UUTISET

Punamustille taisteluvoitto JyPKistä

8.7.2017

PK-35 Vantaa otti lauantai-iltapäivänä tärkeät sarjapisteet kaatamalla kotonaan Jyväskylän Pallokerhon maalein 3-2. Vierailija JyPK tarjosi Punamustille Myyrmäessä tiukan vastuksen ja johti ottelua kahteen otteeseen, joten kotijoukkue sai tehdä voiton eteen täyden päivätyön.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja otti kenttätapahtumat heti komentoonsa. Punamustien riveihin keskiviikkona palannut Sanni Franssi karkasi jo toisella peliminuutilla läpiajoon, mutta jyväskyläläisten maalivahti Juuli Kainulainen onnistui selvittämään tilanteen kulmapotkuksi.

PK-35 Vantaa jatkoi painostustaan, mutta JyPK pääsi iskemään muutamaan otteeseen vaarallisesti vastaan. Vieraiden Henna-Riikka Honkanen pääsi jopa nokikkain Punamustien maalivahdin kanssa, mutta Velma Oikarinen venyi tärkeään torjuntaan. Reilun viidentoista minuutin pelin jälkeen JyPK siityi kuitenkin johtoon nopeaa vastahyökkäystä seuranneesta kulmapotkusta. Lavdije Begolli jäi tilanteessa maalin edustalla liian vapaaksi ja puski pallon verkon perukoille.

Punamustien tasoitus syntyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Roosa Bröijer pääsi keskittämään päätyrajalta ja Kaisa Collin laukoi pallon suoraan ilmasta etukulmaan.

Kotijoukkueelle tarjoutui hyvä tilaisuus siirtyä johtoon, kun Sanna Saarinen pudotti keskityksen hienosti Franssille takaviistoon. Franssi laukoi kuitenkin hyvästä paikast yli maalin. JyPK sen sijaan käytti 36. peliminuutilla paikkansa tehokkaammin. Gentjana Rochi tarjoli nopeassa vastahyökkäyksessä hienon syötön Henna-Riikka Honkaselle, joka pääsi laukomaan pallon taka-alakulmaan.

Avausjakson lopussa Franssi voitti pystypallon keskiympyrässä ja karkasi kahdelta jyväskyläläispuolustajalta. Viimeistely-yritys painui kuitenkin Kainulaisen käsien kautta sivuverkkoon. Ottelun ensimmäinen puolisko eteni hienoisesti PK-35 Vantaan komennossa, mutta JyPK sen sijaan hyödynsi tilaisuutensa tehokkaasti. Tauolle lähdettiin siis vieraiden 1-2-johdossa.

Toisen jakson alussa JyPKille avautui jälleen vaarallinen vastahyökkäys, mutta laukaus painui niukasti ohi taka-alakulman. Toisessa päässä pallo vietiin heti seuraavan hyökkäyksen päätteeksi kulmalipulle. PK-35 Vantaa pelasi kulmapotkun rangaistusalueen rajalle Roosa Toivaselle, joka kääntyi ja laukoi pallon oikealla jalallaan etukulmaan.

Tasoitusmaalin jälkeen PK-35 Vantaa lisäsi höyryä ja siirtyi 62. peliminuutilla ensimmäistä kertaa johtoon. Toivanen tarjoili matalan keskityksen vasemmalta laidalta ja Collin ohjasi pallon noin viidestä metristä maaliin. Iltapäivän toisen osumansa myötä Collin nousi Naisten Liigan maalipörssin kärkeen yhdessä TPS:n Jutta Rantalan ja Hanna Ruohomaan kanssa.

3-2-osuman jälkeen Punamustille alkoi avautua jatkuvasti lisää hyviä maalintekopaikkoja. Ensin Bröijer puski pallon hyvästä paikasta ohi ja hetkeä myöhemmin Toivanen laukoi painavan laukauksen aivan maalitolppien ristikulmaan. Pallo kimposi lähes maaliviivalle ja Saarinen sai päänsä väliin, mutta peliväline päätyi lopulta erikoiselta näyttäneessä tilanteessa päätyrajan yli maalitolpan väärältä puolelta.

Hetkeä myöhemmin Franssi karkasi jälleen läpiajoon, mutta Kainulainen veti maalillaan jälleen pidemmän korren. Kotijoukkue ei onnistunut enää kasvattamaan johtoaan, joten taistelu jatkui tiukkana loppuun asti.

Vielä aivan varsinaisen peliajan lopussa JyPKille avautui paikka tasoitusmaaliin, mutta rangaistuspilkun takaa lähtenyt pusku pomppi lopulta maalin ohi. Ottelu päättyi lukemiin 3-2, joten PK-35 Vantaa otti kovan väännön päätteeksi kaikki kilpailut huomioiden neljännen peräkkäisen voittonsa.

Vahva osoitus henkisestä kantista

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan tulos oli lauantai-iltapäivän ottelussa pääasia. JyPK tarjosi Punamustille jälleen kovan vastuksen, mutta ei kyennyt toistamaan kevään venymistään.

– Kolme pistettä oli tässä vaiheessa tärkein asia. Tämä ei missään nimessä ollut parhaita pelejämme, mutta kaikki kunnia kuitenkin JyPkille. He pelasivat hyvin. Tiesimme heidän olevan vahvoja kaksinkamppailutilanteissa, puolustavan hyvin ja lähtevän sitten hyvin eteenpäin. JyPK pelasi tänään kokonaisuudessaan hyvän pelin, Väisänen totesi.

Vaikka kotijoukkue onnistui maalinteossa kolmesti, oli Punamustilla useita tilaisuuksia lisäosumiin. Väisäsen mielestä viimeistelystä puuttui vielä tarvittua terävyyttä.

– Maalintekopaikkoja saimme tänään luotua ihan tarpeeksi. Olisimme voineet tehdä vielä lisää maaleja, mutta tilanteiden päättämisestä puuttui se viimeinen silaus. Myös JyPKin maalivahti hoiti monta tilannetta hyvin. Kolme osumaa on  kuitenkin jalkapallo-ottelussa aika paljon ja se onneksi riitti tällä kertaa.

Väisäsen mukaan Punamustien puolustuspeli ei tuominut ensimmäisellä jaksolla toivotulla tavalla. Myös hyökkäyspäähän olisi kaivattu pelin alkupuolella enemmän malttia.

– Puolustamisessa olimme vähän jäljessä. Tiesimme JyPKin vahvuudet, mutta he pääsivät kuitenkin käyttämään niitä ja menivät johtoon erikoistilanteesta. Heidän toisessa maalissaan meille tuli monta puolustuvirhettä peräkkäin. Se oli JyPKiltä hieno hyökkäys, mutta meiltä huonoa puolustamista, Väisänen sanoi.

– Avausjaksolla sorruimme pelaamaan ehkä hieman liikaa palloja linjan taakse ja pelasimme ajoittain keskityksiä vähän summittaisesti rangaistusalueelle. Saimme melko hyvin palloja maalille, mutta emme ihan niille alueille, joille halusimme. Niistä oli tärkeää päästä eroon. Kun pystyimme luomaan kontrolloituja hyökkäyksiä, saimme myös tilanteita ja niistä tasoitusmaalin.

Puoliajalla PK-35 Vantaa kävi läpi pelaamisensa epäkohtia. Väisäsen mukaan toiselle jaksolle tehdyt korjausliikkeet onnistuivat hyvin ja tuottivat lopulta toivotun tuloksen.

– Kävimme tauolla kopissa läpi etenkin puolustuspelaamistamme ja se paranikin toisella jaksolle paljon. JyPKin Rochi ei päässyt enää samalla tavalla hallitsemaan kenttää. Pääsimme myös juoksuttamaan JyPKiä enemmän, mikä johti lopulta murtautumisiin ja maalintekotilanteisiin. Se oli tänään tavoitteemme, jossa emme onnistuneet avausjaksolla.

PK-35 Vantaa nousi JyPKiä vastaan kahdesti tappioasemasta tasoihin ja lopulta ohi. Väisäsen mukaan se oli vahva osoitus joukkueen henkisestä kantista.

– Tämä oli sekä fyysisesti että henkisesti kova peli, joka antoi taas lisää uskoa tulevaan. Joukkue uskoi tänään koko ajan omaan tekemiseen ja siihen, että pystymme hoitamaan JyPKin. Veimme heiltä periaatteessa koko ajan eväitä pois, vaikka he saivat muutamia vaarallisia pitkiä palloja ja keskityksiä. Velma hoiti ne kuitenkin maalillaan tyylikkäästi, Väisänen kiitteli.

Punamustien pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina 15.7. vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran 29.7. ONS:ää vastaan.

 

PK-35 Vantaa – JyPK 3-2 (1-2)

17´ 0-1 Lavdije Begolli

20´ 1-1 Kaisa Collin

36´ 1-2 Henna-Riikka Honkanen

51´ 2-2 Roosa Toivanen

62´ 3-2 Collin

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Olga Ahtinen (88´ Vilma Väisänen)

10 Kaisa Collin

13 Sanna Saarinen

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen (85´ Elina Salmi

28 Roosa Bröijer

77 Sanni Franssi (82´ Mette Barck)

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

12 Henriikka Mäkelä

14 Elina Salmi

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

20 Eva Nyström

 

PK-35 TV: Päävalmentaja Jari Väisäsen, Olga Ahtisen ja Mimmi Nurmelan kommentit ottelusta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot