UUTISET

Sunnuntain kotipelissä vastassa Pallokissat

27.5.2017

Punamustien kotipelit Naisten Liigassa jatkuvat huomenna. Samalla potkaistaan käyntiin runkosarjan jälkimmäinen puolisko, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen jo avauskierroksella kohtaamansa Kuopion Pallokissat. Ottelu pelataan huomenna sunnuntaina 28.5. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on sarjataulukossa toisena, kun Naisten Liigan runkosarja on puolivälissään. Eroa kärkijoukkue TPS:ään on kolme pistettä. PK-35 Vantaa on voittanut yhdeksästä sarjapelistään kuusi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kahdesti.

Kahden edellisen kierroksen aikana Punamustien maalihanat ovat auenneet toden teolla ja samalla joukkue on parantanut asemiaan sarjataulukossa. PK-35 Vantaa on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussaan peräti yhdeksän maalia ja pitänyt oman maalinsa koskemattomana. Helatorstaina joukkue kaatoi ONS:n vieraissa lukemin 0-4 kahdesti osuneiden Kaisa Collinin ja Sanna Saarisen osumilla.

Vierasjoukkue Pallokissat sen sijaan lähtee toiselle runkosarjapuolikkaalle sarjataulukon viidenneltä sijalta. Pallokissat on päässyt viime kuukausina hyvään vireeseen. Kuopiolaiset hävisivät kaksi ensimmäistä sarjapeliään maaliskuussa, mutta sen jälkeen Pallokissat ei ole hävinnyt. Huhti- ja toukokuun hyvät otteet ovat nostaneet savolaiset yläloppusarjasijoille ja iskuetäisyydelle jopa mitalisijoja ajatellen.

Kuopiolaisten pelit ovat sujuneet myös reissupeleissä, sillä joukkue kärsi kauden toistaiseksi ainoan vierastappionsa maaliskuussa Turussa. Edellisessä ottelussaan Pallokissat haki 0-3-vierasvoiton GBK:sta.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo sarjan avauskierroksella Kuopiossa. Tuolloin PK-35 Vantaa vei Savosta pisteet lukemin 1-4. Vieraiden maaleista vastasivat Roosa Bröijer, Collin, Ashley Riefner ja Tia-Maria Jaakonsaari. Pallokissojen ainoan osuman viimeisteli Signy Aarna.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä on kuudesti osunut Collin. Taustatukea hän on saanut ennen kaikkea viisi maalia viimeistelleeltä Saariselta. Pallokissojen tehokkaimpia pelaajia ovat olleet neljästi osuneet Aarna ja Aino Kröger.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina loukkaantumisten takia Ronja Ikonen, Ashley Riefner ja Velma Oikarinen. Myös Vilma Väisänen on Pallokissoja vastaan sivussa. Henriikka Mäkelän pelaaminen on epävarmaa ja Tia-Maria Jaakonsaaren pelikuntoa tarkkaillaan vielä ottelun alla.

Peli kehittyy koko ajan

Sunnuntain kotiottelu käynnistää PK-35 Vantaan osalta Naisten Liigan toisen runkosarjakierroksen. Joukkueen päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Punamustien peli on kehittynyt kauden edetessä.

– Alkukierrosten jälkeen joukkueen identiteetti on alkanut näkymään. Olemme olleet vahvempia joukkueena ja vahvempia kaksinkamppailuissa. Olemme myös päässeet eteenpäin ja luoneet maalitilanteita, mikä oli alkukaudesta vähän hankalampaa, vaikka pidimme palloa. Olemme kehittyneet joukkueena ja sen myötä myös itseluottamus on koko ajan noussut, Väisänen sanoi.

– Pystyimme nousemaan pari pykälää sarjataulukossa ja muut kärkijoukkueet pelasivat ristiin, joten lähtökohdat toiselle kierrokselle ovat tosi hyvät. Tietyt pelit eivät menneet toivotulla tavalla, mutta sekin kuuluu jalkapalloon.

PK-35 Vantaa ja Pallokissat kohtasivat sarjan avauskierroksella Kuopiossa, joten joukkueet ovat toisilleen jo tuttuja. Väisänen tuntee savolaisjoukkueen vahvuudet.

– Pallokissat on hyvin organisoitu ja hyvin puolustava joukkue, joka pystyy pelaamaan nopeasti eteenpäin. HJK-voitossa he osoittivat, että heidän kanssaan pitää olla koko ajan varpaillaan. Pallokissat pyrkii myös pelaamaan, jos he saavat siihen mahdollisuuden. He ovat löytäneet hyökkäyspäästä Aarnan ja Krögerin todella hyvin. Heidän kanssaan meidän pitää olla todella tarkkoina ja estää syötöt vaarallisille alueille.

– Heidän maalivahtinsa on varmasti hyvä keskityspalloissa ja korkeissa palloissa. Meidän pitää siis miettiä, mitä kautta saamme palloja hänen selkänsä taakse. ONS-pelissä saimme paljon paikkoja, mutta lauoimme paljon suoraan maalivahdin syliin. Siihen meidän pitää nyt kiinnittää huomiota, kun pääsemme maalintekopaikoille, Väisänen totesi.

Väisänen tietää, että Myyrmäkeen saapuu huomenna iskukykyinen vierasjoukkue. Hyvät tulokset ovat varmasti nostaneet kuopiolaisten itseluottamusta, mutta Väisäsen mukaan Punamustien oma pelaaminen on jälleen avainasemassa.

– Pallokissoilla on hyvä vire päällä. Heille ei ole tullut tappioita viime aikoina.  Tärkeintä on kuitenkin se, että pystymme edelleen parantamaan omaa pelaamistamme ja luomaan sen kautta kontrolloituja maalintekopaikkoja.

PK-35 Vantaa on kohdannut viime viikkoina jonkin verran vastoinkäymisiä loukkaantumisten muodossa, mutta viime kautta laajempi pelaajamateriaali takaa kokoonpanoon useita hyviä vaihtoehtoja. Joukkue ei selvinnyt helatorstain vierasottelustakaan ilman vammoja.

– ”Hemppa” sai ONS-pelissä päähänsä kovan tällin, jota tuomari ei huomannut. Hän kärsii tällä hetkellä pääkivusta, Väisänen kertoi.

PK-35 Vantaa – Pallokissat pelataan huomenna sunnuntaina 28.5. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.