PK 35 Vantaa – Ilves, 3 0, Naisten Liiga, 23.9.2017 59

Punamustat 3-0-voitolla sarjakärkeen

PK-35 Vantaa palasi voitokkaasti sarjatauolta, kun Tampereen Ilves kaatui Myyrmäessä lukemin 3-0. Ottelun avausjakso oli Punamustille vaikea, mutta tauon jälkeen kotijoukkueen peli asettui paremmin uomiinsa. Vahva toinen jaksoi toi täydet sarjapisteet ja nosti Punamustat takaisin sarjakärkeen.

Ottelun alussa kotijoukkueella oli pieniä käynnistymisvaikeuksia ja vierailija Ilves oli kentällä terävämpi osapuoli. Ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka avautui vieraiden Rosa-Tuulia Mikkolalle, mutta Punamustien maalia vartioinut Pauliina Tähtinen onnistui torjumaan läheltä tulleen laukauksen. Myös kotijoukkueella oli tilaisuutensa, kun Roosa Bröijer pääsi riistämään tamperelaispuolustajalta pallon rangaistusalueella. Bröijerin viimeistely-yritys suuntautui kuitenkin suoraan päin Ilveksen maalivahtia Sara Ingetiä.

Ilves jatkoi väläyttelyään ja pääsi hätyyttelemään Punamustien maalia kahdesti lyhyen ajan sisään. Ensimmäinen laukaus painui tolpan ulkoreunan kautta maalin ohi ja hetkeä myöhemmin tamperelaiset laukoivat pallon rangaistusalueen rajalta maalin yli.

Reilun kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen myös PK-35 Vantaa pääsi luomaan muutamia hyviä hyökkäyksiä. Ensin Tia-Maria Jaakonsaari vapautti Bröijerin, jonka laukaus suuntautui painui kuitenkin takakulman ohi. Sanna Saarinen  sen sijaan pääsi nostamaan pallon puolustuslinjan taakse Kaisa Collinille, mutta hänen laukauksensa karkasi maalin yli.

28. peliminuutilla Ilvekselle avautui hyvä tilaisuus maalintekoon, kun tamperelaisille tuomittiin rangaistuspotku. Hyvän ottelun Punamustien tolppien välissä pelannut Tähtinen venyi kuitenkin tärkeään torjuntaan ja onnistui pysäyttämään Mikkolan laukauksen.

Pian epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen Ilves pääsi jälleen yrittämään maalintekoa, mutta Mimmi Nurmela ehti purkamaan pallon lähes maaliviivalta. Toisessa päässä Bröijer pääsi yrittämään Saarisen syötöstä, mutta laukaus suuntautui suoraan Ingetin syliin. Vaikka molemmilla joukkueilla oli hyviä tilaisuuksia maalintekoon, avausjaksolla jäätiin lopulta ilman osumia. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 0-0.

Toiselle jaksolle PK-35 Vantaa sai vahvan alun ja siirtyi johtoon heti 47. peliminuutilla. Kaisa Collin pääsi karkaamaan laidalta ja eteni rangaistusalueelle. Collin tarjoili pallon maalin edustalle, mutta Inget sai kätensä matalan syötön väliin. Inget ei kuitenkaan kyennyt vangitsemaan pelivälinettä ja Ashley Riefner pääsi laukomaan irtopallon maaliin.

Avausmaali vapautti Punamustien pelaamista. Kotijoukkue sai vahvemman otteen kenttätapahtumista ja onnistui pitämään vieraat poissa maalintekopaikoilta. Ilveksen toisen jakson ainoaksi maalintekoyritykseksi jäi Roosa Ärväksen kaukolaukaus, joka painui niukasti takayläkulman ohi. PK-35 Vantaalla sen sijaan oli reilun tunnin pelin jälkeen mahdollisuus lisätä johtoaan, kun Vilma Väisänen tarjoili hyvän syötön puolustajien välistä. Collin pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Inget ehti jälleen pallon tielle.

Helpottava 2-0-maali syntyi lopulta 74. peliminuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Hanne Ojanperä pääsi etenemään vasemmalta laidalta rangaistusalueelle ja laukoi pallon läheltä etukulmaan. Loukkaantumistaan toipunut Ojanperä palasi lauantaina tositoimiin usean kuukauden tauon jälkeen ja onnistui maalinteossa oltuaan kentällä alle kymmenen minuuttia. Samalla Ojanperä saavutti upean rajapyykin, sillä osuma oli hänen uransa 50. maali Naisten Liigassa.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Collin laukoi tolppaan ja Ojanperä ohjasi irtopallon ohi maalin. Iltapäivän kolmas täysosuma nähtiin kuitenkin jo viisi minuuttia myöhemmin. Tiia Peltonen antoi vapaapotkun sivurajan tuntumasta oikealta laidalta ja pallo jäi pyörimään rangaistusalueelle. Lopulta Jaakonsaari pääsi laukomaan pelivälineen noin viidestä metristä verkon perukoille ja muutti ottelun loppunumeroiksi 3-0.

Voiton myötä PK-35 Vantaa palasi Naisten Liigan piikkipaikalla. Kärkipaikkaa hallussaan pitänyt FC Honka menetti samaan aikaan pelin loppuhetkillä johtonsa ja joutui tyytymään 2-2-tasapeliin. Ennen kahta viimeistä sarjakierrosta kärkikaksikko on tasapisteissä, mutta Punamustien maaliero on  parempi kuin espoolaisilla.

Vahva toinen jakso toi tärkeät sarjapisteet

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Ilves tarjosi kotijoukkueelle hyvän vastuksen. Vaikealla avausjaksolla Punamustien avainpelaajaksi nousi tärkeitä torjuntoja esittänyt maalivahti Pauliina Tähtinen.

– Peli ei ollut tänään kovin kaunista, mutta pisteet olivat ne tärkein asia. En tiedä, oliko ilmassa vähän jännitystä, mutta Ilves ansaitsee kaiken kunnian etenkin avausjakson kovasta prässistään.

– Meillä oli maalipaikkoja jo avausjaksolla, mutta myös Ilveksellä oli hyviä paikkoja.”Pake” pelasi kuitenkin tänään hyvin. Rangaistuspotkun lisäksi hän teki myös pari muuta tärkeää torjuntaa. Lisäksi hän pelasi tarvittavat tilanteet jalalla hyvin, Väisänen kiitteli.

Väisäsen mukaan Myyrmäessä nähtiin varsin kaksijakoinen ottelu, sillä toisella jaksolla Punamustien peli-ilme piristyi huomattavasti ensimmäiseen jaksoon nähden. Ottelun jälkimmäisellä puoliajalla PK-35 Vantaa otti kenttätapahtumat hallintaansa ja onnistui kääntämään pelin edukseen.

– Toinen puoliaika oli ihan erilainen kuin avausjakso. Kävimme tauolla pelaamistamme läpi ja lähdimme parantamaan sitä toiselle jaksolle. Siinä onnistuimme hyvin. Saimme taas lisää uskoa omaan tekemiseemme ja pelaajat onnistuivat nostamaan tasoaan. Se oli tietysti tärkeää, että teimme heti toisen jakson alussa maalin. Se laukaisi jännitystä, Väisänen totesi.

– Ilveksen prässi alkoi laantua pelin edetessä. Saimme yhä enemmän tilaa, pidimme ennemmän palloa ja pääsimme juoksuttamaan Ilvestä. Toisella jaksolla saimme hyvin estettyä heidän pelaamistaan. Lopussa meillä oli vielä hyviä paikkoja muutamaan lisäosumaan.

PK-35 Vantaa nousi voiton myötä maalieron turvin sarjakärkeen. Väisäsen mukaan se takaa Punamustille hyvät lähtökohdat kahdelle viimeiselle kierrokselle.

– Totta kai se on tärkeää, että palasimme kärkeen ja saimme parannettua maalieroamme. Nyt kaikki on entistä vahvemmin omissa käsissämme, joten voimme olla erittäin tyytyväisiä.

Voiton lisäksi iltapäivän ilon aiheisiin kuului Hanne Ojanperän paluu tositoimiin usean kuukauden tauon jälkeen.  Sinnikäs kuntoutustyö palkittiin, kun Ojanperä onnistui maalinteossa heti paluuottelussaan.

– Olen erittäin iloinen Hannen sisääntulosta. Pelkäsin jo, että hänen pelinsä ovat tältä kaudelta pelatut, mutta Hanne on kuntouttanut itseään hyvin. Se näkyi tänään kentällä, Väisänen sanoi.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina 30.9. vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Sitä ennen Punamustilla on kuitenkin vielä ohjelmassa Suomen Cupin välierä keskiviikkona 27.9. GBK:n vieraana Kokkolassa.

 

PK-35 Vantaa – Ilves 3-0 (0-0)

47´ 1-0 Ashley Riefner

74´ 2-0 Hanne Ojanperä

80´ 3-0 Tia-Maria Jaakonsaari

 

Avauskokoonpano:

1 Pauliina Tähtinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

8 Vilma Väisänen (64´ Hanne Ojanperä)

10 Kaisa Collin

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (61´ Roosa Toivanen)

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

28 Roosa Bröijer (82´ Ella Hopponen)

 

Vaihtopelaajat:

15 Hanne Ojanperä

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

26 Roosa Toivanen

32 Emma Immonen

 

PK-35 TV: Jari Väisäsen ja Hanne Ojanperän mietteet ottelusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com