Untitled 50 (1)

Punamustat maukkaalla voitolla juhannustauolle

PK-35 Vantaa otti keskiviikkoiltana tärkeän voiton pääkaupunkiseudun paikallisottelussa. Punamustilla oli alusta lähtien hyvä ote kenttätapahtumista ja HJK kaatui lopulta varmaotteisella pelillä lukemin 2-0. Kotijoukkue pääsi siis juhannuksen viettoon voitokkaissa tunnelmissa.

Kotijoukkue aloitti ottelun räväkästi ja loi heti ensimmäisellä kymmenminuuttisella kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Ensin Kaisa Collin pääsi karkaamaan rangaistusalueelle, mutta HJK:n maalia vartioinut Minna Meriluoto onnistui torjumaan pienestä kulmasta tulleen laukauksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Collin keskitti päätyrajalta takaviistoon ja Netta Koso pääsi laukomaan suoraan ilmasta, mutta Meriluoto torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Punamustien kolmas tilanne tuotti vihdoin tulosta, kun avausjakso lähestyi puoliväliään. Pallo pelattiin kulmapotkutilanteessa Roosa Toivaselle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Laukaus pysähtyi lopulta maalin edustalle, mutta Koso sai pelivälineen haltuunsa, kääntyi terävästi puolustajan edessä ja laukoi pallon läheltä maaliin.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan 38. peliminuutilla. Osuma syntyi jälleen erikoistilanteesta, kun Olga Ahtinen laukoi vapaapotkun noin 25 metristä taka-alakulmaan. Laukaus muutti matkalla suuntaa ja Meriluoto oli lopulta maalillaan voimaton.

Avausjakso eteni kokonaisuudessaan kotijoukkueen hallinnassa ja PK-35 Vantaa sai minuutti minuutilta vahvemman otteen pelistä. Punamustilla oli tilaisuutensa vielä lisäosumiin, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet riittävän teräviä. HJK sen sijaan ei päässyt ensimmäisellä puoliajalla toden teolla hätyyttelemään kotijoukkueen maalia. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 2-0-johtolukemissa.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa ei kyennyt jatkamaan aivan samalla tavalla ja HJK pääsi paremmin peliin mukaan. Pian toisen jakson alussa helsinkiläiset pääsivät puskemaan vaarallisesti takatolpalta, mutta Tiia Peltonen onnistui purkamaan pallon lähes maaliviivalta.

Käynnistymisvaikeuksien jälkeen kotijoukkue sai jälleen otetta pelistä, mikä johti myös muutamaan hyvään maalintekopaikkaan. Roosa Bröijer pääsi tuikkaamaan pallon läheltä maalia kohti ja Collin karkasi läpiajoon, mutta Meriluoto onnistui selvittämään molemmat tilanteet.

Reilun tunnin pelin jälkeen Koso tarjoili loistavan keskityksen oikealta laidalta, mutta Collinin laukaus suuntautui suoraan Meriluodon syliin. Toisessa päässä Punamustien harhasyötti avasi HJK:lle vaarallisen hyökkäyksen, mutta kotijoukkueen puolustajat ehtivät pysäyttämään hyökkääjän etenemisen. Lähimpänä ottelun kolmatta maalia kävi lopulta Koso, joka laukoi rangaistusalueen rajalta ylärimaan. Bröijer ehti ensimmäisenä irtopalloon, mutta puski sen läheltä maalivahdin käsiin.

Pelin edetessä HJK haki ratkaisuja nopeilla hyökkäyksillä, jotka PK-35 Vantaa onnistui  pääsääntöisesti selvittämään hyvin. Helsinkiläisille avautui kuitenkin vielä kaksi hyvää tilaisuutta nousta maalin päähän. Ensin Peltonen pelasti HJK:n Emilia Ukkosen laukauksen maaliviivalta ja hetkeä myöhemmin Punamustien maalivahti Henriikka Mäkelä venyi tärkeään torjuntaan pysäyttäessään Vilma Hakalan läpiajon.

PK-35 Vantaan vaihdosta kentälle tullut Eva Nyström laukoi vielä ottelun lopussa pienestä kulmasta päin maalivahtia ja Collin tuikkasi pallon sivuverkkoon ohitettuaan jo Meriluodon läpiajossa. Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty, joten PK-35 Vantaa vei sarjapisteet lukemin 2-0.

Arvokkaan voiton myötä PK-35 Vantaa pysyy sarjataulukossa kolmantena neljän pisteen päässä kärkijoukkue TPS:stä. HJK sen sijaan säilytti tappiosta huolimatta viidennen sijansa ja on yhä turvallisesti yläloppusarjaan oikeuttavilla sijoilla.

Tärkeät sarjapisteet

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan keskiviikkoillan voitto oli erityisen tärkeä. Kotijoukkue osoitti vahvaa taistelutahtoa ja pysyi Naisten Liigan kärkijoukossa mukana.

– Pelin tärkeys oli molemmilla joukkueilla hyvin tiedossa. Tämän pelin häviäjä jäi jo aika kauas kärjestä. Siinä mielessä nämä olivat äärettömän tärkeät pisteet. Tässä pelissä vain voitolla oli merkitystä, Väisänen tiivisti.

– Pelaajista välittyi heti pukukopista lähtiessä sellainen tunne, että me olemme tänään se vahvempi joukkue. He pystyivät näyttämään sen hyvin myös kentällä, vaikka avausjaksolla tuli paljon syöttövirheitä.  Pystyimme kuitenkin luomaan paljon tilanteita ja olimme rohkeita. Ajoittain olisimme tosin voineet olla jopa vielä rohkeampia, mutta tämä riitti tänään.

Väisäsen mielestä PK-35 Vantaa oli avausjaksolla koko ajan askeleen vieraitaan edellä. Kotijoukkue onnistui luomaan paikkoja ja piti samalla HJK:n hyökkäykset kurissa.

– Alku oli vähän hermostunutta, mutta peli parani koko ajan ensimmäisen jakson loppua kohden. Meillä oli hyvää painetta.

– HJK pysyi ensimmäisellä jaksolla aika hyvin poissa vaarallisilta maalintekosektoreilta. Meillä sen sijaan oli maalien lisäksi muitakin hyviä paikkoja. Maalitilanteiden valossa olisimme voineet tappaa pelin jo avausjaksolla, Väisänen totesi.

Tauon jälkeen HJK sai hetkellisesti pelin juonesta kiinni, mutta Väisäsen mukaan kotijoukkue otti ohjat nopeasti takaisin itselleen.

– Toisen jakson alussa meillä oli lyhyt huonompi jakso. Emme olleet ihan hereillä, vaan hieman tyydyimme 2-0-johtoon. Pelin edetessä saimme kuitenkin jälleen vahvemman otteen ja pidimme palloa selvästi enemmän, Väisänen sanoi.

– HJK yritti nopeita vastaiskuja linjan taakse, mutta puolustuksemme hoiti ne hyvin. Kun HJK alkoi pelata pitkiä palloja, peli oli heidän osaltaan oikeastaan menetetty. Silloin heidän hyökkäyksensä olivat enää sattuman kauppaa. HJK sai pari hyvää tilannetta, mutta maalivahtimme ja puolustajat hoitivat ne hyvin.

Voiton myötä PK-35 Vantaa pääsee juhannustauolle mukavissa tunnelmissa. Tauon aikana joukkue lataa akkujaan heinäkuun koitoksia varten.

– Peli-ilmeemme on mennyt koko ajan parempaan suuntaan ja taistelemme hyvin kentällä. Tauko tulee silti hyvään paikkaan. Nyt huilaamme vähän ja valmistaudumme sitten seuraaviin peleihin. Hyvää juhannusta kaikille!

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat juhannustauon jälkeen sunnuntaina 2.7. vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran 8.7., kun JyPK vierailee Myyrmäessä.

 

PK-35 Vantaa – HJK 2-0 (2-0)

21´ 1-0 Netta Koso

38´ 2-0 Olga Ahtinen

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Olga Ahtinen

9 Netta Koso

10 Kaisa Collin

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen (68´ Elina Salmi)

28 Roosa Bröijer (78´ Eva Nyström)

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

8 Vilma Väisänen

14 Elina Salmi

18 Ella Hopponen

20 Eva Nyström

22 Ida Raustola

23 Alina Kosunen

 

PK-35 TV: Ottelun jälkeiset haastattelut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com