HJK – PK 35 Vantaa, 0 2, Naisten Liiga, 6.9.2017 18

Punamustille tärkeät sarjapisteet Töölöstä

PK-35 Vantaa palasi viikonlopun pettymyksen jälkeen nopeasti takaisin voittojen tielle. Punamustien vahva taistelutahto ja hyvä peliesitys siivittivät joukkueen hienoon paikallispelivoittoon Töölössä. HJK kaatui vahvan toisen jakson ansiosta lukemin 0-2.

Illan ensimmäinen maalintekopaikka avautui HJK:lle jo pelin avausminuutilla. Vilma Hakala pääsi kaventamaan rangaistusalueen rajalle ja laukoi kohti takakulmaa, mutta ensimmäistä Naisten Liigan otteluaan Punamustissa pelannut maalivahti Pauliina Tähtinen onnistui vangitsemaan pallon. Myös HJK:n Eveliina Summanen pääsi alkuhetkillä yrittämään maalintekoa, mutta Tähtinen veti läpiajotilanteessa pidemmän korren.

Vierasjoukkueen ensimmäinen paikka avautui Kaisa Collinille, joka pääsi laukomaan pienestä kulmasta. HJK:n puolustaja ehti kuitenkin peittämään laukauksen kulmapotkuksi. Toisessa päässä Hakalalle avautui rajaaheittotilanteesta jälleen maalintekopaikka, mutta hänen viimeistely-yrityksensä suuntautui niukasti takakulman ohi.

Punamustien avausjakson vaarallisin tilanne nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Roosa Bröijer antoi hienon läpisyötön ja Collin pääsi rangaistusalueella nokikkain maalivahdin kanssa. HJK:n maalia vartioinut Minna Meriluoto onnistui kuitenkin torjumaan läheltä tulleen laukauksen.

Ensimmäisen puolituntisen aikana HJK:lle avautui muutama hyvä tilaisuus maalintekoon, mutta sen jälkeen Punamustien puolustus onnistui pitämään vastustajansa hyökkäykset hyvin kurissa. Vaikka pallonhallinta oli läpi pelin PK-35 Vantaalla, se ei kyennyt vielä avausjaksolla hyödyntämään sitä, mikä avasi myös HJK:lle ajoittain mahdollisuuksia toteuttaa omaa peliään. Pelin edetessä vieraat alkoivat kuitenkin saada tukevaa otetta pelistä, mutta tauolle lähdettiin vielä maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa löysi peliinsä vielä uuden vaihteen ja otti kenttätapahtumat selkeästi hallintaansa. Heti tauon jälkeen Collin haki ratkaisua rangaistusalueen rajan takaa, mutta laukaus painui yli maalin. Roosa Toivanen sen sijaan pääsi puskemaan Tiia Peltosen antamasta vapaapotkusta, mutta osoite oli jälleen sama kuin Collinin laukauksella hetkeä aikaisemmin.

Ottelun avausmaali nähtiin vihdoin 58. peliminuutilla. Riefner eteni oikealta laidalta vahvasti ja syötti rangaistusalueelle Collinille, joka tarjoili päätyrajalta syötön maalin edustalle. Saarinen pääsi ottamaan pallon haltuun, kääntyi ja sijoitti pelivälineen vaikeasta asennosta aivan takatolpan juureen.

PK-35 Vantaa oli lähellä lisätä johtoaan vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Toivanen pelattiin hienon hyökkäyksen päätteeksi vapaaksi rangaistusalueella, mutta torjui laukauksen kulmapotkuksi. Ottelun hahmoihin lukeutunut Riefner aiheutti jatkuvasti ongelmia helsinkiläispuolustukselle ja ohitti Maija Saaren hyvällä rytminvaihdoksella. Riefner laukoi terävästi kohti etualakulmaa, mutta Meriluoto venytti jalkansa laukauksen tielle.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Meriluoto ei enää ehtinyt pallon tielle. Punamustille tuomittiin vapaapotku noin 25 metristä ja Riefner asettui pallon taakse. Riefnerin näyttävä laukaus upposi vastustamattomasi aivan yläkulmaan ja vei Punamustat 0-2-johtoon.

Ottelun lopussa vierasjoukkue piti rauhallisesti palloa ja piti vastustajansa lähes täysin aseettomana. HJK pyrki pallon saadessaan nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta Punamustien puolustus onnistui katkaisemaan ne kerta toisensa jälkeen. Kahta kulmapotkua lukuun ottamatta HJK ei saanut aikaiseksi kunnon loppukiriä. Ottelu päättyi lukemiin 0-2, joten PK-35 Vantaa haki Töölön syysillasta kolme arvokasta sarjapistettä.

Voiton myötä PK-35 Vantaa säilytti asemansa sarjan kärkitaistelussa. Sarjaa johtava FC Honka voitti samaan aikaan oman ottelunsa, joten espoolaiset ovat päätöskierroksille lähdettäessä kaksi pistettä Punamustia edellä. HJK:n asema pronssimitalitaistelussa sen sijaan kiristyi, kun TPS nousi jo pisteen päähän helsinkiläisistä.

Vahva toinen jakso tuotti tulosta

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen piti keskiviikkoillan voittoa erittäin tärkeänä. Hänen mukaansa vieraat onnistuivat nostamaan suoritustasoaan merkittävästi ottelun aikana.

– Nämä olivat todella tärkeät pisteet. Iso kiitos koko joukkueelle. Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli vähän sekavaa emmekä päässeet oikein avaamaan peliä järkevästi. Jouduimme pelaamaan vähän liikaa palloja linjan taakse, Väisänen totesi.

– Kävimme asioita tauolla läpi, muutimme vähän pelaamistamme ja saimme prässipelimme toimimaan. Sen myötä saimme pidettyä palloa koko ajan enemmän ja pääsimme myös haastamaan enemmän. Pelasimme välillä jopa aika rohkeasti omalla alueellamme, mutta laitoimme palloa hienosti liikkeelle ja pääsimme juoksuttamaan vastustajaa.

Pelillinen piristyminen tuotti myös tulosta, kun Saarinen ja Riefner takasivat osumillaan kolme pistettä Punamustille. Johtoon päästyään PK-35 Vantaa ei enää päästänyt HJK:ta mukaan peliin.

– Ensimmäisessä maalissa Kaisa pelasi ”Riefin” hienon nousun jälkeen pallon laidalta Sannalle, joka pääsi kääntymään ja laittoi pallon maaliin. Toinen sen sijaan oli Riefin hieno vapaapotkumaali noin 25 metristä. Hän oli tänään molemmissa maaleissa mukana. Enempää ei voi laitapelaajalta vaatia, Väisänen kehui.

– Maalien jälkeen pystyimme jäädyttämään pelin aika hyvin ja pidimme pallon hyvin hallussamme. HJK ei päässyt vaarallisiin hyökkäyksiin.

Päävalmentajan mukaan Punamustien riveistä löytyi keskiviikkona onnistujia laajalta rintamalta.

– Moni pelaaja paransi peliään tosi paljon toisella jaksolla. Sanna pystyi pitämään palloa, loi ylivoimia ja oli koko ajan mukana hyökkäyksissä. Myös Roosa Bröijer uskalsi hyvin pitää palloa ja onnistui luomaan koko ajan tilanteita. Kaisa teki tänään paljon töitä ja jaksoi prässätä hyvin, Väisänen luetteli onnistujia.

– Kaikki pohjapelaajamme pelasivat hyvin. Kun pääsimme iskemään koko ajan lähemmäs, HJK joutui avaamisessaan ongelmiin.

Väisäsen mielestä PK-35 Vantaalla olisi ollut mahdollisuudet suurempiinkin voittolukemiin. Samalla hän kuitenkin korosti onnistuneen puolustuspelin ja nollapelin tärkeyttä.

-Meillä oli paikkoja vielä muutamaan lisämaaliin. Kaisalla oli muutama paikka ja lisäksi Roosa Toivanen teki toisella jaksolla hienon nousun, Väisänen kertasi Punamustien maalipaikkoja.

– Se oli kuitenkin hienoa, että pystyimme pitämään HJK:n toisella jaksolla poissa maalipaikoilta. Avausjaksolla heillä oli pari tilannetta, mutta niistä ei onneksi syntynyt maaleja.

Väisänen kiitteli myös Pauliina Tähtisen otteita Punamustien tolppien välissä. Tähtinen pelasi keskiviikkoiltana ensimmäisen liigaottelunsa PK-35 Vantaan paidassa ja piti heti maalinsa puhtaana.

– ”Pake” pelasi varman ottelun. Hän teki pari tärkeää torjuntaa ja nyrkkeili kulmapotkuissa pallot hyvin pois niiltä alueilta, joille tiesimme HJK:n niitä pelaavan. Lisäksi Pake pelasi jalalla loistavasti. Tämä peli varmasti jännitti vähän, joten oli tärkeää saada hyviä onnistumisia

Väisäsen mukaan Töölöstä haettu vierasvoitto takaa Punamustille hyvät lähtökohdat kolmelle viimeiselle sarjakierrokselle. Viime viikot ovat olleet joukkueelle raskaita etenkin Mestarien liigan karsintaturnauksen takia, mutta nyt pelaajat saavat lyhyen tauon tosipeleistä.

– Kaikki on yhä omissa käsissämme. Se on joukkueelle hyvä tilanne, kun ei tarvitse koko ajan katsella sarjataulukkoa ja muiden tuloksia. Nyt hengähdämme hieman ja aloitamme sitten valmistautumisen syksyn viimeisiin peleihin, Väisänen sanoi.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat maaottelutauon jälkeen lauantaina 23.9. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Tampereen Ilveksen.

 

HJK – PK-35 Vantaa 0-2 (0-0)

58´ 0-1 Sanna Saarinen

81´ 0-2 Ashley Riefner

 

Avauskokoonpano:

1 Pauliina Tähtinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

8 Vilma Väisänen (64´ Eva Nyström)

10 Kaisa Collin

12 Sanna Saarinen

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner (90+2´ Ida Raustola)

26 Roosa Toivanen (82´ Elina Salmi)

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

14 Elina Salmi

15 Hanne Ojanperä

18 Ella Hopponen

20 Eva Nyström

22 Ida Raustola

23 Alina Kosunen

32 Emma Immonen

 

PK-35 TV: Jari Väisäsen ja Ashley Riefnerin kommentit ottelusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com