Eka Maali

Punamustille suurinumeroinen voitto Turusta

Punamustien vahvat otteet Naisten Liigassa saivat jatkoa lauantai-iltapäivänä. PK-35 Vantaa kaatoi Turun Palloseuran vieraissa selvin lukemin 2-5 ja nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjakärkeen.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi johtoon jo yhdeksännellä peliminuutilla. PK-35 Vantaa pelasi hienon seinäsyötön kautta keskityspaikan Sanni Franssille, joka tarjoili pallon maalille. Keskitys tavoitti Roosa Bröijerin, joka pääsi siirtämään pallon maalivahdin ohi sivuun. Kaisa Collinilla oli lopulta helppo työ ohjata pallo läheltä tyhjään maaliin.

Myös TPS pääsi tilaisuuden tullen etenemään, mutta turkulaisjoukkue ei kyennyt päättämään hyökkäyksiään vaarallisiin maalintekopaikkoihin. PK-35 Vantaa oli omissa hyökkäyksissään terävämpi ja piti TPS:n puolustajat jatkuvasti varpaillaan. Collin pääsi yrittämään toistamiseen hyvästä tekopaikasta, mutta veto karkasi yli maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen turkulaiset joutuivat jälleen kaivamaan pallon verkostaan. Bröijer vapautti pystysyötöllään Franssin, joka sijoitti pallon vastaan tullen TPS-maalivahti Milla-Maj Majasaaren jalkojen välistä maaliin.

Punamustien vahva avausjakso huipentui 39. peliminuutilla. Bröijer antoi jälleen oivallisen syötön ja Sanna Saarinen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Majasaari onnistui torjumaan vielä Saarisen yrityksen, mutta Collin iski irtopallon verkon perukoille.

TPS onnistui kuitenkin kaventamaan vielä ennen taukoa. Ria Öling pääsi etenemään rangaistusalueelle ja laukoi pallon tarkasti takakulmaan. Kotijoukkueen kavennusosuman myötä tauolle lähdettiin vieraiden 1-3-johdossa.

Toisen jakson alussa TPS löysi hyvän takaa-ajovaihteen ja onnistui aiheuttamaan ongelmia Punamustille. TPS sai luotua hetkellisesti painetta vieraiden puolustusalueelle. Punamustien puolustajat ja maalivahti Henriikka Mäkelä onnistuivat kuitenkin selvittämään turkulaisten muutamat vaaralliset tilanteet.

TPS nousi lopulta siitä huolimatta reilun tunnin pelin jälkeen jo maalin päähän. PK-35 Vantaan purkupallo jäi kulmapotkutilanteessa vajaaksi ja Elli Pikkujämsä pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Pikkujämsä onnistui suorituksessaan täydellisesti ja laukoi pallon suoraan ilmasta näyttävästi takayläkulmaan.

2-3-kavennusosuma kuitenkin herätti vierasjoukkueen. Toisen jakson alussa nähdyn suvantovaiheen jälkeen PK-35 Vantaa sai jälleen hyvän otteen pelistä ja siirsi rauhallisella pelaamisellaan painopisteen hiljalleen takaisin turkulaisten puolustusalueelle.

Mustavalkoisten haaveet sarjapisteistä kuihtuivat lopulta 80. peliminuutilla. Franssi syötti pallon rangaistusalueen rajalle Collinille, joka pääsi kääntymään puolustajan edestä. Lopulta Collin laukoi pallon takakulmaan ja vei Punamustat jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Lisäajalla PK-35 Vantaa esitti hienoja syöttökombinaatioita ja piti palloa itsellään. Lopulta vieraat pääsivät vielä kaunistelemaan loppulukemia, kun Bröijer antoi vapauttavan syötön rangaistusalueelle. Eva Nyström pääsi karkaamaan ja laukoi pallon takatolpan kautta maaliin. Osuma oli Nyströmin uran ensimmäinen maali Naisten Liigassa.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 2-5, joten PK-35 Vantaa haki vaikeaksi tiedetyltä vieraskentältä suurinumeroisen voiton. Kolmen pisteen myötä PK-35 Vantaa ohitti turkulaiset ja nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjakärkeen.

Vahva osoitus joukkueen iskukyvystä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan vierasjoukkueella oli Turun kärkikamppailussa hyvä ote alusta lähtien. Vahva avausjakso siivitti Punamustat jo 0-3-johtoon.

– Saimme pelattua paljon vaarallisia palloja maalille. Kolmen maalin lisäksi meillä oli vielä muutama paikka lisämaaleihin. Lisäksi meillä oli paljon keskityksiä, joita emme saaneet pelattua ihan haluamillemme alueille, Väisänen kertasi avausjakson hyökkäyspeliä.

Toisen jakson alussa TPS nousi hetkellisesti hyvin peliin mukaan, mutta turkulaisten etsikkoaika jäi lopulta lyhyeksi.

– Tepsillä oli toisen jakson alussa lyhyt painostusjaksonsa, jonka aikana he pystyivät haastamaan alakertamme ja laittamaan painetta. Pystyimme kuitenkin aika hyvin purkamaan heidän muutamat vaaralliset tilanteensa. Kun TPS:n prässi alkoi laantua, pelin hallinta siirtyi jälleen meille, Väisänen totesi.

– Tämä oli meiltä maalin edessä kauden parasta puolustuspeliä. Lisäksi onnistuimme hyvin eliminoimaan TPS:n erikoistilanteet.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan riveistä löytyi onnistujia kaikilta pelipaikoilta. Tolppien välissä Henriikka Mäkelä nousi tärkeään rooliin etenkin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla.

– Tiesimme, että maalille tulee tänään varmasti vaikeita palloja. ”Hemppa” pystyi kuitenkin hoitamaan ne hyvin. Maaleille hän ei voinut mitään. Hemppa pelasi tosi hyvän pelin ja teki yhden todella tärkeän vastaantulon, Väisänen kiitteli.

Punamustien alakerta sen sijaan vakuutti jälleen varmalla pallollisella pelaamisellaan.

– Puolustuslinjamme pystyi vielä 2-3-tilanteessa pitämään palloa rauhallisesti kovan paineen alla. Välillä olisimme ehkä voineet pelata myös vähän pidempää palloa, mutta he pystyivät rakentamaan ja edistämään peliä kontrolloidusti. Se kuvaa hyvin pelaajien itseluottamusta, Väisänen sanoi.

– Olisimme toki voineet kierrättää vielä enemmän ja juoksuttaa TPS:ää, mutta onnistuimme silti pitämään pallon mallikkaasti omalla joukkueella. Se oli tärkeää.

Keskikentän keskustassa Tia-Maria Jaakonsaari pelasi tärkeässä paikassa yhden tämän kauden parhaista peleistään. Jaakonsaari oli näkyvässä roolissa niin pallollisena kuin pallottomanakin.

– ”Tiksu” pelasi keskikentällä Olga Ahtisen kanssa hyvän pelin. Tiksu toimi keskialueen viimeisenä lukkoja katkoen useita TPS:n hyökkäyksiä. Lisäksi hän piti pallon hyvin omalla joukkueella ja rytmitti peliä hienosti.

Hyökkäyspäässä Collin osui kolmesti ja Franssi kerran. Bröijer sen sijaan oli alustamassa peräti neljää maalia.

– Sanna, Roosa, Sanni ja Kaisa muodostivat tänään todella vaarallisen hyökkäysnelikon. He pystyivät koko ajan luomaan painetta vastustajan päätyyn. Lisäksi he osallistuivat hyvin prässin purkamiseen olemalla koko ajan pelattavissa. Sen myötä pääsimme hyvin kontrolloituihin hyökkäyksiin.

Kokonaisuudessaan kärkipelin voitto oli Punamustille erittäin tärkeä. Väisäsen mielestä se oli samalla myös erinomainen osoitus joukkueen iskukyvystä ja koko ajan kehittyvästä pelaamisesta.

– Sarjan kärkikolmikko on hieman erottunut ja olemme mukana ihan kärkikahinoissa. Se on joukkueen tekemiselle äärettömän tärkeää. Olemme koko ajan uskoneet pääsevämme vielä kärkipaikoille, joten kärkipelin voittaminen näin kovilla lukemilla oli hyvä osoitus siitä, missä joukkueemme menee tällä hetkellä.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat viikon päästä lauantaina 22.7. vierasottelulla kokkolalaista GBK:ta vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran lauantaina 29.7., kun ONS vierailee runkosarjan päätöskierroksella Myyrmäessä.

 

TPS – PK-35 Vantaa 2-5 (1-3)

9´ 0-1 Kaisa Collin

32´ 0-2 Sanni Franssi

39´ 0-3 Collin

45+1´ 1-3 Ria Öling

64´ 2-3 Elli Pikkujämsä

80´ 2-4 Collin

90+3´ 2-5 Eva Nyström

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Olga Ahtinen (68´ Eva Nyström)

10 Kaisa Collin

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen (68´ Elina Salmi)

28 Roosa Bröijer

77 Sanni Franssi (81´ Vilma Väisänen)

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

8 Vilma Väisänen

14 Elina Salmi

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

20 Eva Nyström

 

PK-35 TV: Jari Väisäsen ja Roosa Bröijerin kommentit ottelusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com