UUTISET

PK-35 Vantaa saa lauantaina vieraakseen Ilveksen

21.9.2017

Naisten Liigan sarjakausi lähestyy huipennustaan ja Punamustien sarjapelit jatkuvat lauantaina Myyrmäessä. PK-35 Vantaa saa kolmanneksi viimeisen kierroksen ottelussa vieraakseen Tampereen Ilveksen. Ottelu pelataan lauantaina 23.9. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on Naisten Liigassa toisena, kun pelaamatta on vielä kolme sarjakierrosta. Eroa kärkipaikkaa hallussaan pitävään FC Honkaan on kaksi pistettä. Kärkikaksikolla on ohjelmassa vielä keskinäinen ottelu, joten kaikki on ennen viimeisiä kierroksia Punamustien omissa käsissä.

Ennen maaottelutaukoa PK-35 Vantaa ehti pelata kaksi yläloppusarjan ottelua. Punamustien  ensimmäinen ottelu päättyi pettymykseen, kun Kuopion Pallokissat haki loppuhetkien maalilla tasapelipisteen Myyrmäessä. Toisessa ottelussaan PK-35 Vantaa haki sen sijaan makean vierasvoiton Töölöstä, kun HJK kaatui lukemin 0-2 Sanna Saarisen ja Ashley Riefnerin osumilla.

Runkosarjan viidenneksi sijoittunut Ilves sen sijaan majailee tällä hetkellä yläloppusarjassa samalla sijalla. Mitalisijoille Ilves ei enää pysty nousemaan, mutta voittamalla kolme viimeistä otteluaan tamperelaisilla on pieni mahdollisuus kohentaa sarjasijoitustaan yhdellä pykälällä. Joukkueen vähimmäistavoitteena on varmasti Pallokissojen pitäminen takana sarjataulukossa.

Ilves päätti runkosarjan kolmen ottelun voittoputkeen, mutta yläloppusarja on sujunut toistaiseksi mollivoittoisesti. Ensimmäisessä ottelussaan tupsukorvat kärsivät 4-0-tappion HJK:n vieraana Töölössä. Muutamaa päivää myöhemmin Ilves onnistui maalinteossa peräti kolmesti, mutta TPS vei siitä huolimatta Tammelasta pisteet maalein 3-5.

Joukkueiden molemmat tämän kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet Punamustien voittoon. Huhtikuun lopussa PK-35 Vantaa kaatoi tamperelaiset Myyrmäessä lukemin 3-1 Roosa Bröijerin ja kahdesti osuneen Saarisen osumilla. Ilveksen ainoasta maalista vastasi Maaria Roth. Heinäkuun alussa joukkueet kohtasivat Tampereella ja loppulukemat olivat jälleen Punamustien eduksi 1-3. Ilves karkasi avausjaksolla johtoon Roosa Tuomisen osumalla, mutta Kaisa Collin nosti vieraat tasoihin ennen taukoa. Toisella jaksolla PK-35 Vantaa karkasi elokuussa Tanskaan siirtyneen Olga Ahtisen kahden osuman turvin voittoon.

Punamustien paras maalintekijä on ollut 18 osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä johtava Kaisa Collin. Sanna Saarinen on osunut liigapeleissä yhdeksän kertaa. Ilveksen riveissä maalintekovastuuta on kantanut etenkin 12 kertaa osunut Roosa Ärväs.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella loukkaantumisten takia Velma Oikarinen, Ronja Ikonen, Netta Koso ja Eva Nyström. Flunssasta kärsineen Ida Raustolan pelikunto on vielä epävarmaa. Alle 23-vuotiaiden maajoukkueleirillä loukkaantunut Roosa Bröijer on jo harjoitellut kevyesti, joten hän lienee käytettävissä Ilvestä vastaan.

Oikea asenne ja kovaa työtä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan maaottelutauko sujui joukkueen näkökulmasta kaksijakoisissa tunnelmissa. Nyströmin ja Bröijerin loukkaantumiset olivat Punamustille huonoja uutisia, mutta samalla maajoukkuetauko mahdollisti vihdoin kunnon harjoittelun elo- ja syyskuun vaihteen otteluruuhkan jälkeen.

– Maaottelutauon aikana saimme jonkin verran jobinpostia. Evan loukkaantuminen oli tietysti joukkueelle ikävä takaisku. Roosan saamme toivottavasti pian täyteen kuntoon. Hanne Ojanperän osalta kaikki näyttää sen sijaan hyvältä ja hän on varmasti pian valmis peliminuutteihin, Väisänen kertasi kokoonpanotilannetta.

– Toisaalta maaottelutauolla olemme päässeet harjoittelemaan vähän kovempaa ja valmistautumaan sen kautta syksyyn.

Väisäsen mukaan sarjataukoa edellisestä HJK-voitosta jäi joukkueelle hyvä maku. Arvokkaat kolme pistettä takasivat Punamustille hyvät lähtökohdat syksyn ratkaisukierroksille.

– Viime pelistä on jo jonkin verran aikaa, mutta siitä jäi tosi hyvä fiilis. Oli tärkeää saada Pallokissat-pelin jälkeen tuollainen onnistunut tapahtuma. Pystyimme pelaamaan HJK:ta vastaan etenkin toisella jaksolla omaa hyvää pallonhallintapeliämme ja loimme myös tarpeellisen määrän maalipaikkoja. Se toi lisää hyvää fiilistä myös harjoitteluun, Väisänen sanoi.

PK-35 Vantaa on sarjassa toisena, kun Naisten Liigaa on jäljellä vielä kolme kierrosta. Väisäsen mukaan oikea asennoituminen ja kova työnteko korostuvat sarjakauden ratkaisukierroksilla.

– Ilves-pelin lähtökohdat ovat samanlaiset kuin HJK:ta vastaan. Kaikki tietävät pelin tärkeyden, joten sitä ei tarvitse erikseen korostaa. Tärkeintä on pystyä hyvään tekemiseen heti pelin alussa. Meidän pitää uskoa siihen, että nämä asiat ratkaistaan kovalla työllä. Puolivaloilla näistä peleistä ei ansaitse mitään, Väisänen painotti.

Lauantain vastustaja Ilves saapuu Myyrmäkeen paineettomassa tilassa, sillä joukkueen sarjasijoituksessa ei voi enää tapahtua suuria muutoksia. Väisänen kuitenkin korosti, että tamperelaisjoukkue on iskukykyinen vastustaja.

– Ilves pelasi TPS:ään vastaan hyvän pelin ja teki kolme maalia. Lisäksi he ovat tehneet meitä vastaan maalin molemmissa peleissä, joten Ilves on jo osoittanut vaarallisuutensa, Väisänen totesi.

– He pelaavat tässä vaiheessa ilman paineita. Ilves pyrkii pelaavaan jalkapalloon ja pystyy tekemään paljon maaleja, joten meidän pitää olla heidän kanssaan tarkkana. Uskon pelaajiemme lähtevän pelin oikealla asenteella. Se takaa meille jo hyvät lähtökohdat lauantain peliin.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan lauantaina 23.9. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.