UEFA Womens Champions League Logo

Mestarien liigan arvonnat ensi viikolla

PK-35 Vantaa osallistuu jälleen elokuun lopussa Suomen edustajana naisten Mestarien liigaan. Hallitseva Suomen mestari tavoittelee karsintaturnauksessa paikkaa Euroopan 32 parhaan joukossa. Aiemmista vuosista poiketen PK-35 Vantaa pelaa tällä kertaa karsintavaiheen ottelut vieraskentällä.

Kaudella 2017 – 2018 naisten Mestarien liigaan osallistuu yhteensä 61 joukkuetta 49 eri maasta. 21 korkeimmalle sijoitettua joukkuetta pääsevät suoraan pudotuspelivaiheeseen. Loput 40 joukkuetta sen sijaan kilpailevat yhdestätoista jäljelle jäävästä paikasta. Kymmenen karsintaturnauksen voittajat ja paras lohkokakkonen etenevät lokakuussa alkavaan pudotuspelivaiheeseen. Naisten Mestarien liigan karsintaturnaukset pelataan 22. – 28.8.

Karsintaturnaus on järjestetty Vantaalla kaikkiaan viidesti. PK-35 Vantaa haki turnausta jälleen kotikentälleen, mutta ei saanut turnausemännyyttä enää kolmatta kertaa peräkkäin. Punamustilla on siis elokuussa edessään reilun viikon mittainen turnausmatka, jonka kohde selviää ensi viikolla.

Tämän vuoden turnausemänniksi valittiin kyproslainen Apollon, romanialainen Olimpia Cluj, bosnialainen SFK 2000 Sarajevo, unkarilainen MTK, kroatialainen Osijek, virolainen Pärnu JK, slovenialainen Olimpija Ljubljana, montenegrolainen Breznica, pohjoisirlantilainen Linfield ja georgialainen Martve.

Karsintavaiheen turnauslohkot arvotaan ensi viikon perjantaina 23.6. Sveitsin Nyonissa. Siihen osallistuvat joukkueet on sijoitettu aiemman menestyksensä perusteella neljään eri arvontakoriin. PK-35 Vantaa lähtee ensi viikon arvontoihin toisesta arvontakorista. Turnausemännistä Osijek ja MTK ovat Punamustien kanssa samassa korissa, joten ne eivät voi päätyä samaan karsintaturnaukseen.

Lisätietoa tämän kauden Mestarien liigasta ja Punamustien mahdollisista karsintavastustajista löytyy UEFA:n verkkosivuilta: http://www.uefa.com/womenschampionsleague/news/newsid=2477864.html.

Naisten Mestarien liigan karsintaturnauksen lohkoarvonta suoritetaan perjantaina 23.6. Sveitsin Nyonissa. Karsintaturnaukset pelataan 22. – 28.8.