20170925 180655

Filippa Kilponen ja Elli-Noora Kainulainen nousevat naisten joukkueeseen

PK-35 Vantaa on solminut pelaajasopimukset Filippa Kilposen ja Elli-Noora Kainulaisen kanssa. Nuori kaksikko siirtyy Punamustien naisten joukkueeseen PK-35:n B-tytöistä. Molempien sopimukset ulottuvat kauden 2019 loppuun asti.

17-vuotiaat Kilponen ja Kainulainen ovat Korson Palloseuran kasvatteja, jotka ovat kuitenkin pelanneet Punamustissa jo pitkään. Kilponen siirtyi PK-35:n paitaan vuonna 2011 ja Kainulainen vuotta myöhemmin. Kilponen on voittanut Punamustien B-tytöissä kaksi Suomen mestaruutta, kun taas Kainulainen voitti ensimmäisen mestaruutensa viime syksynä. Molemmat ovat esiintyneet myös Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Yhteistyöseurasopimuksen ansiosta kaksikko pystyy siirrosta huolimatta pelaamaan loppukauden aikana myös B-tyttöjen SM-sarjaa. Naisten joukkueen tavoin myös PK-35:n B-tytöt taistelevat syksyn viimeisissä otteluissa tiukasti neljännestä peräkkäisestä Suomen mestaruudesta.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35:n B-tytöistä naisten mukaan nouseva kaksikko edustaa selkeää jatkumoa Punamustien joukkueen rakentamisessa.

– Filippa ja Elli-Noora jatkavat sitä linjaa, jota olemme noudattaneet viime vuosina. Olemme hakeneet joukkueeseen hyviä, motivoituneita nuoria pelaajia. Filippa ja Elli-Noora ovat jo osoittaneet harjoituksissamme ja omissa peleissään, että he ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen. On hienoa, että saamme heidät mukaan kasvamaan pelitapaamme, Väisänen sanoi.

– Meillä on jonkin verran pelaajia sivussa, joten he tulevat mukaan jo nyt kesken kauden. Samalla olemme aloittaneet ensi kauden joukkueen rakentamisen.

Kaksikko odottaa innolla uusia haasteita naisten joukkueen mukana. Molemmat ovat valmiita mittaamaan tasoaan aikuisten peleissä.

– Odotan innolla pääseväni uusien haasteiden pariin kehittymään ja pelaamaan kovempia pelejä, Kilponen sanoi.

– Luvassa on varmasti kovempia pelejä. Nyt vain kovaa treeniä, ja siitä se lähtee, Kainulainen täydensi.

Kilponen ja Kainulainen ovat edustuskelpoisia jo tänään, kun PK-35 Vantaa kohtaa GBK:n Suomen Cupin välierässä Kokkolassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com