UEFA Womens Champions League Logo

Mestarien liigan arvonnat ensi viikolla

PK-35 Vantaa osallistuu jälleen elokuun lopussa Suomen edustajana naisten Mestarien liigaan. Hallitseva Suomen mestari tavoittelee karsintaturnauksessa paikkaa Euroopan 32 parhaan joukossa. Aiemmista vuosista poiketen PK-35 Vantaa pelaa tällä kertaa karsintavaiheen ottelut vieraskentällä.

Kaudella 2017 – 2018 naisten Mestarien liigaan osallistuu yhteensä 61 joukkuetta 49 eri maasta. 21 korkeimmalle sijoitettua joukkuetta pääsevät suoraan pudotuspelivaiheeseen. Loput 40 joukkuetta sen sijaan kilpailevat yhdestätoista jäljelle jäävästä paikasta. Kymmenen karsintaturnauksen voittajat ja paras lohkokakkonen etenevät lokakuussa alkavaan pudotuspelivaiheeseen. Naisten Mestarien liigan karsintaturnaukset pelataan 22. – 28.8.

Karsintaturnaus on järjestetty Vantaalla kaikkiaan viidesti. PK-35 Vantaa haki turnausta jälleen kotikentälleen, mutta ei saanut turnausemännyyttä enää kolmatta kertaa peräkkäin. Punamustilla on siis elokuussa edessään reilun viikon mittainen turnausmatka, jonka kohde selviää ensi viikolla.

Tämän vuoden turnausemänniksi valittiin kyproslainen Apollon, romanialainen Olimpia Cluj, bosnialainen SFK 2000 Sarajevo, unkarilainen MTK, kroatialainen Osijek, virolainen Pärnu JK, slovenialainen Olimpija Ljubljana, montenegrolainen Breznica, pohjoisirlantilainen Linfield ja georgialainen Martve.

Karsintavaiheen turnauslohkot arvotaan ensi viikon perjantaina 23.6. Sveitsin Nyonissa. Siihen osallistuvat joukkueet on sijoitettu aiemman menestyksensä perusteella neljään eri arvontakoriin. PK-35 Vantaa lähtee ensi viikon arvontoihin toisesta arvontakorista. Turnausemännistä Osijek ja MTK ovat Punamustien kanssa samassa korissa, joten ne eivät voi päätyä samaan karsintaturnaukseen.

Lisätietoa tämän kauden Mestarien liigasta ja Punamustien mahdollisista karsintavastustajista löytyy UEFA:n verkkosivuilta: http://www.uefa.com/womenschampionsleague/news/newsid=2477864.html.

Naisten Mestarien liigan karsintaturnauksen lohkoarvonta suoritetaan perjantaina 23.6. Sveitsin Nyonissa. Karsintaturnaukset pelataan 22. – 28.8.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com