UUTISET

Pauliina Tähtinen siirtyy loppukaudeksi Punamustiin

4.9.2017

PK-35 Vantaa on solminut maalivahti Pauliina Tähtisen kanssa loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Punamustia jo Mestarien liigassa lainasopimuksella edustanut Tähtinen siirtyy joukkueeseen Jyväskylän Pallokerhon riveistä.

22-vuotias Tähtinen täydentää Punamustien maalivahtiosaston loppukauden otteluissa. Velma Oikarisen rannevamma pitää hänet sivussa koko loppukauden ajan, joten PK-35 Vantaa tarvitsi Emma Immosen rinnalle toisen maalivahdin. Tähtinen oli Naisten Liigassa tasonsa osoittaneena ja lainapestin myötä joukkueelle tuttuna maalivahtina tähän tilanteeseen luonteva vaihtoehto.

Tällä kaudella 15 sarjaottelussa torjunut Tähtinen on pelannut Naisten Liigaa JyPKin lisäksi myös Kuopion Pallokissojen paidassa. Suomen nuorisomaajoukkueissa esiintynyt Tähtinen on nimetty mukaan myös ensi viikonloppuna Tanskan kohtaavaan alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Elokuun lopun Mestarien liigan karsintaturnauksessa Tähtinen pelasi lainapelaajana kaikki Punamustien kolme ottelua. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Tähtinen piti maalinsa koskemattomana.

Luonteva vaihtoehto

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Tähtinen oli helppo valinta, kun joukkue etsi toista maalivahtia loppukauden ajaksi. Tähtinen osoitti jo Mestarien liigan karsintaturnauksessa sopeutuvansa joukkueeseen saumattomasti.

– ”Pake” on meille jo tuttu maalivahti. Oli hienoa, että JyPK suostui lainaamaan hänet meille Belfastiin. Siellä opimme tuntemaan Paken ja tiesimme hänen sopivan ryhmään hyvin, Väisänen totesi.

– Meillä oli tarvetta toiselle maalivahdille, jotta pystyimme varmistamaan maalivahtiosastomme olevan jälleen sarjan kärkitaiston vaatimalle tasolle. Nyt meillä on riveissämme hyvä nuori maalivahti ja toinen Suomen tasolla jo kokeneempi liigavahti. Loukkaantuneen Velma Oikarisen kuntoutus alkaa lähiaikoina ja sitten näemme, miten hänen kätensä kestää.

Tähtinen jatkaa Punamustien riveissä hyvillä mielin.  Hän toivoo loppukauden sujuvan hyvin niin joukkue- kuin yksilötasolla.

– Olen iloinen siitä, että sain mahdollisuuden siirtyä PK-35 Vantaan riveihin ja siirto sujui ongelmitta. Odotan innolla uusia haasteita, Tähtinen sanoi.

– Toivon paljon onnistumisia. Tietenkin toivon, että pystyn omalla pelaamisellani auttamaan joukkuetta niin, että olemme lokakuussa sarjataulukossa mahdollisimman korkealla.

Tähtinen on pelikelpoinen jo keskiviikkona, kun PK-35 Vantaa kohtaa HJK:n Töölön Pallokentällä.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot