Untitled 053 (1)

PK-35 Vantaa tavoittelee Suomen Cupin finaalipaikkaa Kokkolassa

Syksyn tärkeät pelit jatkuvat Punamustien osalta jo huomenna. PK-35 Vantaa tavoittelee Suomen Cupin loppuottelupaikkaa, kun se kohtaa vieraskentällä kokkolalaisen GBK:n. Ottelu pelataan huomenna keskiviikkona 27.8. klo 16.00 Kokkolan keskuskentällä.

PK-35 Vantaa on päässyt juhlimaan Suomen Cupin voittoa neljästi. GBK sen sijaan jahtaa keskiviikkoiltana ensimmäistä loppuottelupaikkaansa. Välierän voittaja etenee HJK:n vastustajaksi Suomen Cupin loppuotteluun, joka pelataan lauantaina 14. lokakuuta.

Sumen Cupin välierä pelataan tiukan ottelutahdin keskellä. PK-35 Vantaa nousi lauantaina maalieron turvin Naisten Liigan kärkeen kaadettuaan Ilveksen Myyrmäessä maalein 3-0. GBK sen sijaan pelasi vielä sunnuntai-iltana alaloppusarjan ottelun Ahvenanmaalla. Kokkolalaisten matka saarelle sujui murheellisesti, sillä Åland United vei sarjapisteet 8-0-voitolla.

Puolustava Suomen Cupin mestari PK-35 Vantaa aloitti tällä kaudella kilpailun jo ensimmäiseltä kierrokselta, kun se kohtasi vieraskentällä Nurmijärven Jalkapalloseuran. Kakkosen NJS taipui selvin numeroin 0-6. Toisella kierroksella lukemat olivat vielä selvemmät, kun PK-35 Vantaa kaatoi farmiseuransa Helsingin Palloseuran vieraissa maalein 0-10.

Kahden selkeän voiton jälkeen PK-35 Vantaa sai puolivälierässä tiukan vastuksen Jyväskylän Pallokerholta. Roosa Bröijer vei Punamustat avausjaksolla johtoon, mutta keskisuomalaiset nousivat toisella jaksolla tasoihin. Helpottava voittomaali syntyi lopulta vasta ottelun lisäajalla, kun loukkaantumisensa jälkeen tositoimiin palannut Ashley Riefner laukoi Punamustat välieriin lukemin 2-1.

GBK sen sijaan arvottiin suoraan toiselle kierrokselle. Kokkolalaiset aloittivat cup-taipaleensa kesäkuun lopussa kaatamalla Kakkosessa pelaavan joensuulaisen FC Hertan vieraissa maalein 0-4. Puolivälierissä GBK kohtasi Kolmosessa pelaavan kajaanilaisen FC Wimman ja eteni neljän parhaan joukkoon selvällä 0-8-vierasvoitolla.

Joukkueet kohtasivat toisensa kahteen otteeseen Naisten Liigan runkosarjassa. Myyrmäessä PK-35 Vantaa oli toukokuussa vahvempi lukemin 5-0 hattutempun viimeistelleen Kaisa Collinin ja kahdesti osuneen Netta Koson osumilla. Kokkolasta PK-35 Vantaa haki heinäkuussa 0-3-voiton, kun Sanni Franssi osui kahdesti ja Roosa Toivanen kerran.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä Suomen Cupissa on ollut neljästi osunut Toivanen. Sarjapeleissä Punamustien tehokkain pelaaja on ollut 18 maalia viimeistellyt Collin. GBK:n riveistä Rebecca Rasmus on osunut cup-peleissä kolmesti. Naisten Liigassa kukaan kokkolalaisten pelaajista ei ole osunut kahta kertaa useammin.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat välierässä loukkaantumisten takia Velma Oikarinen, Netta Koso, Ronja Ikonen ja Eva Nyström. Lisäksi Ida Raustola, Alina Kosunen ja Roosa Toivanen ovat sivussa ylioppilaskirjoitusten vuoksi.

Ajatukset tiukasti välierässä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Suomen Cup on yksi joukkueen tämän kauden päätavoitteista. Välierä pelataan sarjakauden ratkaisukierrosten keskellä, mutta ajatukset täytyy pitää tiukasti yksittäisissä otteluissa.

– Pelaamme nyt koko ajan tärkeitä pelejä. Puolustamme Suomen Cupin mestaruutta, joten haluamme ehdottomasti loppuotteluun. Meidän pitää nyt kääntää katseet hetkeksi pois liigapeleistä ja keskittyä vain tähän välierään, Väisänen sanoi.

Punamustien välierävastustaja GBK:n pelit jatkuvat ensi kaudella varmuudella Ykkösessä, joten huominen ottelu on punavalkoisten loppukauden tärkein ottelu. GBK on päässyt keskittymään Suomen Cupin välierään jo pitkän, joten Väisäsen mukaan Punamustien pitää olla kokkolalaisia vastaan tarkkana.

– GBK:n putoaminen on jo varmaa, joten he panostavat tähän peliin. He haluavat varmasti antaa välierässä kotikentällään kaikkensa. Yksittäisessä Cupin pelissä voi aina tapahtua mitä tahansa, joten on äärettömän tärkeää saada joukkue tärkeään peliin oikealla asenteella, Väisänen painotti.

– Olemme hallinneet aikaisempia pelejä, mutta myös GBK on kyennyt vaarallisiin hyökkäyksiin. Meidän pitää huomioida, että heiltä löytyy kentän eri osa-alueilta hyviä liigapelaajia.

Loukkaantumisten lisäksi myös ylioppilaskirjoitukset verottavat hieman huomisen ottelun kokoonpanoa, mutta PK-35 Vantaa saa Kokkolaan jalkeille hyvän pelaajaryhmän.

– Osa pelaajistamme ei pääse mukaan peliin, mutta saamme täydennystä PK-35:n B-tytöistä. Se on hieno asia sekä meille että nuorille pelaajille, Väisänen kertoi.

Suomen Cupin välierä GBK – PK-35 Vantaa pelataan keskiviikkona 27.8. klo 16.00 Kokkolan keskuskentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com