PK35 GBK 200517 FB 1920x1080px

PK-35 Vantaa saa vieraakseen nousija GBK:n

Punamustien kotipelit jatkuvat tulevana lauantaina, kun kokkolalainen GBK vierailee Myyrmäessä. PK-35 Vantaa jahtaa sarjan kärkisijoja, kun taas GBK haluaa pestä kasvojaan viime kierroksen murskatappion jälkeen. Ottelu pelataan lauantaina 20.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Seitsemän ottelun jälkeen PK-35 Vantaa on sarjassa neljäntenä kuusi pistettä kärkijoukkue TPS:ää jäljessä. Tällä hetkellä Punamustilla on alla kaksi voitotonta ottelua, joten lauantaina joukkue haluaa palata jälleen voittokantaan. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa pelasi Myyrmäessä 1-1-tasapelin TPS:ää vastaan.

Punamustien lauantain vastustaja GBK nousi Naisten Liigaan viime syksynä Ykkösen voittajana. Kokkolalaisten nousu on ollut nopeaa, sillä tammikuussa 2014 Ykkösen paikastaan luopunut joukkue on noussut Kolmosesta pääsarjaan kolmessa vuodessa. Nopeaa nousua on ollut tahdittamassa joukkueen kokenut päävalmentaja Michael Käld, joka toimi vuosina 2001 – 2009 naisten A-maajoukkueen päävalmentajan.

Tällä kaudella GBK on pelannut seitsemän ottelua, joista sillä on tilillään yksi voitto. Kokkolalaiset hakivat toistaiseksi ainoat sarjapisteensä maaliskuun lopussa kaatamalla JyPKin vieraissa lukein 1-3. Kaksi viikkoa sitten GBK:lle tarjoutui HJK:ta vastaan vielä lisäajalla tilaisuus tasoitukseen rangaistuspotkusta, mutta torjutun laukauksen myötä sarjanousijat jäivät jälleen ilman sarjapisteitä.

Viime viikot ovat olleet GBK:lle vaikeita, sillä joukkue ei ole onnistunut maalinteossa yli kuukauteen. Viime viikonloppuna nousijat kokivat kauden suurinumeroisimman tappion, kun Ilves jyräsi vieraansa peräti maalein 9-0.

Punamustien tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet kolmesti Naisten Liigassa osuneet Sanna Saarinen ja Roosa Bröijer. GBK:n riveissä Grace Ogunbajo on ainoa kahdesti osunut.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta ovat lauantaina varmuudella sivussa Ronja Ikonen, Eva Nyström ja Vilma Väisänen. Tiia Peltosen ja Velma Oikarisen pelikuntoa tarkkaillaan vielä lähipäivinä. Ida Raustola ja Alina Kosunen sen sijaan ovat lauantaina Punamustien farmijoukkueen HPS:n matkassa Rovaniemellä.

Vastustajaa ei aliarvioida

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan on tärkeää, että joukkue ei aliarvioi lauantain vastustajaa. Hän uskoo, että Ilvekselle kärsityn 9-0-tappion jälkeen GBK:lla on Myyrmäessä kovat näyttöhalut.

– Vastustajalla on tappio niskassaan, mutta he ovat pelanneet myös tiukkoja pelejä. He esimerkiksi voittivat JyPKin, jolle me hävisimme. Emme missään nimessä lähde soitellen sotaan, Väisänen painotti.

– Michael Käld haluaa varmasti tuoda Vantaalle joukkueen, joka pystyy nousemaan tappion jälkeen jaloilleen. GBK haluaa varmasti osoittaa olevansa viime viikon lukemia parempi joukkue. Ilves pääsi hyödyntämään maalipaikkansa aika läheltä, joten Myyrmäessä he puolustavat varmasti tiukemmin.

Väisänen on nähnyt muutamia GBK:n pelejä videolta. Niiden perusteella hän on jo ehtinyt muodostaa jonkinlaisen mielikuvan vastustajan pelitavasta, vahvuuksista ja heikkouksista.

– Ulkomaalaispelaajat ovat heidän vahvimpia pelaajiaan ja myös maalivahti torjui ainakin HJK-pelissä hyvin. GBK puolustaa tiukasti omaa maaliaan ja pyrkii pelaamaan nopeasti eteenpäin, Väisänen sanoi.

– Tilaisuuden tullen he pyrkivät kuitenkin myös pelaamaan ja kontrolloimaan peliä. Maalivahti avaa peliä lyhyillä syötöillä, jos se on mahdollista.

Oman joukkueensa osalta Väisänen toivoo samanlaista taistelua kuin viikko sitten TPS:ää vastaan. Lisäksi PK-35 Vantaa kiinnittää jälleen huomiota etenkin maalipaikkojen luomiseen ja niiden hyödyntämiseen.

– Tärkeintä on se, että pystymme säilyttämään TPS-ottelun peli-ilmeen. Sen pelin taistelu ja taklaukset pitää viedä myös muihin peleihin. Samalla meidän pitää kuitenkin malttaa pelata sitä peliä, jolla saamme luotua kontrolloituja maalipaikkoja. Niissä paikoissa meillä pitää riittävästi päättäväisyyttä, Väisänen totesi.

– Mitä tiiviimmin he puolustavat, sitä kontrolloidumpia hyökkäyksiemme pitää olla. Seisovat tilanteet he pystyvät varmasti hoitamaan, joten meidän pitää päästä maalipaikoille vauhdikkaammin ja keskityksillä pitää aina olla selkeä kohde.

Väisänen uskoo, että GBK tekee kaikkensa vaikeuttaakseen Punamustien pelaamista. Hänen mukaansa joukkueen pitää kuitenkin luottaa omaan tekemiseensä.

– Odotan kovaa kamppailupeliä. GBK pyrkii varmasti kaikin keinoin hidastamaan pallonhallintapeliämme. Meidän täytyy pitää pää kylmänä, liikuttaa palloa nopeasti, pitää vastustaja liikkeessä ja luoda sen kautta maalintekopaikkoja, Väisänen tiivisti.

PK-35 Vantaa – GBK pelataan lauantaina 20.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennysryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.