PK 35 Vantaa – JyPK, 2 1, Respect Suomen Cup, 13.8.2017 8

Sanni Franssi siirtyy Juventuksen riveihin

PK-35 Vantaan hyökkääjä Sanni Franssi siirtyy italialaiseen suurseuraan Juventukseen. 22-vuotias Franssi palasi Punamustiin heinäkuussa pelattuaan välissä yhden kauden sveitsiläisessä FC Zürichissä. Nyt Suomen A-maajoukkueeseen kuuluva hyökkääjä jatkaa matkaansa Italiaan ja ottaa urallaan jälleen hienon uuden askeleen.

Juventus on yksi maailman suurimmista jalkapalloseuroista, mutta naisten jalkapallossa ”Bianconeri” on vielä uusi toimija. Torinolaisseura perusti naisten edustusjoukkueen vasta tänä vuonna ja sai heti paikan pääsarjassa. Naisten Serie A käynnistyy syyskuun lopussa.

Tämän kauden Naisten Liigassa Franssi ehti pelata neljä ottelua, joissa syntyi kolme maalia. Suomen Cupissa Franssi pelasi kaksi ottelua, joista ensimmäisessä hän viimeisteli heti paluuottelussaan nopean hattutempun Helsingin Palloseuran verkkoon. Lisäksi Franssi osui Mestarien liigan karsintaturnauksessa puolalaista Medyk Koninia vastaan.

Koko urallaan Franssi on pelannut Naisten Liigassa yhteensä 74 ottelua, joissa on syntynyt 54 maalia. Mestarien liigassa hyökkääjällä on tilillään 20 ottelua ja seitsemän maalia. Naisten A-maajoukkueessa Franssi on esiintynyt 12 kertaa ja onnistunut kerran maalinteossa.

Kaikkiaan Franssi on ollut voittamassa PK-35 Vantaan paidassa neljää Suomen mestaruutta ja kolmea Suomen Cupin mestaruutta. Viime kauden päätteeksi maalipörssin voittanut Franssi valittiin Naisten Liigan vuoden pelaajaksi.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan siirto Juventukseen on Franssille hieno askel eteenpäin urallaan.

– Oli todella hienoa, että Sanni pelasi muutaman kuukauden meillä ja hänet huomattiin myös täältä. Tämä on Sannille hieno mahdollisuus päästä eurooppalaiseen huippuseuraan. Italiassakin on huomattu, että naisten jalkapalloon kannattaa panostaa ja Juventuksen tasoisessa seurassa asiat tehdään varmasti kunnolla, Väisänen sanoi.

PK-35 Vantaa kiittää Sannia yhteisistä hetkistä ja toivottaa onnea Italiaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com