PK 35 Vantaa – JyPK, 2 1, Respect Suomen Cup, 13.8.2017 77

Punamustat dramaattisesti Suomen Cupin välieriin

PK-35 Vantaa selviytyi sunnuntai-iltana Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Välieräpaikka varmistui, kun Jyväskylän Pallokerho kaatui Myyrmäessä lukemin 2-1. Kauden aiempien kohtaamisten tavoin JyPK tarjosi Punamustille jälleen tiukan vastuksen, mutta kotijoukkue käänsi pelin edukseen viime hetkien osumalla.

Joukkueet pääsivät kahden viikon sarjatauon jälkeen tositoimiin Suomen Cupin merkeissä. Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja loi ensimmäisen vaarallisen tilanteen jo alkuminuuteilla. Roosa Bröijer eteni rangaistusalueelle ja pääsi laukomaan, mutta JyPK-maalivahti Pauliina Tähtinen onnistui torjumaan.

Ottelun avausmaali nähtiin 18. peliminuutilla. Sanni Franssi laukoi pienestä kulmasta, eikä Tähtinen kyennyt vangitsemaan vetoa. Irtopallo jäi torjunnan jälkeen maalin edustalle ja Bröijer pääsi tuikkaamaan pelivälineen läheltä maaliin.

Heinäkuun liigakohtaamisessa JyPK osui Myyrmäessä kahdesti jo avausjaksolla, mutta cup-välierässä PK-35 Vantaalla oli ensimmäisellä jaksolla hyvä ote kenttätapahtumista. Kotijoukkue onnistui puolustuspelaamisessaan hyvin ja piti vieraat poissa maalintekopaikoilta. Punamustien Roosa Toivanen sen sijaan pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

Avausjakson lopussa JyPK sai vielä kulmapotkun ja pääsi väläyttämään vaarallisuuttaan erikoistilanteissa, mutta Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen onnistui koppaamaan häntä kohti suuntautuneen puskun. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 1-0-johtolukemissa.

Toisella jaksolla Punamustien hyvä ote herpaantui hieman ja JyPK pääsi paremmin peliin mukaan. Tappioasemastaan huolimatta vieraat taistelivat hyvällä asenteella ja laittoivat kotijoukkueen tiukille. JyPK nousi lopulta tasoihin hieman ennen tunnin täyttymistä, kun Heidi Toukola laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon läheltä takakulmaan.

Takaiskuosuma herätti jälleen kotijoukkueen. PK-35 Vantaa kävi lähellä johtomaalia jo muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Tia-Maria Jaakonsaari pääsi puskemaan kulmapotkusta. Jaakonsaari puski kuitenkin läheltä tolppaan ja jyväskyläläispuolustajat onnistuivat purkamaan irtopallon lähes maaliviivalta.

Myös Franssi haki ratkaisua etenemällä laidalta rangaistusalueelle ja laukomalla terävästi kohti takayläkulmaa. Tähtinen onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen maalin yli. Hetkeä myöhemmin Kaisa Collin pääsi yrittämään maalintekoa, mutta hän laukoi pallon hyvästä paikasta ohi maalin.

Jatko-ottelu alkoi jo häämöttää Myyrmäessä, mutta PK-35 Vantaa iski ratkaisuosuman viime hetkillä. Ratkaisijaksi nousi lopulta vaihdosta kentälle tullut Ashley Riefner, joka on toipunut jalkavammastaan ja palasi nyt yli kahden kuukauden poissaolon jälkeen pelikentille.

Ottelussa pelattiin jo lisäaikaa, kun Collin jatkoi Jaakonsaaren syötön hienosti JyPKin puolustajien välistä rangaistusalueelle ja Riefner pääsi nokikkain Tähtisen kanssa. Riefner laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan etualakulmaan ja varmisti Punamustille jatkopaikan 2-1-voitolla.

Voiton myötä PK-35 Vantaa eteni Suomen Cupissa jo neljän parhaan joukkoon. Välierässä hallitseva cup-mestari matkustaa kokkolalaisen GBK:n vieraaksi. Välierän pelipäivä selviää myöhemmin.

Vahvaa uskoa omaan tekemiseen

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Suomen Cupin puolivälierästä muodostui tiukka taistelupeli. Ottelun avausjakso sujui Punamustien suunnitelmien mukaisesti, mutta pelin edetessä myös JyPK pääsi käyttämään vahvuuksiaan paremmin.

– Olemme pelanneet JyPKiä vastaan tällä kaudella kolme tiukkaa peliä. Kaksi viimeisintä ovat onneksi päättyneet niukkoihin voittoihimme. Tänään meillä oli enemmän paikkoja ja pystyimme ajoittain viemään peliä hyvin, mutta välillä meille tuli pieniä herpaantumisia, Väisänen tuumi.

– Tilanteiden valossa olisimme voineet tappaa pelin jo avausjaksolla, mutta meiltä puuttui viimeinen terävyys niiden hyödyntämisessä. Sitten peli muuttui sitä vaikeammaksi, mitä pidemmälle se eteni.

Etenkin toisen jakson alku oli Punamustille vaikea ja JyPK nousi tasoihin. Väisäsen mukaan viimeinen puolituntinen eteni kuitenkin kotijoukkueen komennossa.

– 1-1-tasoitus herätti jälleen joukkueen. Sen jälkeen saimme useita hyviä paikkoja. Lisäajalla tehty voittomaali oli hieno osoitus siitä, että joukkue uskoo omaan tekemiseensä vahvasti loppuun asti.

Väisänen antoi tunnustusta myös illan vastustajalle, sillä JyPK tarjosi Punamustille jälleen tiukan vastuksen.

– JyPK oli tänään hyvä. He pelasivat vahvuuksillaan ja tekivät erikoistilannemaalin. Tiesimme heidän olevan niissä vaarallisia, mutta emme kyenneet estämään takaiskuosumaa, Väisänen totesi.

– Ajoittain JyPK näytti hyytyvän, mutta he jaksoivat tsempata aina uudelleen. Esitystensä puolesta JyPK olisi ansainnut paikan Naisten Liigan yläloppusarjassa.

Väisäsen mielestä PK-35 Vantaa osoitti tiukasta ottelusta ja yhdestä takaiskumaalista huolimatta, että joukkue on ottanut opikseen kahdesta aiemmasta JyPK-kohtaamisesta.

– Pelasimme paremmin kuin aiemmissa JyPK-peleissä. Nyt heillä ei ollut kovin montaa vaarallista tilannetta. Toisella jaksolla JyPK onnistui kuitenkin pelaamaan maalille muutamia vaarallisia palloja, joista olisi hyvällä onnella voinut tulla toinen maali, mutta niistä ei lopulta syntynyt mitään pahempaa.

– Riistimme paljon palloja keskialueella ja pidimme Gentjana Rochin hyvin kurissa. Alakertamme hoiti selvitti tänään JyPKin pitkät pallot hyvin, Väisänen sanoi.

Voittomaalin laukonut Riefner teki muutaman kuukauden poissaolon jälkeen riemukkaan paluun pelikentille.

– Ratkaisuosuman tekeminen merkitsee todella paljon, sillä on ollut raskasta olla sivussa yli kahden kuukauden ajan. Olen todella iloinen, että voin jälleen auttaa joukkuettani. En malta odottaa tulevia pelejä!, Riefner iloitsi.

Myös Väisänen kiitteli Riefnerin onnistunutta paluueta. Kahden pelaajan loukkaantumiset sen sijaan aiheuttavat ylimääräistä huolta joukkueen valmistautuessa elokuun lopun kansainvälisiin peleihin.

– ”Rief” tuli pitkästä aikaa mukaan ja teki hienon voittomaalin lisäajalla. Negatiivista sen sijaan oli Roosa Toivasen ja Roosa Bröijerin loukkaantumiset. Toivottavasti kummallakaan kyseessä ei ole mitään vakavaa.

– Nyt edessä on vähän kevyempi viikko, jonka myötä valmistaudumme Mestarien liigaan. Yritämme vielä käydä mahdollisimman paljon asioita läpi, Väisänen kertoi.

Punamustien pelit jatkuvat 22. elokuuta Mestarien liigan karsinnoissa Pohjois-Irlannissa. PK-35 Vantaa kohtaa neljän joukkueen karsintaturnauksen avausottelussaan emäntäjoukkue Linfield Ladies FC:n.

 

PK-35 Vantaa – JyPK 2-1 (1-0)

18´ 1-0 Roosa Bröijer

57´ 1-1 Heidi Toukola

90+2´ 2-1 Ashley Riefner

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

8 Vilma Väisänen (54´ Eva Nyström)

10 Kaisa Collin

13 Sanna Saarinen

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen (46´ Elina Salmi)

28 Roosa Bröijer (82´ Ashley Riefner)

77 Sanni Franssi

 

Vaihtopelaajat:

14 Elina Salmi

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

20 Eva Nyström

25 Ashley Riefner

32 Emma Immonen

 

PK-35 TV: Ashley Riefner laukoi Punamustat Suomen Cupin välieriin

This Post Has One Comment

  1. Jorma Eskola

    Kylläpä piditte jännityksessä. Onneksi PK sai heti melko alussa maalin, mutta sen varassahan sitten elettiin koko loppupeli. Tuntui kuin joku olisi sanonut pelaajille, että älkää nyt vain loukatko itseänne. Hyvä niin, mutta meinasi se maksaa voiton. Vastustajalla, JyPK:lla oli kaikilla tavoin painavampi joukkue. Ja luultavasti se on harjoitettu pelaamaan aika kovaa peliä. Se näkyi taklauksina, kiinnipitämisinä ja roikkumisina. Siihen verrattuna pelasi PK:n joukkue aikalailla neitijalkapalloa. Onneksi viime sekuntien vaihto toi kentälle tahtoa täynnä olevan Ashley Riefnerin. Ensikosketus, pallo maaliin ja se oli siinä. Jotenkin katsoja kaipaa kentälle Netta ”Messi” Kosoa ja lisää kovaa yrittämistä kaikilta. Ja sitten – onnea koko joukkueelle rankkaan loppukauteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com