UUTISET

PK-35 Vantaa aloittaa yläloppusarjan sunnuntaina Myyrmäessä

1.9.2017

Naisten Liigan yläloppusarja pyörähtää käyntiin viikonloppuna. Punamustien osalta ratkaisupelit alkavat kotiottelulla Kuopion Pallokissoja vastaan. Ottelu pelataan sunnuntaina 3.9. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee yläloppusarjaan sarjataulukon piikkipaikalta. Joukkue nousi runkosarjan päätöskierroksella ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjakärkeen kaatamalla ONS:n lukemin 6-0. FC Honka on tasapisteissä toisena, mutta Punamustien maaliero on parempi kuin espoolaisilla.

Pallokissat sen sijaan sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja selviytyi viimeisenä joukkueena yläloppusarjaan. Kuopiolaisten paikka sarjan ylemmässä kastissa ratkesi vasta runkosarjan päätöskierroksella, kun joukkue onnistui ratkaisupelissä katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa.

Naisten Liigassa vietettiin koko elokuun ajan sarjataukoa, mutta Punamustien kuukausi oli muita joukkueita kiireisempi. Elokuun puolivälissä PK-35 Vantaa kaatoi Suomen Cupin puolivälierässä JyPKin ja kuluneen puolentoista viikon aikana joukkue pelasi kolme ottelua naisten Mestarien liigan karsinnoissa Pohjois-Irlannissa. Kuopiolalaiset sen sijaan ovat pelanneet edellisen kilpailullisen ottelunsa heinäkuun lopussa.

Joukkueiden molemmat runkosarjakohtaamiset päättyivät Punamustien voittoon. Sarjan avauskierroksella maaliskuussa PK-35 Vantaa haki Kuopiosta 1-4-vierasvoiton Roosa Bröijerin, Kaisa Collinin, Tia-Maria Jaakonsaaren ja Ashley Riefnerin osumilla. Savolaisten ainoasta maalista vastasi Signy Aarna. Toukokuun lopussa PK-35 Vantaa oli kotikentällään vahvempi lukemin 6-0. Punamustien osumista vastasivat tuolloin hattutempun iskenyt Collin, kahdesti osunut Sanna Saarinen ja uransa ensimmäisen liigamaalin viimeistellyt Mette Barck.

Punamustien paras maalintekijä on ollut Naisten Liigan maalipörssiä 17 osumallaan johtava Collin. Saarinen on osunut kahdeksan kertaa. Pallokissojen riveissä Signy Aarna ja Aino Kröger ovat osuneet viidesti.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina loukkaantumisten takia Netta Koso, Ronja Ikonen, Hanne Ojanperä ja Velma Oikarinen. Lisäksi muutama pelaaja on kärsinyt flunssasta, joten heidän pelaamisensa on vielä epävarmaa.

Ajatukset nopeasti kotimaan peleihin

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue on kääntänyt katseensa nopeasti Naisten Liigaan maanantaina päättyneen Mestarien liigan karsintaturnauksen jälkeen. PK-35 Vantaa palasi Pohjois-Irlannista tiistai-iltana ja palasi harjoituskentälle torstaina.

– Takana on fyysisesti ja henkisesti raskaat yhdeksän päivää. Nyt olemme saaneet vähän levätä ja pitäneet kahdet kevyet harjoitukset, jotta olemme valmiina peliin. Uskon, että joukkue on valmis taistelemaan yläloppusarjassa sarjan kärkisijoista, Väisänen sanoi.

PK-35 Vantaa pelasi Naisten Liigassa vahvan runkosarjan ja eteni elokuussa myös Suomen Cupin välieriin. Väisäsen mukaan Punamustien tavoitteena on jatkaa hyviä otteitaan kotimaassa. Samalla joukkue pyrkii siirtämään kansainvälisten pelien oppeja myös sarjapeleihin.

– Ennen Mestarien liigan karsintaturnausta meillä oli tosi hyvä jakso. Myös Pohjois-Irlannissa pelasimme hyviä pelejä, joissa tapahtui paljon hyviä asioita. Nyt meidän pitää ottaa sieltä hyvät asiat mukaamme ja pyrkiä parantamaan huonommin toimineita juttuja, Väisänen totesi.

– Mestarien liigasta putoaminen pitää nyt unohtaa ja kohdistaa kaikki ajatukset kotimaan peleihin. Tavoitteenamme oli saada niistä peleistä mukaan vähän lisää intensiteetti, joten toivottavasti saamme sen näkymään tulevissa peleissä. Sunnuntaina meillä on ensimmäinen tilaisuus näyttää se.

PK-35 Vantaa on voittanut Pallokissat molemmissa tämän kauden kohtaamisissa. Väisäsen mukaan aikaisempia keskinäisiä pelejä on kuitenkin turha muistella.

– Toukokuussa voitimme Pallokissat suurinumeroisesti, mutta nyt peliin lähdetään ihan eri lähtökohdista. Heillä on pitkä ottelutauko takana, joten heillä on ollut paljon aikaa valmistautua peliin. Pallokissoilla ei ole pelissä mitään paineita. He saavat pelata vapautuneesti, joten on mielenkiintoista nähdä, miten se vaikuttaa heidän pelaamiseensa.

– Pallokissat haluaa varmasti pelata hyvän loppukauden ja saada sen myötä mukavat lähtökohdat uuteen kauteen. Päävalmentajana jatkava Aki Moilanen pääsee halutessaan miettimään samalla vähän jo tulevan kauden asioita.

PK-35 Vantaa – Pallokissat pelataan sunnuntaina 3.9. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennsuryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot