UUTISET

PK-35 Vantaa aloitti maaottelutauon kovalla harjoittelulla

6.6.2017

Naisten Liigassa vietetään kahden viikon maaottelutaukoa, joten joukkueet saavat kesäkuun alussa poikkeuksellisesti kaksi otteluvapaata viikkoa. Punamustien pelaajista Olga Ahtinen ja Henriikka Mäkelä ovat naisten A-maajoukkueen matkassa Kiinassa. Eva Nyström ja Mette Barck sen sijaan leireilevät alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Hämeenlinnassa.

Sarjatauosta ja muutaman pelaajan maajoukkue-edustuksista huolimatta PK-35 Vantaa ei lepää laakereillaan. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Punamustien harjoittelu on vahvasti juoksu- ja fysiikkapainotteista.

– Maanantain teemoina olivat nopeus ja nopeusvoima. Ensin pelaajat tekivät juoksuja ja loikkia portaissa, sitten jyrkähkössä ylämäessä ja lopuksi vielä tasaisella maalla. Matkat olivat noin 20 metriä ja lähtöjä sekä paikaltaan että liikkeestä. Lopussa otimme mukaan myös reagointia vastustajiin, Punamustien fysiikkavalmentaja Harry Sainio kertoi.

Tiistain harjoitusten painopisteitä olivat edellisestä päivästä palautuminen ja erilaiset kehonhallintaharjoitteet. Sainion mukaan keskiviikkona nostetaan jälleen syketasoja.

– Tiistaina ohjelmassa oli parinkymmenen minuutin lenkki, kehonhallintaa ja voimaharjoittelua sekä lopuksi erilaisia pelejä.

– Keskiviikko on viikon kovin päivä. Silloin teemana on vauhtikestävyys ja yritämme saada sykemittarin punaiselle. Lisäksi juoksemme hieman poluilla, Sainio sanoi.

 

Videolla kuvaa maanantai-illan harjoituksista Malminkartanonhuipulla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.