä Helsingin puolella toimivan kollegansa Rami Rantasen kanssa.

– Olemme pyrkineet aina tilanteen mukaan järjestämään B-tytöille harjoittelumahdollisuuksia liigajoukkueessa. Vaikka yhteistyö ”Räden” kanssa toimii jo nyt todella hyvin, toimintaa voi tietysti edelleen kehittää. On aina huomioitava pelaajan kulloinenkin tilanne omassa joukkueessa, Väisänen sanoo.

PK-35:ssä on Väisäsen mukaan kasvamassa koko ajan lisää lupaavia ja taitavia tyttöjä, joilla on kaikki perusedellytykset kehittyä hyviksi liigapelaajiksi. Hän näki tämän läheltä jo keväällä vedettyään PK-35 Vantaan muiden valmentajien kanssa B-tytöille harjoitukset.

– Pyrimme seuraamaan heitä säännöllisesti ja saamme heistä jatkuvasti hyviä vinkkejä. Pelaajan noustua liigajoukkueeseen ensimmäinen kausi on yleensä opettelua, ja toinen vuosi olisi ihannetilanteessa jo läpimurtokausi, Väisänen jatkaa.

Myös Rantanen kehuu yhteistyötä PK-35 Vantaan suuntaan. Hän korostaa, että harjoittelu naisten liigajoukkueessa tarjoaa Punamustien nuorille pelaajille erinomaisen mahdollisuuden nähdä ja kokea, missä Suomen huipputasolla mennään.

– Yhteistyö antaa heille uutta potkua sekä käsityksen siitä, millä tasolla liigapelaajan on oltava. PK-35 pystyy varmasti jatkossakin kehittämään pelaajia Naisten Liigaan, maajoukkueeseen ja mahdollisesti vieläkin pidemmälle. Olen yhteistyöhömme erittäin tyytyväinen, Rantanen sanoo.

Kun Naisten Liigan kaksinkertaista yläloppusarjaa on nyt pelaamatta kaksi kierrosta, PK-35 Vantaa on sarjakärjessä tasapisteissä FC Hongan kanssa. Punamustien seuraava vastustaja lauantaina 30. syyskuuta on TPS vieraissa, kunnes viikkoa myöhemmin kausi huipentuu Myyrmäessä PK-35 Vantaan ja Hongan väliseen keskinäiseen otteluun.

– Toivomme ja odotamme Honka-peliin paljon väkeä paikalle, sillä tarvitsemme hyvää kannustusta, Väisänen lähettää terveisiä kaikille peekoolaisille.

PK-35 taistelee Honkaa vastaan Suomen mestaruudesta myös B-tyttöjen (T18) SM-sarjassa. Joukkueiden välinen ero kaksi kierrosta ennen kauden loppua on kaksi pistettä espoolaisten hyväksi. Mestaruus on edelleen PK-35:n omissa käsissä, sillä punamustien viimeisen kierroksen vastustaja sunnuntaina 8. lokakuuta Pallomyllyssä on juuri Honka. Tätä ennen (30.9.) joukkue kohtaa HJK:n vieraissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com