Untitled 10 (1)

PK-35 Vantaa palaa tositoimiin sunnuntaina Tampereella

PK-35 Vantaa palaa sunnuntaina juhannustauon jälkeen pelikentille. Punamustien osalta Naisten Liiga jatkuu mielenkiintoisella ottelulla Tampereella, kun vastaan asettuu sarjanelonen Ilves. Ottelu pelataan sunnuntaina 2.7. klo 14.00 Tammelan stadionilla.

Lähtökohdat sunnuntain otteluun ovat mielenkiintoiset, sillä joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. PK-35 Vantaa on sarjassa kolmantena neljä pistettä kärkijoukkue TPS:ää jäljessä. Kolmestatoista ottelustaan Punamustilla on tilillään kahdeksan voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi paikallisvastustajansa HJK:n lukemin 2-0 Netta Koson ja Olga Ahtisen maaleilla.

Ilves sen sijaan on sarjassa neljäntenä kuusi pistettä Punamustia vähemmän keränneenä. Tupsukorvien alkukausi oli vaikea, sillä avauskierroksen voiton jälkeen tamperelaiset pelasivat peräti viisi ottelua ilman voittoa. Toukokuussa kurssi kääntyi jyrkästi, sillä voitotonta jaksoa seurasi peräti viiden sarjapelin voittoputki, jonka aikana Ilves ei päästänyt maaliakaan. Pitkä tappioton putki katkesi vasta juhannuksen alla Pallokissojen vieraana kärsittyyn 1-0-tappioon.

Tamperelaiset ovat olleet vahvoja etenkin kotinurmellaan. Keltapaitojen kotiottelut alkoivat tappiollisella hallipelillä HJK:ta vastaan, mutta ulkokentille päästyään Ilves ei ole kotikaupungissaan hävinnyt. Pistejakoon Tampereella ovat yltäneet Pallokissat Ilveksen evakkokentällä Ratinassa ja TPS kaksi viikkoa sitten tutummassa Tammelassa.

Sunnuntain ottelussa kohtaavat maalimäärillä mitaten sarjan toiseksi ja kolmanneksi tehokkaimmat joukkueet. PK-35 Vantaa on heiluttanut liigapeleissä verkkoa 29 kertaa, kun taas Ilveksellä on tilillään neljä maalia vähemmän. Punamustien puolustus sen sijaan on ollut sarjan pitävin yhdessä FC Hongan kanssa. Kumpikin on päästänyt vain yhdeksän maalia.  Ilveksen puolustus on numeroiden valossa liigan keskitasoa, mutta viimeisessä seitsemässä ottelussaan tamperelaiset ovat päästäneet ainoastaan kaksi maalia.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella. Huhtikuun lopussa PK-35 Vantaa vei Myyrmäen kevätmyrskyssä sarjapisteet lukemin 3-1. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Roosa Bröijer ja kahdesti osunut Sanna Saarinen. Ilveksen ainoan maalin laukoi Maaria Roth.

Punamustien paras maalintekijä on ollut yhdeksän osumaa viimeistellyt Kaisa Collin. Saarisella on tilillään seitsemän maalia. Ilveksen riveistä Roosa Ärväs on tehnyt kahdeksan maalia ja Rosa-Tuulia Mikkonen on osunut viidesti.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina loukkaantumisten takia varmuudella Hanne Ojanperä, Ronja Ikonen, Ashley Riefner ja Netta Koso. Lisäksi Roosa Toivasen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Vastassa hyvävireinen Ilves

PK-35 Vantaa piti juhannuksen ympärillä pienen tauon yhteisharjoituksista. Joukkueen ohjelmassa oli tauon aikana jonkin verran omatoimisia harjoitteita, mutta päävalmentaja Jari Väisänen toivoo, että pelaajat ovat ehtineet myös vetää hieman happea.

– Pidimme hieman taukoa joukkueharjoittelusta, mutta toivottavasti pallotuntuma on silti pysynyt hyvänä. Toivottavasti tauko on tehnyt hyvää ja pelaajat ovat saaneet paikat kuntoon, jotta olemme taas valmiita tärkeisiin peleihin, Väisänen sanoi.

– Heinäkuu on tiukka kuukausi. Jokainen peli on varmasti tässä vaiheessa tärkeä kaikille joukkueille.

Väisäsen mukaan joukkueen otteet ovat olleet viieme aikoina hyviä. Ennen juhannustaukoa PK-35 Vantaa otti kotikentällään tärkeän voiton HJK:sta.

– Meillä on alla paljon hyviä pelejä, vaikka kaikki eivät ole lopulta sujuneet tuloksellisesti niin hyvin. Olemme kuitenkin olleet peliesityksiin ihan tyytyväisiä. HJK-peli oli vähän sekavaa ja virheitä tuli paljon, mutta siinäkin meillä oli vahva ote ja saimme tarvittavat maalit, Väisänen totesi.

– Minulla on kova luotto joukkueen tämän hetken tekemiseen. Nyt tärkeintä on säilyttää viime aikojen hyvä peli-ilme. Olemme taistelleet palloista ja olleet valmiita laittamaan itseämme likoon.

Sunnuntaina vastustaja Ilves on päässyt viime kuukausina hyvään vireeseen. Väisäsen mukaan Punamustia odottaa iskukykyinen tamperelaisvastustaja.

– Ilves on selvästi parantanut otteitaan koko ajan. He pelasivat TPS:ää vastaan hyvän pelin ja vaikka he hävisivät Pallokissoille, vastaan tulee erittäin hyvävireinen joukkue.

– Ilves on ollut meille aina kova vastus. Se on hyvä ja taisteleva joukkue, mutta meidän pitää kyetä vastaamaan siihen aggressiivisella ja kontrolloidulla pelillä, Väisänen tuumi.

Punamustien ja Ilveksen välisessä ottelussa kohtaavat Naisten Liigan sarjakolmonen ja sarjanelonen. Väisänen uskoo, että Tammelan nurmella nähdään hyvätasoinen ottelu.

– Ilves haluaa pelata ja pyrkii rakentamaan peliä kontrolloidusti, mikä on positiivista. Siinä mielessä odotan hyvää peliä. Tammelassa on iso kenttä, joka on toivottavasti myös hyvässä kunnossa. Se sopii varmasti meille.

Ilves – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 2.7. klo 14.00 Tammelan stadionilla Tampereella.