20170522 173313

Tia Painilainen kesäksi Punamustiin

PK-35 Vantaa saa riveihinsä tutun pelaajan, kun Tia Painilainen liittyy joukkueeseen kesän ajaksi. Painilainen siirtyi viime kesänä Punamustista Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, mutta hän viettää kesän kotimaassaan. Painilaisen sopimus on voimassa heinäkuun loppuun.

Oikealla laidalla sekä puolustajana että pykälää ylempänä viihtyvä  20-vuotias Painilainen nousi VJS:stä PK-35 Vantaan liigajoukkueeseen kaudella 2014. Hän oli voittamassa Punamustien kanssa kahta Suomen mestaruutta ja pelasi myös viime kauden mestarijoukkueessa kesäkuun loppuun asti. Kauden 2015 aikana Painilainen nousi myös Suomen A-maajoukkueryhmään.

Viime heinäkuussa Painilainen muutti Yhdysvaltoihin opiskelemaan ja pelaamaan Arizonan yliopistoon. Alku uudessa ympäristössä oli lähes huonoin mahdollinen, sillä Painilainen loukkaantui heti sarjakauden kynnyksellä. Juoksuvoimainen laitapelaaja joutui seuraamaan loukkaantumisen takia lähes koko kauden sivusta, mutta ehti lopulta kuntoutumaan sarjakauden viimeiseen otteluun.

Paluu tuttuun ympäristöön

Painilainen palaa hyvillä mielin tuttuun seuraan. Hän ehti harjoitella yliopistojoukkueensa noin kuukauden ennen paluutaan Suomeen, joten hän pääsee heti täysillä mukaan Punamustien harjoitusvahvuuteen.

– On kivaa palata kesäksi kotiin ja päästä treenaamaan tuttuun ympäristöön vanhojen pelikavereiden kanssa. Tein polven kuntoutuksen kanssa paljon duunia jenkeissä. Nyt se on kunnossa ja vahva. Tavoitteenani on saada vielä lisää treeniä alle ja päästä täällä pelaamaan, Painilainen sanoi.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Painilainen on otettu tutussa ryhmässä hyvin vastaan. Loukkaantumisen vuoksi Painilaisella ei ole vielä kunnon pelituntumaa, joten Väisäsen mukaan hänen suhteensa edetään maltilla.

– ”Pailla” on pitkä loukkaantuminen alla, mutta hän on saanut hyvän treenikauden Yhdysvalloissa. Hän on saanut paikat jo siihen kuntoon, että pystyi pelaamaan viimeisessä sarjapelissä. Hän on valmis harjoittelemaan kanssamme ja katsotaan sitten, missä vaiheessa hän on pelikunnossa, Väisänen totesi.

– Pai on joukkueessa pidetty pelaaja. Hän on ollut aiemmin mukana ja kaikki mieltävät hänet heti joukkueen jäseneksi.

Painilainen on mahdollisesti Punamustien kokoonpanossa jo helatorstain vierasottelussa ONS:ää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com