UUTISET

Mestarien liiga päättyi niukkaan tappioon

29.8.2017

Punamustien kolmas ottelu naisten Mestarien liigan karsintaturnauksessa päättyi niukkaan 1-2-tappioon puolalaista Medyk Koninia vastaan. PK-35 Vantaa laittoi ammattilaisjoukkueen tiukille, mutta joutui lopulta taipumaan.

Lähtökohdat otteluun olivat selkeät, sillä PK-35 Vantaa tarvitsi päätösottelusta voiton huonomman maalieronsa takia. Ottelu sai kuitenkin Punamustien kannalta huonoimman mahdollisen alun, kun Medyk Konin karkasi johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Puolalaisten Patrycja Balcercak jäi vapaapotkutilanteessa liian vapaaksi ja pääsi siirtämään pallon takatolpalta maaliin.

PK-35 Vantaa ei kuitenkaan lannistunut aikaisesta takaiskuosumasta. Suomalaiset pelasivat vahvan avausjakson ja saivat hyvän otteen kenttätapahtumista. Hyvä pallollinen peli tuotti myös maalintekopaikkoja, joista ensimmäinen nähtiin jo pelin alkuvaiheessa. Roosa Bröijer tarjoili hyvän pystysyötön Sanni Franssille, joka pääsi nokikkain Medyk Koninin maalivahdin Emily Dolanin kanssa, mutta ei onnistunut nostamaan palloa maaliin.

Hetkeä myöhemmin Kaisa Collin voitti puolalaispuolustajat juoksukilpailussa ja pääsi karkaamaan. Collin eteni rangaistusalueelle ja laukoi terävästi, mutta Dolan onnistui torjumaan laukauksen tolppaan.

39. peliminuutilla PK-35 Vantaa sai pallon vihdoin maaliin asti. Eva Nyström tarjoili keskialueelta hienon läpisyötön Franssille, joka nousi vasemmalta rangaistusalueelle. Lopulta Franssi laukoi pallon tarkasti takatolpan kautta maaliin. Arvokkaan tasoitusmaalin myötä tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toisen jakson alussa Medyk Konin sai luotua painetta Punamustien puolustusalueelle. Painostusjakso johti myös muutamaan vaaralliseen maalintekopaikkaan, mutta PK-35 Vantaan puolustajat ja maalia vartioinut Pauliina Tähtinen onnistuivat selvittämään tilanteet. Myös Punamustilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta Collin laukoi Mimmi Nurmelan poikittaissyötöstä niukasti ohi maalin.

Medyk Konin oli lähellä lisätä johtoaan noin kaksikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä. Puolalaishyökkääjä ohjasi kuitenkin poikittaissyötöstä pallon läheltä ohi maalin. Toisessa päässä Franssi pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta vastustajan puolustajat onnistuivat estämään kunnon viimeistely-yrityksen.

Pelin lähestyessä loppuaan Punamustien piti avata pelaamistaan ja ottaa hyökkäyspelissään enemmän riskejä. Takaa-ajo muuttui kuitenkin todella vaikeaksi 77. peliminuutilla, kun Medyk Konin osui toistamiseen. PK-35 Vantaan syöttövirhe kostautui ja puolalaiset pääsivät syöttämään Natalia Pakulskan läpiajoon. Pakulska ei epäonnistunut, vaan laukoi pallon varmasti Tähtisen ohi verkkoon.

PK-35 Vantaa antoi kaikkensa ja taisteli loppuun asti, mutta kova yritys ei tuottanut enää tasoitusmaalia. Ottelu päättyi lukemiin 1-2, joten Punamustien haave jatkopaikasta kuivui kokoon turnauksen päätösottelussa. Medyk Konin eteni voitolla Euroopan 32 parhaan seurajoukkueen joukkoon, kun taas PK-35 Vantaa keskittyy loppukauden aikana Naisten Liigan yläloppusarjaan ja Suomen Cupiin.

Pettymyksestä oppia syksyn koitoksiin

Punamustien päävalmentajan Jari Väisänen harmitteli ottelun lopputulosta, mutta kiitteli pelaajien taisteluilmettä. Aikaisesta takaiskumaalista huolimatta PK-35 Vantaalla oli tilaisuutensa jopa voittoon, mutta lopulta joukkue joutui pettymään.

– Tänään nähtiin välillä hyvätasoista peliä, mutta välillä kenttä aiheutti sen, että palloa jouduttiin pistämään enemmän ilmaan. Näkemykseni mukaan tämä peli olisi ollut ihan voitettavissa. Meillä oli hyviä maalipaikkoja, joista olisimme voineet mennä johtoon. Toki heilläkin oli paikkoja etenkin pelin lopussa, kun jouduimme avaamaan peliä hyökkäyssuuntaan, Väisänen tuumi.

– Tulos harmittaa pelaajien puolesta. Siihen voimme olla tyytyväisiä, miten pelaajat taistelivat loppuun asti. Vähintään tasapeli olisi ollut otettavissa.

Lähtökohdat turnauksen päätösotteluun olivat haastavat, sillä moni Punamustien pelaaja on kärsinyt matkan aikana flunssasta tai vatsataudista. Viimeisimmät haasteet koettiin vielä päätösottelua edeltävänä päivänä.

– Joukkueen terveystilanne ei ollut pelin alla paras mahdollinen. Tiia Peltonen ja Ashley Riefner olivat olleet flunssassa ja heidän pelaamisensa oli epävarmaa vielä pelipäivän aamuna. Sovimme, että katsomme tilanteen vielä alkulämmittelyjen jälkeen, Väisänen kertoi.

– Päädyimme siihen, että ”Tipe” aloitti, mutta Ashley ei ollut riittävässä pelikunnossa.  Tipe pelasi lähtökohtiin nähden hyvän pelin, mutta lopulta jouduimme ottamaan hänet toisella jaksolla vaihtoon.

Väisäsen mukaan karsintavaiheeseen jääminen oli Punamustille pettymys, mutta samalla kansainväliset pelit antoivat joukkueelle jälleen paljon arvokasta kokemusta. Väisänen toivoo, että turnauksen opit näkyvät syksyllä myös kotimaan kentillä.

– Tulimme tänne hakemaan jatkopaikkaa, joten siinä mielessä kukaan ei varmasti ole tähän tyytyväinen. Nämä olivat kuitenkin kovia pelejä, jotka kasvattavat joukkuetta. Etenkin tämän viimeisen pelin kaltaisia otteluita meidän pitäisi saada paljon enemmän. Sen myötä saisimme lisää rutiinia kovien pelien pelaamiseen, Väisänen totesi.

– Vaikka emme saavuttaneet turnauksessa tavoitettamme, pääsimme näissä otteluissa kokemaan kovempaa intensiteettiä kuin kotimaassa. Tavoitteemme on tietysti jatkaa tällä intensiteetillä myös tulevissa sarjapeleissä.

Punamustien pelit jatkuvat jo viikonloppuna. Naisten Liigan yläloppusarja pyörähtää Punamustien osalta käyntiin sunnuntaina 3.9., kun Kuopion Pallokissat vierailee Myyrmäessä.

 

PK-35 Vantaa – Medyk Konin 1-2 (1-1)

4´ 0-1 Patrycja Balcercak

39´ 1-1 Sanni Franssi

77´ 1-2 Natalia Pakulska

 

Avauskokoonpano:

1 Pauliina Tähtinen

3 Tiia Peltonen (69´ Vilma Väisänen)

6 Mimmi Nurmela

10 Kaisa Collin

13 Sanna Saarinen

16 Selina Mustajoki

20 Eva Nyström

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen (78´ Elina Salmi)

28 Roosa Bröijer

77 Sanni Franssi

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

14 Elina Salmi

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

22 Ida Raustola

25 Ashley Riefner

32 Emma Immonen

 

PK-35 TV: Jari Väisäsen kommentit Medyk Konin -ottelusta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.