TPS – PK 35 Vantaa, 2 5, Naisten Liiga, 15.7.2017 29

Punamustille voitokas aloitus Mestarien liigassa

PK-35 Vantaa avasi Mestarien liigan karsintaturnauksen 1-0-voitolla Linfield FC:stä. Punamustilla oli hyvä ote kenttätapahtumista, mutta pohjoisirlantilainen turnausemäntä laittoi vieraansa tiukille. Yksi maali riitti kuitenkin Punamustille tärkeään avausvoittoon.

Ottelun juoni oli alusta lähtien selvä. PK-35 Vantaa piti enemmän palloa, kun taas Linfield puolusti tiiviisti ja odotti tilaisuuksia vastaiskuihin. Punamustien ensimmäiset maalipaikat nähtiin heti pelin alkupuolella. Kaisa Collin puski Mette Barckin keskityksestä pallon yli maalin. Hetkeä myöhemmin Barck yritti itse ratkaisua kaukaa, mutta veto suuntautui suoraan maalivahdin käsiin.

Myös Linfield pääsi hätyyttelemään Punamustien maalia, mutta suomalaisten puolustuslinja ja maalia vartioinut Pauliina Tähtinen selvittivät keskityspallot ja erikoistilanteet kunnialla. Toisessa päässä Sanna Saarinen ja Eva Nyström yrittivät ratkaisua rangaistusalueen rajan takaa, mutta laukaukset suuntautuivat niukasti ohi maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin vihdoin 39. peliminuutilla. Eva Nyström nousi vahvasti rangaistusalueelle ja tarjoili päätyrajalta syötön takaviistoon. Ashley Riefnerin laukaus pysähtyi kuitenkin Linfield-maalivahti Lauren Perryn torjuntaan. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Kaisa Collin, joka onnistui toisella yrityksellään siirtämään pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Avausjakso eteni kokonaisuudessaan hyvin Punamustien komennossa. Pallonhallinnastaan huolimatta PK-35 Vantaalla oli ajoittain vaikeuksia murtaa Linfieldin tiivistä puolustusta. Suomalaiset veivät pelin painopisteen vastustajansa kenttäpuoliskolle, mutta todella vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-0-johtolukemissa.

Toisen jakson alussa Barck pääsi jälleen väläyttämään potkutekniikkaansa, mutta laukaus suuntautui suoraan maalivahdin käsiin. Pohjoisirlantilaiset kokivat toisessa päässä saman kohtalon, kun Tähtinen vangitsi matalan laukauksen.

Linfieldin maalipaikat avautuivat tiistai-iltana keskityspalloista tai erikoistilanteista. Punamustien puolustajat onnistuivat kuitenkin selvittämään tilanteet. PK-35 Vantaa sen sijaan hätyytteli toisen jakson edetessä yhä useammin pohjoisirlantilaisten maalia. Sanni Franssi laukoi rangaistusalueen rajalta terävästi, mutta Perry torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Hetkeä myöhemmin Franssi aiheutti jälleen Linfieldille ongelmia. Perry venytti itsensä jälleen laukauksen tielle, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä hyvin tilanteeseen noussut Elina Salmi. Perry onnistui kuitenkin torjumaan Salmen läheltä tulleen yrityksen maalin yli.

Ottelun lopussa PK-35 Vantaa ei antanut Linfieldille mahdollisuutta kunnon takaa-ajoon. Suomalaiset pitivät palloa ja onnistuivat sen menettäessään puolustamaan turnausemännät vaarattomiksi. Collin osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi, joten PK-35 Vantaa avasi karsintojen pistetilinsä 1-0-voitolla.

Tärkeät kolme pistettä

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan avausottelun peliesityksessä näkyi pientä jännitystä. Linfield tarjosi suomalaisvierailleen tiukan vastuksen, mutta PK-35 Vantaa taisteli itselleen tärkeän voiton.

– Peli oli vähän jännittynyttä ja harhasyöttöjä tuli yllättävän paljon. Alusta oli liukas ja lähdimme yrittämään usein vähän liian vaikeita asioita. Tässä vaiheessa tärkeintä oli kuitenkin saada kolme pistettä, Väisänen sanoi.

– Aina olisi tietysti hienoa tehdä maaleja ja luoda paljon maalintekotilanteita, mutta nyt vastassa oli joukkue, joka puolusti todella vahvasti omaa maaliaan ja pystyi purkamaan pallot pois omalta alueeltaan. He osoittivat vahvaa halua pitää oma maalinsa puhtaana.

Edes Punamustien johtomaali avausjakson lopulla ei saanut Linfieldiä muuttamaan pelaamistaan. Pohjoisirlantilaiset onnistuivat luomaan muutaman maalintekotilanteen, mutta todella vaarallisille laukaisupaikoille Linfield ei päässyt.

– He tiesivät meidän olevan vahvempia pallollisessa pelissä, joten he eivät lähteneet edes tappioasemassa avaamaan peliään. He pitivät pakkansa tiiviinä ja luottivat siihen, että tilanteita tulee. Vaikka pallonhallinta oli selkeästi meillä, he saivat muutaman vaarallisen tilanteen, jossa pallo pomppi maalilla.

Mestarien liigan karsintaturnauksen ottelutahti on tiivis, sillä seuraava ottelu on ohjelmassa jo perjantai-iltana. Silloin vastaan asettuu irlantilainen Shelbourne FC, joka aloitti turnauksen maalittomalla tasapelillä puolalaista Medyk Koninia vastaan.

– Nyt meidän pitää ottaa tämän pelin opit mukaamme ja valmistautua jo seuraavaan peliin. Silloin vastassa on todennäköisesti aika samanlainen joukkue. Meidän pitää pystyä luomaan ylivoimia laidoille, sillä keskusta näyttäisi olevan tässä turnauksessa todella tukossa, Väisänen totesi.

Punamustien ottelut Mestarien liigan karsinnoissa jatkuvat perjantaina 25.8. Silloin PK-35 Vantaa saa vastaansa hallitsevan Irlannin mestarin Shelbourne FC:n.

 

PK-35 Vantaa – Linfield FC 1-0 (1-0)

39´ 1-0 Kaisa Collin

 

Avauskokoonpano:

1 Pauliina Tähtinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

10 Kaisa Collin

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (75´ Vilma Väisänen)

16 Selina Mustajoki

17 Mette Barck (55´ Roosa Toivanen)

20 Eva Nyström

25 Ashley Riefner (58´ Roosa Bröijer)

77 Sanni Franssi

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

18 Ella Hopponen

22 Ida Raustola

23 Alina Kosunen

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

32 Emma Immonen

 

PK-35 TV: Päävalmentaja Jari Väisäsen ja voittomaalin tehneen Kaisa Collinin mietteet ottelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com