UUTISET

Ensikertalaiset innokkaina Mestarien liigaan

20.8.2017

PK-35 Vantaan Pohjois-Irlantiin matkaavassa ryhmässä on kuusi Mestarien liigan ensikertalaista. Nuorille Ida Raustolalle, Alina Kosuselle, Emma Immoselle ja Eva Nyströmille alkava karsintaturnaus on uran ensimmäinen.  Kokeneemmista pelaajista ensimmäistä kauttaan Punamustissa pelaava Kaisa Collin ja JyPKistä lainattu Pauliina Tähtinen ovat niin ikään ensimmäistä kertaa mukana Euroopan ykköskilpailussa.

Joukkueen kuopus, 16-vuotias maalivahti Immonen, on nousi liigajoukkueen harjoitusrinkiin talvella. Hän on pelannut vielä PK-35:n riveissä B-tyttöjen SM-sarjaa, mutta Immonen pääsi debytoimaan myös Naisten Liigassa toukokuun kotiottelussa Pallokissoja vastaan. Ensimmäiseen Mestarien liigan karsintaturnaukseensa Immonen lähtee innokkain mielin.

– Henkilökohtaisesti olen erittäin iloinen, että pääsen kokemaan näin nuorena jotain näin isoa. Uskon turnauksen olevan todella opettavainen ja hieno kokemus. Lähden Belfastiin kaikin puolin hyvillä fiiliksillä ja odotukset korkealla, Immonen sanoi.

Nuoren maalivahdin mielestä karsintaturnaus on Punamustille hieno urheilullinen haaste. Immonen on kuitenkin varma, että jatkopaikka on joukkueelle realistinen tavoite.

– Uskon tiistaina alkavan turnauksen olevan erittäin tasainen ja pelillisesti joukkueeltamme vaaditaan kauden parasta peliä, jotta lohkosta pääsee jatkoon. Olen kuitenkin varma, että se ei ole mahdottomuus. Koko jokkueella on suuret odotukset turnaukselle ja kaikki ovat sataprosenttisen valmiita pelaamaan kovia vastustajia vastaan.

Myös VJS:n riveistä Punamustiin nousselle Raustolalle kansainväliset seurajoukkuepelit ovat uusi kokemus. Raustolan mukaan on mielenkiintoista kohdata ennestään tuntemattomia joukkueita.

– On tosi hienoa päästä ensimmäistä kertaa mukaan Mestarien liigaan ja tällä kertaa vielä ulkomaille asti juuri PK-35 Vantaan kanssa. On kiva nähdä, miten kovia vastustajia saamme vastaamme. Meillä on joukkueessa hyvä vire päällä. Luvassa on mielenkiintoiset yhdeksän päivää. Odotan niitä innolla!, Raustola totesi.

Hyökkääjä Collin siirtyi talvella paikallisvastustaja HJK:sta PK-35 Vantaan riveihin. Uusi joukkue toi mukanaan myös uusia haasteita, joista etenkin kansainvälisiä pelejä on odotettu hartaasti.

– On hienoa lähteä reissuun. Mielestäni ulkomailla pelaaminen tuo aina lisää intoa pelaamiseen. Odotan pelejä kovasti, kun Naisten Liigastakin on ollut taukoa jo pari viikkoa. Toivon, että pystymme pelaamaan omaa peliämme, vaikka vastustajat ovat varmaan kovempia kuin Suomessa.

Mestarien liigan karsintaturnaus pelataan 22. – 28. elokuuta Belfastissa Pohjois-Irlannissa. PK-35 Vantaa aloittaa karsintaurakkansa tiistai-iltana Linfield FC:tä vastaan.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot