UUTISET

Nousuvireinen PK-35 Vantaa saa lauantaina vieraakseen JyPKin

6.7.2017

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina kotiottelulla Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Molemmat ovat pelanneet viime aikoina mallikkaasti, joten Myyrmäessä nähdään kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen. Ottelu pelataan lauantaina 8.7. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee otteluun sarjataulukon kolmannelta sijalta ja kolmen ottelun voittoputkessa. Kahdessa edellisessä liigaottelussaan joukkue on kaatanut HJK:n ja Ilveksen. Lisäksi PK-35 Vantaa eteni keskiviikkona Suomen Cupin puolivälieriin kaatamalla HPS:n peräti maalein 0-10.

Punamustien tuoreimmat voitot ovat osoittautuneet arvokkaiksi, sillä viime viikonloppuna PK-35 Vantaa onnistui puolittamaan piste-eronsa sarjakärkeen. Piikkipaikalle noussut FC Honka on vain kaksi pistettä Punamustia edellä. Etenkin kotikentällään PK-35 Vantaa on ollut vahva, sillä se on Naisten Liigan ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt kotiotteluissaan.

JyPK sen sijaan on sarjassa seitsemäntenä. Keskisuomalaisten kausi alkoi viidellä peräkkäisellä tappiolla, mutta sen jälkeen sarjanousija on päässyt hyvään vireeseen. Alkukauden tappioputken jälkeen JyPK on hävinnyt vain kahdesti ja voittanut peräti viidesti. Tällä hetkellä eroa viimeiseen yläloppusarjapaikkaan on vain kolme pistettä.

Viime viikonloppuna JyPK kaatoi TPS:n Vaajakoskella selvin lukemin 3-0 ja pudotti samalla turkulaiset sarjakärjestä. Jyväskyläläiset ovat saalistaneet suurimman osan pisteistään kotiotteluistaan, mutta lisäksi JyPK on hakenut vierasvoiton Kokkolasta ja tasapelipisteen Ahvenanmaalta.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran jo toukokuussa Jyväskylässä. Tuolloin PK-35 Vantaa pelasi vieraskentällä hyvän avausjakson ja pääsi tauolle Roosa Bröijerin osumalla 0-1-johgossa. Toisella jaksolla JyPK nousi kuitenkin tasoihin ja ohi Lavdije Begollin ja Henna-Riikka Honkasen maaleilla. Pisteet olivat tuolloin jyväskyläläisille sarjakauden ensimmäiset.

PK-35 Vantaan tehokkain maalintekijä on ollut kymmenen osumaa viimeistellyt Kaisa Collin. Sanna Saarisella on tilillään seitsemän liigamaalia. JyPKin riveistä Gentjana Rochi on osunut kymmenen kertaa. Myös kahdeksan maalia tehnyt Honkanen on ollut tehokas.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Ronja Ikonen, Hanne Ojanperä, Ashley Riefner ja Netta Koso. Keskiviikon Suomen Cupin ottelussa levännyt Kaisa Collin sen sijaan pelaa kokoonpanoon.

Punamustilla hyvä vireystila

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue lähtee lauantain kotiotteluun hyvistä lähtökohdista. Punamustien pelit ovat sujuneet viime aikoina hyvin ja ero sarjan piikkipaikalle on kaventunut.

– Lähtökohdat ovat hyvät, sillä olemme pitkästä aikaa näin lähell sarjakärkeä.Viime aikoina pelimme on kulkenut varsin hyvin. Meillä on toki yhä parannettavaa. Peli-ilme, tahtotila ja halu voittaa kaksinkamppiluita ovat olleet hyviä. Niiden myötä olemme saaneet luotua paljon tilanteita ja tehneet paljon maaleja, mikä on oikein hyvä asia tässä vaiheessa kautta, Väisänen sanoi.

– Nyt on äärettömän tärkeää, että pystymme pitämään JyPKiä vastaan samaan pelitempon ja asenteen kuin aiemmissa peleissä tai toivottavasti jopa vähän parantamaan niitä.

Sarjanousija JyPK on pelannut tähän mennessä hyvän kauden ja saanut pisteitä keskimäärin joka toisesta ottelustaan. Väisäsen mukaan keskisuomalaisten nousu on ollut tervetullut asia kotimaiselle pääsarjalle.

– JyPK on ollut hyvä piristysruiske Naisten Liigalle. He ovat pelanneet nousijana tosi hyviä pelejä ja tuoneet mukavan lisän koko sarjaan.

Ennen kevään kohtaamista JyPK oli hävinnyt kaikki viisi sarjapeliään. Nyt Myyrmäkeen saapuu hyvään tulosvireeseen päässyt joukkue, joka on varmasti saanut onnistumisista lisää itseluottamusta.

– JyPK lähtee peliin nyt ihan eri tilanteesta kuin toukokuussa. He pelaavat hyvin omalla tyylillään. JyPK on saanut hyviä tuloksia fyysisellä vahvuudellaan ja kurinalaisella pelaamisella. He ovat kyenneet yllättämään myös kärkipään joukkueita, kuten viime viikonloppuna TPS:n.

– He ovat tehneet paljon maaleja etenkin kaukolaukauksilla, joten niiden kanssa meidän on oltava tarkkana. Uskon, että Myyrmäessä nähdään joukkue, joka prässää alussa ja vetäytyy sitten kyttäämään tilaisuuksia pitkille palloille. He pyrkivät pelaamaan hyviä palloja hyökkäyspään pelaajilleen ja laukaisuetäisyyksille.

Väisäsen mukaan kevään tappio Jyväskylässä on vielä hyvin muistissa, joten Punamustien asenne on kotikentällä varmasti kohdallaan.

– Pelaajia ei varmasti tarvitse muistutella edellisestä kohtaamisesta. Kaikki ovat nyt varmasti valmiita kohtaamaan JyPKin. Olemme päässeet viime viikkoina sekä harjoittelemaan että lepäämään hyvin, Väisänen ketoi.

– HPS-pelin myötä olemme saaneet jaettua peliaikaa tasaisesti kaikille. Siltä osin lähtökohdat tulevaan peliin ovat hyvät. Cupin pelissä oli paljon onnistujia ja hienoja suorituksia. Joukkueen vireystila on tosi hyvä, mikä on tietysti aina valmentajan kannalta hyvä asia.

PK-35 Vantaa – JyPK pelataan lauantaina 8.7. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot