UUTISET

Henriikka Mäkelän pelit jatkuvat Yhdysvalloissa

3.8.2017

PK-35 Vantaan maalivahti Henriikka Mäkelä jatkaa uraansa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa. Mäkelä muuttaa Yhdysvaltojen länsirannikolle, jossa hän opiskelee ja pelaa California University of Pacificissa.

20-vuotias Mäkelä on Vantaan Jalkapalloseuran kasvatti, joka nousi Punamustien liigajoukkueeseen kaudella 2015. Ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan paidassa hän teki jo samana vuonna Suomen Cupin ottelussa Åland Unitedia vastaan. Ensimmäisen Naisten Liigan ottelunsa Mäkelä pelasi viime kauden avauskierroksella.

Yhteensä Mäkelä on pelannut Naisten Liigassa 24 ottelua, joissa hän on pitänyt maalinsa puhtaana yhdeksän kertaa. PK-35 Vantaan paidassa Mäkelä pääsi juhlimaan kahta Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin voittoa. Suomen A-maajoukkueessa Mäkelä debytoi kesäkuussa vieraskentällä Kiinaa vastaan.

Mäkelä matkustaa Yhdysvaltoihin jo perjantaina. Hänen viimeiseksi ottelukseen Punamustissa jäi viime lauantain kotiottelu ONS:ää vastaan. Läksiäisottelu ei olisi voinut sujua paremmin, sillä Mäkelä piti maalinsa puhtaana ja PK-35 Vantaa nousi takamatkalta Naisten Liigan runkosarjan voittajaksi.

Kiitollisena uusien haasteiden pariin

Mäkelä matkaa Yhdysvaltoihin täynnä intoa, mutta samalla hän myöntää, että Punamustista lähteminen ei ole helppoa. Hän harjoitteli joukkueen kanssa viimeistä kertaa keskiviikkona.

– Nyt on vähän ristiriitainen olo. Olen tosi innostunut, ja on kiva kokea uutta, mutta samalla on hirveän haikeaa jättää kaikki täällä, Mäkelä totesi.

– Yhdysvalloissa alkaa kausi jo parin viikon päästä. Odotan sitä innolla. Se tulee varmasti olemaan tosi erilaista kuin täällä, mutta on kiva nähdä sitäkin.

Mäkelän mukaan hänen kaksi ja puoli kauttaan Punamustissa ovat olleet todella antoisia. Ensimmäisellä kaudella liigaminuutteja ei vielä tullut, mutta sen jälkeen Mäkelä on saanut runsaasti vastuuta. Viime kaudella hän oli yksi tuplamestaruuden voittaneen PK-35 Vantaan kantavista voimista.

– Täältä jäi ihan hirveästi käteen. Alussa se ei ollut helppoa, mutta olen oppinut paljon uutta ja kehittynyt. Ilman tätä joukkuetta en varmaan olisi nyt lähdössä jenkkeihin.

Mäkelä ehti kahden kauden aikana saavuttaa Punamustissa paljon menestystä ja pelata useita hienoja otteluita. Yksittäisten hetkien lisäksi Mäkelälle jäi hienoja muistoja ennen kaikkea joukkueen päivittäisestä tekemisestä.

– Viime kauden tuplamestaruus on tietysti hienoa. Yksittäisistä peleistä viime kauden Suomen Cupin ottelu HJK:ta vastaan jäänyt mieleen. Toista samanlaista ei tule varmasti ikinä, Mäkelä sanoi viitaten otteluun, jossa PK-35 Vantaa nousi 3-0-tappioasemasta 3-5-voittoon.

– Viihdyin täällä tosi hyvin ja täällä on aina ollut tosi hyvä yhteishenki. On ollut aina kivaa tulla treeneihin, nähdä näitä ihmisiä ja treenata kovaa.

Maalivahtivalmentaja Jouni Puttosen lisäksi Mäkelä kiitteli vuolaasti myös kaikkia joukkuekavereitaan, koko valmennusryhmää ja joukkueen taustajoukkoja.

– Olen hirveän kiitollinen kaikille. Erityiskiitos ”Jokelle” ja tietysti kaikille valmentajille, pelaajille ja taustoille.

Loistava tyyppi ja hyvä harjoittelija

Mäkelää kahden ja puolen kauden ajan valmentaneen Puttosen mukaan hänen suojattinsa on ottanut suuria kehitysaskeleita.

– Täytyy sanoa, että viimeisen vuoden aikana ”Hemppa” on ottanut todella ison harppauksen pelaajana. Hän on kehittynyt kaikila osa-alueilla: hän on saanut lisää rohkeutta pitää pallo käsissään heittäytymisissä. Myös nopeutta ja ketteryyttä on tullut lisää. Lisäksi hänen avauksensa ovat kehittyneet entisestään, Puttonen luetteli.

Puttosen mukaan hyvän maalivahdin lähtö on aina harmillista, mutta samalla hän uskoo Mäkelän pärjäävän hienosti myös Yhdysvalloissa.

– Kuten Hempalle sanoin, vähän tietysti harmittaa, että hän lähtee. Hänen lähtönsä on meille ehdottomasti menetys. Totta kai toivotan hänelle kaikkea hyvää sinne. Noilla eväillä Hempalla ei pitäisi olla siellä mitään hätää.

– Hemppa on nyt jo ihan kansainvälisen tason maalivahti. Kyseessä on loistava tyyppi ja hyvä harjoittelija, jonka kanssa on ollut ilo tehdä töitä, Puttonen kehui.

Myös PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen ennustaa Mäkelälle valoisaa tulevaisuutta.

– Hemppa on todellinen joukkuepelaaja. Jos ja kun kehityskäyrä pysyy samanlaisena, Hemppa on varmasti yksi naisten A-maajoukkueen potentiaalisista veräjänvartijoista.

PK-35 Vantaa kiittää Hemppaa yhteisistä kausista ja toivottaa onnea Yhdysvaltojen valloitukseen!

PK-35 TV: Henriikka Mäkelän pelaajakortti:

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot