Untitled 20

Punamustien nousuvire sai jatkoa 6-0-voitolla

PK-35 Vantaa jatkoi sunnuntai-iltana hyviä otteitaan Naisten Liigassa. Myyrmäessä nähtiin Punamustien kauden toistaiseksi suurinumeroisin liigavoitto, kun Pallokissat kaatui lukemin 6-0. Voiton ja suuren maalimärän lisäksi ilon aiheeksi nousivat nuorten pelaajien onnistumiset.

Punamustien tolppien välissä aloitti sunnuntaina vasta 16-vuotias Emma Immonen, joka on torjunut alkukauden ajan PK-35:n B-tyttöjen maalilla. Ensiesiintymisensä Naisten Liigassa tehneestä Immosesta tuli samalla Punamustien seurahistorian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt liigapelaaja.

Ottelu eteni alusta lähtien kotijoukkueen vahvassa hallinnassa, mutta ensimmäistä todella vaarallista tilannetta saatiin odottaa kymmenen minuuttia. Punamustille tuomittiin rangaistuspotku, kun Mette Barck kaadettiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisin keinoin. Pallon taakse asettui joukkueen kapteeni Sanna Saarinen, joka laukoi pelivälineen varmasti vasempaan alakulmaan ja kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Saarinen tarjoili pallon Kaisa Collinille rangaistuspilkun kohdalle, mutta hyökkääjän laukaus suuntautui suoraan päin Pallokissojen maalivahtia Elisa Sulkua. Seuraava hyökkäys tuotti kuitenkin tulosta, kun Roosa Bröijer taisteli pallon itselleen päätyrajalla ja syötti maalin edustalle. Barck oli tilanteessa valppaana ja laukoi pallon takatolpalta maaliin. Osuma oli Barckille ensimmäinen Naisten Liigassa.

Punamustien kolmas osuma syntyi vain kaksi minuuttia myöhemmin. Bröijer vapautti Collinin läpiajoon ja hyökkääjä sijoitti pallon varmasti kuopiolaismaalivahdin jalan vierestä maaliin. 33. peliminuutilla Netta Koso karkasi puolustajilta ja pääsi laukomaan. Sulku torjui Koson laukauksen, mutta Collin pääsi siirtämään irtopallon tyhjään maaliin.

Neljän maalin lisäksi PK-35 Vantaalle oli avausjaksolla tilaisuutensa useampaankin täysosumaan, mutta Koso laukoi suoraan maalivahdin käsiin ja vahvan ottelun keskikentällä pelanneen Olga Ahtisen nosto painui niukasti maalin yli. Myös Pallokissojen ainoat maalintekoyritykset nähtiin jo avausjaksolla. Immonen onnistui kuitenkin torjumaan alkuhetkien laukauksen ja kuopiolaisten toinen yritys suuntautui ohi maalin. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 4-0-johdossa.

Punamustien vahva ote kenttätapahtumista säilyi myös toisella jaksolla. Avausjaksolla savolaisvieraat pääsivät kahteen otteeseen väläyttämään nopeita vastahyökkäyksiään, mutta pelin jälkimmäisellä puoliskolla Pallokissojen hyökkäyspelaaminen hyytyi täysin. PK-35 Vantaa sen sijaan loi tasaiseen tahtiin hyviä maalipaikkoja.

Heti toisen jakson alussa Koso pääsi laukomaan, mutta Sulku torjui. Torjuntaan seuranneesta kulmapotkusta Tiia Peltonen hätyytteli savolaismaalia, mutta pallo painui yläriman kautta yli maalin. Myös Bröijer, Ahtinen ja Collin pääsivät yrittämään lisämaalien tekemistä, mutta yritykset eivät vielä tuottaneet tulosta.

Jälkimmäisen puoliskon ensimmäinen osuma nähtiin lopulta viisitoista minuuttia ennen päätösvihellystä. Ahtinen riisti pallon keskialueella ja tarjoili hienon vapauttavan syötön Collinille. Collin laukoi pallon tarkasti takakulmaan ja täydensi samalla hattutemppunsa.

Ottelun loppulukemat 6-0 syntyivät kolme minuuttia myöhemmin. Bröijer tarjoili hyvän syötön rangaistusalueelle. Syöttö tavoitti Saarisen, joka pääsi ottamaan pallon haltuun ja laukoi sen varmasti etuyläkulmaan. Suurinumeroisen voiton myötä PK-35 Vantaa vankisti asemiaan sarjataulukon kärkisijoilla.

”Taktiikka onnistui hyvin”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueen pelisuunnitelma onnistui sunnuntai-iltapäivänä mainiosti. Se tuotti myös aikaisen avausmaalin, mikä helpotti kotijoukkueen pelaamista.

– Tarkoituksemme oli juoksuttaa Pallokissoja hyvällä pallonliikuttelulla, väsyttää heitä ja löytää tiloja linjojen välistä. Siinä onnistuimme hyvin. Saimme heti alussa muutamia tilanteita, mutta viimeiset suoritukset eivät osuneet ihan kohdilleen, Väisänen totesi.

– Pallonhallinta oli alusta lähtien täysin meillä. Tavoitteenamme oli saada palloja hallitusti rangaistusalueella. Mette sai alussa pallon hyvin haltuun ja hänet kaadettiin pilkun arvoisesti. Sanna teki sitten pilkulta tosi tärkeän maalin.

Saarisen viimeistelemän 1-0-osuman jälkeen Punamustien maalihanat aukesivat kunnolla. Lopulta PK-35 Vantaa pääsi tauolle peräti neljän maalin johdossa. Selvänumeroisesta voitosta huolimatta Punamustilla oli Väisäsen mukaan mahdollisuuksia jopa vielä suurempaan maalimäärään.

– Avausmaalin jälkeen paineemme vain jatkui jatkui. Pystyimme pelaamaan linjojen eteen ja väliin monipuolisesti oikealta, vasemmalta ja keskeltä. Mette teki uransa ensimmäisen liigamaalin, mikä oli hienoa, ja Kaisa viimeisteli kolmannen maalin Roosan hienosta syötöstä. 4-0 oli sitten lopullinen niitti pelille, Väisänen kertasi avausjakson osumia.

– Meillä oli paljon paikkoja vielä lisäosumiin. Pelin edetessä niitä tuli enemmän ja enemmän. Tiivistetysti voisi sanoa, että meillä oli riittävä määrä murtautumia ja maaleja. Lisämaaleja hakiessamme meille tuli myös muutamia virheitä, mutta pystyimme katkaisemaan Pallokissojen orastaneet vastahyökkäykset.

Tehokkaan hyökkäyspelaamisen lisäksi Väisänen kiitteli myös joukkueensa puolustuspeliä. PK-35 Vantaa on pitänyt oman maalinsa koskemattomana kolmessa ottelussa peräkkäin.

– Tiedostimme heidän vaarallisuutensa. Kun Sulku saa pallon, hän laittaa usein hyviä pitkiä palloja. Tänään se tapahtui avausjaksolla kahdesti. Ensimmäisen tilanteen hoidimme hyvin, mutta toisesta syntyi  vaarallinen tilanne.

– Puolustuksemme onnistui ottamaan heidän vahvuutensa pois pelistä. Lisäksi prässäsimme hyvin emmekä antaneet Pallokissoille tilaa. Taktiikka onnistui siis myös siltä osin hyvin. Olemme menneet eteenpäin fyysisyydessä ja kaksinkamppailuissa, mikä näkyi myös tänään.

Punamustien maalilla debytoinut 16-vuotias Immonen teki onnistuneen ensiesiintymisen Naisten Liigassa ja piti maalinsa puhtaana. Myös Väisänen kehui nuoren maalivahdin pelisuoritusta.

– Emma ohjasi mielestäni peliä hyvin ja pelasi jalalla varmasti. Kaikki hänen avauksensa olivat todella hyviä. Kovia tilanteita ei tullut kovin paljoa, mutta Emma teki heti alussa tärkeän torjunnan. Se oli äärettömän tärkeä koko joukkueelle, mutta myös Emmalle, jotta hän pääsi hyvin peliin mukaan ja sai lisää itseluottamusta, Väisänen kiitteli.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat jo torstaina 1.6. Silloin PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä FC Hongan viimeisessä ottelussa ennen maaottelutaukoa.

 

PK-35 Vantaa – Pallokissat 6-0 (4-0)

11´ 1-0 Sanna Saarinen (rp.)

25´ 2-0 Mette Barck

27´ 3-0 Kaisa Collin

33´ 4-0 Collin

76´ 5-0 Collin

79´ 6-0 Saarinen

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Olga Ahtinen

9 Netta Koso (74´ Eva Nyström)

10 Kaisa Collin

11 Emma Immonen

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

16 Selina Mustajoki (46´ Roosa Toivanen)

17 Mette Barck (68´ Ella Hopponen)

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

5 Tia Painilainen

18 Ella Hopponen

20 Eva Nyström

21 Tia-Maria Jaakonsaari

26 Roosa Toivanen

 

PK-35 TV: Ottelun jälkeiset haastattelut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com