UUTISET

Keskiviikkona paikallisottelu Töölössä

5.9.2017

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat huomenna paikallisottelun merkeissä. PK-35 Vantaa kohtaa keskiviikkoiltana Helsingin Jalkapalloklubin vieraskentällä. Ottelu pelataan huomenna keskiviikkona 6.9. klo 18.30 Töölön Pallokentällä.

PK-35 Vantaa lähtee toiselle yläloppusarjakierrokselle sarjataulukon toiselta sijalta. Eroa viikonloppuna sarjakärkeen nousseeseen FC Honkaan on kaksi pistettä. Punamustien syksyn ensimmäinen ottelu päättyi pettymykseen, kun Pallokissat haki viime hetkien maalilla 1-1-tasapelin Myyrmäestä. Punamustien osumasta vastasi Kaisa Collin.

HJK sen sijaan on sarjassa kolmantena kuusi pistettä kärkeä jäljessä. Punamustiin eroa on neljä pistettä. HJK:n lähtökohdat neljälle viimeiselle kierrokselle ovat hyvät, sillä pronssimitalit ovat tällä hetkellä helsinkiläisten omissa käsissä. Mitali olisi HJK:n ensimmäinen viiteen vuoteen. Yläloppusarjan avausottelussaan HJK kaatoi Ilveksen lukemin 4-0 Maija Saaren ja hattutempun viimeistelleen Vilma Hakalan osumilla.

Molemmat joukkueet ovat keskinäisen kohtaamisen alla hyvässä iskussa. PK-35 Vantaa huipensi Naisten Liigan runkosarjan kuuden ottelun voittoputkeen, joka katkesi lopulta sunnuntaina kotitasapeliin. HJK sen sijaan venytti liigaotteluiden voittoputkensa lauantaina niin ikään kuuden ottelun mittaiseksi.

Punamustia ja HJK:ta on tämän kauden sarjapeleissä yhdistänyt etenkin tiivis puolustus. Helsinkiläisten verkkoon on tehty ainoastaan 14 maalia, kun taas Punamustien päästettyjen maalien lukumäärä on 15. Toisessa kenttäpäädyssä PK-35 Vantaa on sen sijaan ollut selvästi tehokkaampi, sillä se on tehnyt 16 maalia helsinkiläiskilpailijaansa enemmän.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti Naisten Liigassa. Molemmat aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoon. Huhtikuussa HJK voitti Punamustat Töölössä lukemin 2-0 Essi Sainion ja Maija Saaren osumilla. Kesäkuussa PK-35 Vantaa oli samoin lukemin parempi Myyrmäessä. Maaleista vastasivat tuolloin Netta Koso ja elokuussa Tanskaan siirtynyt Olga Ahtinen.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä on Naisten Liigan maalipörssiä 18 osumallaan johtava Collin. Sanna Saarinen on osunut kahdeksan kertaa. HJK:n riveissä tehoista on vastannut etenkin 12 maalia tehtaillut Hakala

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella loukkaantumisten takia Velma Oikarinen, Ronja Ikonen ja Netta Koso. Mette Barckin pelaaminen on vielä epävarmaa. Uutena pelaajana kokoonpanoon nousee tuore sopimusmaalivahti Pauliina Tähtinen.

Taisteluilmeellä paikallispeliin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lähtökohdat syksyn viimeisiin peleihin ovat sunnuntain pettymyksestä huolimatta hyvät. Punamustien leirissä keskitytään omaan tekemiseen peli kerrallaan.

– Sunnuntain tasapeli toi meille tietysti vähän painetta loppupeleihin, mutta joukkue on kuitenkin tiedostanut sen. Nyt meidän täytyy pystyä pitämään ajatukset yksittäisissä peleissä ja yksittäisissä tilanteissa, Väisänen totesi.

– Tärkeintä on tiedostaa se, että meillä on kaikki omissa käsissämme. Se on siinä mielessä hyvä lähtökohta, että meidän ei tarvitse miettiä muiden tekemisiä.

Väisänen uskoo, että Töölössä nähdään huomenna taisteleva PK-35 Vantaa. Hänen mukaansa paikallispeleissä on aina hieman ylimääräistä latausta.

– Uskon meidän löytävän huomiseen peliin ihan erilaisen peli-ilmeen kuin sunnuntaina. Olemme jo käyneet Pallokissat-peliä läpi ja tulemme vielä käymään läpi sitä, mitä asioita meidän pitää parantaa asennepuolesta lähtien, Väisänen sanoi.

– Uskon jokaisen pelaajan olevan valmiina taistelemaan. Paikallispelit tietysti herättävät aina vähän enemmän taistelutahtoa. Toivottavasti saamme huomisessa pelissä jälleen esiin sitä samaa asennetta, jota osoitimme Mestarien liigassa.

Keskiviikkoillan ottelu pelataan edellisestä HJK-vierasottelusta poiketen Töölön Pallokentän nurmella. Väisänen ennakoi alustan olevan pelaajille mieluinen.

– Pallokenttä on yleensä ollut hyvässä kunnossa. Molemmat joukkueet varmasti nauttivat siitä, että pääsevät hyvälle nurmelle pelaamaan.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan huomenna keskiviikkona 6.9. ko 18.30 Töölön Pallokentällä.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.