PK 35 Vantaa 18

Mestarien liiga alkaa turnausemäntiä vastaan

Punamustien taival naisten Mestarien liigassa alkaa tiistai-iltana Pohjois-Irlannissa. Karsintaturnauksen avausottelussaan PK-35 Vantaa kohtaa emäntäjoukkue Linfield FC:n. Ottelu pelataan huomenna tiistaina 22.8. klo 21.30 Suomen aikaa.

Mestarien liigan karsinnat pelataan neljän joukkueen turnauksina, joiden voittajat etenevät Euroopan 32 parhaan seurajoukkueen joukkoon. Suomalaisten lisäksi jatkopaikasta kilpailevat Pohjois-Irlannin, Irlannin ja Puolen mestarijoukkueet. Vuosi sitten PK-35 Vantaa jäi Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa karsintavaiheeseen. Nyt Punamustien tavoitteena on edetä vuoden tauon jälkeen jälleen jatkopeleihin.

Hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa matkusti Belfastiin maanantaiaamuna. Joukkue lensi Dubliniin ja siirtyi bussilla Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin. PK-35 Vantaa harjoittelee ottelustadionilla vielä illalla ja valmistautuu huomiseen turnausavaukseensa.

Punamustilla on Mestarien liigan peleistä myös aiempaa kokemusta pohjoisirlantilaisten kohtaamisesta. Viime vuonna PK-35 Vantaa kaatoi maansa edellisen mestarin Newry Cityn Myyrmäessä lukemin 2-0. Voittomaalista vastasi tuolloin Ronja Ikonen, joka vei Mestarien liigan debyytissään Punamustat johtoon jo pelin alkuminuuteilla.

PK-35 Vantaa pääsee turnaukseen mukavista lähtökohdista ja hyvässä vireessä. Kotimaisilla kentillä joukkue on voittanut liiga- ja cup-ottelut mukaan lukien jo seitsemän ottelua putkeen. Naisten Liigassa PK-35 Vantaa lähtee yläloppusarjaan sarjataulukon piikkipaikalta ja Suomen Cupissa joukkue on edennyt jo välierävaiheeseen. Hyvät otteet kotimaassa takaavat sen, että PK-35 Vantaa pääsee myös kansainvälisiin otteluihin vapautunein mielin.

Linfield FC – Ensikertalaisena Euroopassa

Punamustien avausvastustaja on turnausta emännöivä Linfield Ladies FC. Perinteikäs, jo vuonna 1886 perustettu belfastilaisseura tunnetaan etenkin miesjoukkueensa menestyksestä. Linfield on Pohjois-Irlannin menestynein seura ja kansallisten mestaruuksien määrällä mitattuna se on jopa maailman toiseksi menestynein jalkapalloseura.

Linfieldin naisten joukkue ei ole päässyt nauttimaan samanlaista menestystä, sillä viime kauden mestaruus oli joukkueen ensimmäinen. Kauden päätteeksi joukkue sai vielä lisää juhlittavaa voittamalla Pohjois-Irlannin Cupin. Viime kauden mestaruutensa myötä Linfield osallistuu naisten Mestarien liigaan nyt ensimmäistä kertaa.

Pohjois-Irlannin pääsarjassa Linfield on tällä hetkellä piikkipaikalla pisteen viime kaudella Punamustat kohdannutta Newry Cityä edellä. Newry City on kuitenkin pelannut yhden ottelun Linfieldiä vähemmän. Linfield on voittanut sarjapeleistään kahdeksan, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kerran. Belfastilaisten maaliero on yhdentoista pelin jälkeen vakuuttava 47-9.

Mestarien liigaa edeltävissä sarjapeleissään Linfield pelasi kaksi peräkkäistä paikallisottelua. Glentoran kaatui vieraskentillä lukemin 1-3 ja Cliftonville kotona peräti maalein 8-2.

Punamustien keskittyminen huomisessa

PK-35 Vantaan matka Belfastiin sujui mukavasti. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan on kuitenkin tärkeää, että joukkue toipuu matkustamisesta hyvin huomiseen turnauksen avausotteluun.

– Meillä on pitkä matkustuspäivä takana. Illalla pääsemme harjoittelemaan ottelustadionilla ja näemme olosuhteet. Nyt kaikista tärkeintä on saada levättyä, ladata akkuja ja päästä ajoissa nukkumaan, jotta olemme mahdollisimman valmiita huomiseen peliin, Väisänen sanoi.

Pohjois-Irlannissa sää on tyypillisesti usein sateinen, mutta Väisäsen mukaan sen ei pitäisi vaikuttaa pelaamiseen. Turnausottelut pelataan tekonurmella, joten alusta on Punamustille tuttu.

– Näyttäisi siltä, että luvassa on märkää keliä sekä tänään että huomenna. Meidän kannaltamme on hyvä, että pelit pelataan tekonurmella. Silloin kentän kosteus tuskin aiheuttaa kummallekaan vaikeauksia. Olemme tottuneet pelaamaaan sillä alustalla ja pidämme siitä, että alusta on märkä ja nopea.

PK-35 Vantaa on kärsinyt tällä kaudella paljon loukkaantumisista, mutta Mestarien liigassa joukkue  saa jalkeille täyden kokoonpanon. Loukkaantumisten takia turnauksesta ovat sivussa Ronja Ikonen, Netta Koso ja Velma Oikarinen. Roosa Bröijerin pelaaminen avausottelussa on vielä epävarmaa.

– Joukkueen pelaajatilanne on tällä hetkellä ihan hyvä. Roosan tarkkaillaan vielä pelin alla. Lisäksi joukkueessa on ollut pientä flunssaa, mutta toivottavasti se on nyt saatu selätettyä, Väisänen totesi.

Väisäsellä on jo jonkin verran tietoa karsintaturnauksen avausvastustajasta. PK-35 Vantaa kohtasi Pohjois-Irlannin edellisen mestarin vuosi sitten Myyrmäessä, joten sen kohtaamisen perusteella voidaan tehdä jonkinlaisia arvioita tulevan vastustajan tasosta.

– Linfield on tällä hetkellä maansa ykkösjoukkueita. Ainoa kokemuksemme Pohjois-Irlannin joukkueista on viime vuoden Mestarien liigan peli. Silloin kyseessä oli toki eri joukkue, mutta pärjäsimme ihan hyvin. Oletan Linfieldin olevan parempi joukkue kuin viime vuonna kohtaamamme Newry City, Väisänen sanoi.

– Linfieldin joukkue vaikuttaa aika nuorelta, mutta joukossa on monia nuorten maajoukkuepelaajia. Sen myötä heillä on jonkin verran myös kansainvälistä kokemusta.

– Emäntäjoukkueena heillä on varmasti kova into, taistelu ja halu näyttää, että he pystyvät viemään meiltä pisteitä. Näkemieni pelien perusteella heidän asenteensa on varmasti kunnossa. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen liikuttamatta palloa nopeasti ja antamalla takaisin myös kaksinkamppailutilanteissa.

PK-35 Vantaa – Linfield Ladies FC pelataan huomenna tiistaina 22.8. klo 21.30 Suomen aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com