PK35 ONS 290717 FB 1920x1080px

PK-35 Vantaa kohtaa runkosarjan päätöskierroksella ONS:n

Naisten Liigan runkosarja huipentuu lauantaina. PK-35 Vantaa tavoittelee hyviä lähtökohtia yläloppusarjaan ja taistelee yhä myös runkosarjan voitosta. Päätöskierroksella Punamustien vieraaksi saapuu oululainen ONS. Ottelu pelataan lauantaina 29.7. klo 17.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on ennen päätöskierrosta runkosarjassa toisena. Eroa kärkijoukkue FC Honkaan on kaksi pistettä, joten Punamustilla on vielä viikonloppuna mahdollisuus ohittaa espoolaiset sarjataulukossa. Runkosarjan toinen sija ei ole enää uhattuna, sillä kärkikaksikko on jo selvillä.

Punamustien pelit ovat sujuneet viime viikkoina hyvin, sillä joukkue lähtee viikonloppuun viiden sarjaottelun voittoputkessa. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa haki vierasvoiton Kokkolasta. GBK kaatui Pohjanmaalla lukemin 0-3 Roosa Toivasen ja kahdesti osuneen Sanni Franssin osumilla.

ONS sen sijaan on sarjassa yhdeksäntenä eli karsijan paikalla. Ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla oleva Åland United on kerännyt kuusi pistettä oululaisia enemmän. ONS:lla on siis kaksinkertaisessa alaloppusarjassa vielä mahdollisuus nousta hyvän loppukirin turvin kuiville. Sarjan peränpitäjä GBK on kuusi pistettä oululaisia perässä, joten jo nykyisen sijoituksen säilyttäminen vaatii vielä lisäpisteitä.

Oululaisten heinäkuu on ollut kaksijakoinen. ONS kärsi tappiot HJK:lle, FC Hongalle ja JyPKille, mutta niiden vastapainoksi se otti hienon 3-0-kotivoiton Pallokissoista. Voitokasta Pallokissat-ottelua lukuun ottamatta etenkin maalinteko on tuottanut ONS:lle vaikeuksia.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi helatorstaina Oulussa Punamustien 0-4-vierasvoittoon. Maaleista vastasivat tuolloin kahdesti onnistuneet Kaisa Collin ja Sanna Saarinen. Punamustien maalivahti Henriikka Mäkelä sen sijaan torjui Oulussa rangaistuspotkun.

Punamustien paras maalintekijä on 15 osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä johtava Collin. Saarinen on viimeistellyt seitsemän maalia. ONS:n tehokkain pelaaja on ollut neljästi osunut Anna Olmala.

Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia varmuudella Ronja Ikonen, Netta Koso, Hanne Ojanperä ja Olga Ahtinen. Pitkään sivussa ollut Ashley Riefner sen sijaan saattaa palata joukkueen vahvuuteen jo lauantaina. Myös Ojanperä on saanut jo aloittaa juoksemisen ja hän on ollut kevyesti mukana Punamustien harjoituksissa.

Harjoituksissa rento ilmapiiri

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan asetelmat runkosarjan päätöskierrokselle ovat mielenkiintoiset. Joukkue lähtee ONS-otteluun luottavaisin mielin.

– Lähtökohtamme viimeiselle kierrokselle ovat todella hyvät. Olemme jo varmasti kahden parhaan joukossa ja saamme sen myötä varmasti kolme kotipeliä syksylle. Toivottavasti pystymme vielä taistelemaan myös runkosarjan voitosta, Väisänen sanoi.

– Pelaajat ovat olleet tämän viikon treeneissä hyvällä jalalla ja virkeällä mielellä. Rentous on paistanut läpi kaikkien tekemisestä.

Väisäsen mukaan Punamustien tavoitteena on jälleen kehittää pelaamistaan edelliseen otteluun nähden. Viime viikonlopun GBK-ottelun suoritusta Väisänen piti hyvänä, mutta siitä löytyi yhä myös parannettavaa.

– Pyrimme jatkamaan siitä, mihin olemme viime peleissä jääneet. GBK-ottelu oli meiltä pallonhallinnan osalta onnistunut ja pystyimme pysäyttämään hyvin heidän hyökkäyksensä. Saimme hyviä riistoja ja olimme vahvoja yksi vastaan yksi –tilanteissa.

– Syöttövirheitä meille tuli vielä liikaa, joten meidän pitää kiinnittää yhä enemmän huomiota laatuun. Pallottomien pelaajien liikkeet ja pallolliset ratkaisut pitää saada natsaamaan paremmin. Sen myötä pystymme varmasti vähentämään pallonmenetyksiä etenkin keskialueella, Väisänen totesi.

ONS on runkosarjan päätöskierrokselle lähdettäessä Naisten Liigassa karsijan paikalla. Oululaisten pelit jatkuvat syksyllä alaloppusarjassa, mutta jokainen sarjapiste on putoamistaistelussa arvokas.

– Jokainen peli on varmasti tärkeä myös heille. ONS haluaa taistella, että he pääsisivät pois karsijan paikalta. Heillä on nuori joukkue, joka ei ole ehkä vielä päässyt näyttämään kaikkea osaamistaan. ONS pyrkii pallonhallintaan, avaamiseen ja rakentamiseen, mikä on tietysti positiivinen asia.

PK-35 Vantaa – ONS pelataan lauantaina 29.7. klo 17.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com