PK 35 Vantaa – JyPK, 2 1, Respect Suomen Cup, 13.8.2017 76

Punamustia maajoukkueiden matkaan

Syyskuu on monelle PK-35 Vantaan pelaajalle kiireinen kuukausi. Naisten Liigan yläloppusarja pyörähtää käyntiin viikonloppuna ja seuraavan kahden viikon aikana pelataan myös eri ikäluokkien maaotteluita. Punamustien pelaajia on nimetty mukaan niin U23-, U19- kuin myös U17-maajoukkueeseen.

Vahvin edustus Punamustilla on alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueessa, johon on nimetty peräti viisi PK-35 Vantaan pelaajaa. Mukana ovat Mimmi Nurmela, Tiia Peltonen, Tia-Maria Jaakonsaari, Roosa Bröijer ja Roosa Toivanen. Lisäksi ryhmässä on mukana Punamustia Mestarien liigassa lainasopimuksella edustanut Pauliina Tähtinen. Suomen U23-maajoukkue kohtaa Tanskan sunnuntaina 10.9. vieraskentällä Ballerupissa.

Suomen alle 19-vuotiaat tytöt pelaavat EM-alkukarsintaturnauksen kahden viikon kuluttua Eerikkilän urheiluopistolla. Neljän maan turnauksessa Suomi kohtaa Israelin, Bosnia-Hertsegovinan ja Serbian. Turnausottelut pelataan 12. – 18. syyskuuta. Punamustien Mette Barck ja Eva Nyström on nimetty mukaan ennen turnausta kokoontuvaan leiriryhmään. Lopullinen karsintajoukkue nimetään lyhyen leirin jälkeen.

Alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue leireilee Eerikkilässä viikkoa aikaisemmin. PK-35 Vantaan pelaajista mukana on maalivahti Emma Immonen. Lisäksi leiriryhmään kuuluu myös PK-35:n B-tytöissä pelaava Marie Mäkinen. U17-maajoukkue pelaa kolmipäiväisen leirin aikana myös yhden harjoitusottelun poikajoukkuetta vastaan.