UEFA Womens Champions League Logo

PK-35 Vantaa karsii Mestarien liigaan Pohjois-Irlannissa

Puolustavana Suomen mestarina naisten Mestarien liigaan osallistuvan PK-35 Vantaan urakka alkaa Pohjois-Irlannissa. Punamustien seuraksi elokuun lopussa Belfastissa pelattavaan karsintaturnaukseen arvottiin turnausemäntä pohjoisirlantilainen Linfield Ladies FC, irlantilainen Shelbourne Ladies FC ja puolalainen Medyk Konin.

Neljän joukkuee karsintaturnaus pelataan Pohjois-Irlannin Belfastissa 22. – 28. elokuuta. Turnausvoittaja sekä kymmenen karsintaturnauksen paras lohkokakkonen etenevät lokakuussa alkavaan pudotuspelivaiheeseen. PK-35 Vantaa on osallistunut Mestarien liigaan viidesti ja edennyt neljästi jatkopeleihin.

Belfast on Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan kuuluvan Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Irlannin saaren koillisrannikolla sijaitsevassa kaupungissa asuu tällä hetkellä noin puoli miljoonaa asukasta. Belfast tunnetaan etenkin kolmekymmentä vuotta kestäneistä Pohjois-Irlannin levottomuuksista sekä kaupungin telakalla rakennetusta Titanicista.

Turnauksessa neljä tuplamestaria

PK-35 Vantaa arvottiin karsintaturnaukseen toisesta arvontakorista. Puolalainen Medyk Konin oli sijoitettu aiemman menestyksensä perusteella ensimmäiseen arvontakoriin. Shelbourne arvottiin turnaukseen kolmannesta ja turnausemäntä Linfield neljännestä arvontakorista. Yhdistävä tekijä turnausjoukkueilla on se, että kaikki neljä ovat oman maansa tuplamestareita.

PK-35 Vantaa on Mestarien liigassa uudessa tilanteessa, sillä se pelaa kuudennella osallistumiskerrallaan vasta ensimmäistä kertaa karsintavaiheen ottelut vieraskentällä. Viime kautta lukuun ottamatta Punamustien taival on jatkunut karsinnoista jatkopeleihin, joten se on joukkueen selkeä tavoite myös Belfastin karsintaturnauksessa.

Punamustien karsintavastustajista Linfield ja Shelbourne pääsevät pelaamaan karsintaturnauksen kotisaarellaan. Turnausta emännöivälle Linfieldille Mestarien liiga on uusi kokemus, sillä seura osallistuu kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa. Myös Shelbourne on nimellisesti Mestarien liigan ensikertalainen, mutta irlantilaiset ovat olleet aikasemmin mukana toisella nimellä.

Medyk Konin sen sijaan on voittanut neljä peräkkäistä Puolan mestaruutta, joten se osallistuu sen myötä Mestarien liigaan jo neljännen kerran. Joukkue on hallinnut kotimaansa kenttiä, sillä mestaruusputken lisäksi Medyk Konin on voittanut myös viisi viimeisintä Puolan cup-mestaruutta.

Puolalaiset ovat pärjänneet kansainvälisissä peleissä hyvin, sillä Medyk Konin on edennyt jokaisella osallistumiskerrallaan karsintavaiheesta jatkoon puhtaalla pelillä. Pudotuspelivaiheessa Medyk Konin on pakottanut skotlantilaisen Rangersin jatkoajalle ja taipunut italialaiselle Brescialle vasta vierasmaalisäännön turvin. Ainoastaan kahdesti peräkkäin Mestarien liigan voittoa juhlinut Lyon oli puolalaisille liian kova pala. Ranskalaiset etenivät syksyllä 2015 jatkoon yhteismaalein 9-0.

Mestarien liigan karsintaturnaus pelataan Pohjois-Irlannissa 23. – 28. elokuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com