UUTISET

PK-35 Vantaa palaa lauantaina tositoimiin Ahvenanmaalla

15.6.2017

Naisten Liiga palaa lauantaina kahden viikon maaottelutauolta. Punamustien osalta sarjapelit jatkuvat vierasottelulla ahvenanmaalaista Åland Unitedia vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 17.6. Wiklöf Holding Arenalla.

Lauantain kierroksella Naisten Liigan seurat juhlistavat satavuotiasta Suomea, joten kaikki päivän liigaottelut potkaistaan käyntiin itsenäistymisvuoteen viittaavaan kellonaikaan 19.17.

PK-35 Vantaa on sarjassa toisena neljä pistettä kärkijoukkue TPS:ää perässä. Yhdestätoista ottelustaan PK-35 Vantaa on voittanut seitsemän, pelannut yhden tasan ja hävinnyt kolme. Edellisessä ottelussaan ennen maaottelutaukoa PK-35 Vantaa kärsi 1-0-vierastappion FC Hongalle, joten Ahvenanmaalla joukkue haluaa palata nopeasti takaisin voittokantaan.

Åland United sen sijaan on sarjataulukossa seitsemäntenä, joten maarianhaminalaiset ovat tällä hetkellä jäämässä ensimmäisenä joukkueena yläloppusarjan ulkopuolelle. Viimeistä yläloppusarjasijaa hallussaan pitävä Pallokissat on kerännyt kolme pistettä saarelaisia enemmän. Äland United on kuitenkin päässyt hyvään vireeseen, sillä kolmessa edellisessä ottelussaan joukkue on kaatanut kotonaan FC Hongan ja pelannut vieraissa tasapelit HJK:ta ja ONS:ää vastaan.

Kotonaan Ahvenanmaalla Åland United on pelannut toistaiseksi viisi ottelua. FC Hongan lisäksi saarelaiset ovat kaataneet kotonaan ONS:n ja GBK:n. Lisäksi Åland United on pelannut kotonaan tasan Pallokissojen ja JyPKin kanssa. Toistaiseksi ainoan kotitappionsa Åland United kärsi toukokuussa, kun Ilves haki saarelta 0-1-vierasvoiton.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella. Tuolloin PK-35 Vantaa oli kotikentällään vahvempi lukemin 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi tuolloin Hanne Ojanperä.

PK-35 Vantaan tehokkain maalintekijä on ollut maalipörssin toista sijaa hallussaan pitävä Kaisa Collin, joka on osunut tämän kauden liigapeleissä yhdeksän kertaa. Sanna Saarisella on tilillään seitsemän osumaa. Åland Unitedin paras maalintekijä on ollut kolme maalia viimeistellyt Florin Wagner.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella pitkäaikaispotilaat Ronja Ikonen ja Ojanperä sekä jalkavammasta kärsivä Ashley Riefner. Ennen maaottelutaukoa loukkaantumisesta kärsinyt maalivahti Velma Oikarinen sen sijaan palaa kokoonpanoon.

”Saarella aina vaikeita otteluita”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen lähtee lauantain vieraspeliin luottavaisin mielin. Muutamista loukkaantumisista huolimatta PK-35 Vantaa saa Ahvenanmaalle jalkeille vahvan pelaajaryhmän.

– Vaikka hävisimme edellisen pelimme FC Honkaa vastaan, olemme olleet viime aikoina hyvässä vireessä.
Maaottelutauon aikana huilasimme vähän, mutta olemme myös harjoitelleet. Toivottavasti nälkä ja näyttöhalut olisivat jälleen lauantaina kovia, Väisänen totesi.

– Kokoonpanotilanteemme on jälleen sen verran parempi, että pääsemme valitsemaan yksitoista avauksen pelaajaa hyvistä lähtökohdista. Meillä on paljon hyviä vaihtoehtoja. Siinä mielessä tilanne on hyvä.

Huhtikuussa PK-35 Vantaa kaatoi Åland Unitedin lukemien valossa niukasti 1-0, mutta Punamustilla oli tuolloin alusta lähtien vahva ote kenttätapahtumista. Väisänen uskoo, että lauantaina nähdään iskukykyisempi saarelaisryhmä. Åland United on myös vahvistunut edelliseen kohtaamiseen nähden, sillä joukkue on saanut riveihinsä Suomen A-maajoukkuepelaaja Jenny Danielssonin.

– Luvassa on varmasti erilainen vastustaja kuin huhtikuussa Vantaalla. Heillä on alla hyvät pelit FC Honkaa ja ONS:ää vastaan. Åland United on ollut vahva kaksinkamppailuissa ja pystynyt myös pitämään palloa sekä luomaan tilanteita, Väisänen sanoi.

– Meidän pitää olla tarkkoina, sillä heiltä löytyy hyviä pelaajia joka osa-alueelta. Etenkin Danielsson on vaarallinen. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, pelaako Raissa Feudjio Tchuanyo meitä vastaan alakerrassa vai keskialueella.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa on pelannut Ahvenanmaalla usein tiukkoja otteluita. Hän uskoo lauantain kohtaamisen noudattavan samaa kaavaa.

– Olemme saaneet Ahvenanmaalta hyviä tuloksia, mutta Åland United on ollut meille usein vaikea vastus. Emme ole koskaan pelanneet saarella helppoja pelejä, enkä usko siihen tälläkään kertaa, Väisänen painotti.

– Tämä on meille pitkästä aikaa nurmipeli, mutta Maarianhaminassa kenttä on yleensä ollut erittäin hyvässä kunnossa.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 17.6. klo 19.17 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.