UUTISET

Punamustat ja TPS pistejakoon

13.5.2017

PK-35 Vantaa ja TPS kävivät lauantaina tiukan taistelun sarjapisteistä. Tasaisen ottelun maalihanat aukesivat vasta pelin loppupuolella. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, joten Myyrmäen kevätauringossa päädyttiin pistejakoon.

Ottelu alussa kotijoukkue piti enemmän palloa, mutta TPS puolusti hyvin ja pyrki tilaisuuden tullen myös hyökkäämään aktiivisesti. Ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka nähtiin 25. peliminuutilla. Pallo päätyi Punamustien kulmatilanteessa Sanna Saariselle, joka pääsi laukomaan läheltä. Saarisen laukaus karkasi kuitenkin ohi maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen myös vierasjoukkue TPS pääsi hätyyttelemään Punamustien maalia kahdesti lyhyen ajan sisään. Julia Tunturi pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan takaa, mutta kotijoukkueen maalivahti Henriikka Mäkelä venytti kätensä alanurkkalaukauksen tielle. Tilanteesta seuranneen kulmapotkun päätteeksi oli Emma Santamäen vuoro yrittää. Mäkelä onnistui kuitenkin torjumaan läheltä tulleen laukauksen maalin yli.

Avausjakson lopulla TPS:n Elli Pikkujämsä pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus painui yli maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Pikkujämsä sai pallon lähes samassa paikassa, mutta lopputulos oli jälleen sama. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Toisen jakson alussa PK-35 Vantaan hyökkäys tuotti hyvän maalipaikan. Kaisa Collin yritti ohjata pallon etutolpalta maaliin, mutta turkulaisten maalivahti Milla-Maj Majasaari selvitti tilanteen. Myös TPS haki avausjakson tapaan ratkaisua innokkaasti kaukolaukauksilla, mutta vedot suuntautuivat yli maalin.

Tunnin pelin jälkeen TPS osui jo maalikehikkoon, kun rangaistusalueen sisältä lähtenyt nosto osui takatolppaan. Mäkelä oli maalillaan hyvin tilanteessa mukana, mutta ei lopulta joutunut reagoimaan. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin TPS:n Netta Hannula pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta pusku oli aavistuksen liian korkea.

Vaihdosta kentälle tullut Hanne Ojanperä antoi 73. peliminuutilla hyvän noston rangaistusalueelle. Collin otti pallon haltuunsa, kääntyi ja pääsi laukomaan. Veto suuntautui kuitenkin niukasti ohi maalin.

Seuraava hyökkäys tuotti vihdoin tulosta. Collin nousi päätyrajalle asti ja tarjoili hyvän syötön takaviistoon. Syöttö tavoitti vaihdosta kentälle tulleen Netta Koson, joka pääsi laukomaan pallon taka-alakulmaan.

Kotijoukkue sai maalista lisää virtaa ja lähti heti jahtaamaan toista osumaa. Heti johtomaalin jälkeen Koso tarjoli hienon läpisyötön Collinille, joka pääsi nokikkain TPS-vahti Majasaaren kanssa. Collin nosti kuitenkin läpiajotilanteessa pallon maalin yli.

Turkulaisten tasoitusosuma nähtiin vain neljä minuuttia Punamustien johtomaalin jälkeen. Jutta Rantala pääsi etenemään rangaistusalueella ja sai jalkansa vapaaksi. Rantalan tarkka laukaus upposi takakulmaan ja TPS tasoitti lukemiksi 1-1.

Vieraiden tasoitusosuman jälkeen PK-35 Vantaa aloitti vahvan rynnistyksen. Kotijoukkue jahtasi voittomaalia, mutta lopun paineesta huolimatta todella vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin. PK-35 Vantaa pääsi rangaistusalueen läheisyyteen ja jopa alueen sisälle, mutta viimeiset ratkaisut jäivät tällä kertaa hieman vajaiksi.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla TPS:n Jutta Rantala oli karkaamassa läpiajoon, mutta Mäkelä selvitti tilanteen hienolla vastaantulollaan. Toisessa päässä vaihdosta kentälle tullut laitapuolustaja Roosa Toivanen yritti vielä lisäajalla ratkaisua yli 30 metristä, mutta Majasaari onnistui torjumaan laukauksen riman yli kulmapotkuksi.

Toivasen laukaus jäi lopulta ottelun viimeiseksi maalintekoyritykseksi, joten pisteet tasattiin tiukan taistelupelin päätteeksi lukemin 1-1. TPS kärsi Myyrmäessä sarjakauden ensimmäisen pistemenetyksensä, mutta turkulaiset jatkavat siitä huolimatta sarjakärjessä. PK-35 Vantaa sen sijaan on seitsemän ottelukierroksen jälkeen sarjassa neljäntenä kuusi pistettä TPS:ää jäljessä.

Tiukka taistelupeli

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan kotijoukkue lähti peliin vain voitto mielessään. Vaikka tavoite ei lopulta täyttynyt, Väisänen kiitteli joukkueen peliesitystä.

–  Olen tietysti pettynyt siihen, että emme saaneet kolme pistettä. Siihen pitää totta kai olla tyytyväinen, että saimme kuitenkin yhden pisteen, Väisänen totesi.

– Tämä oli taistelupeli. Tänään pelattiin kovaa ja tuomari otti varsin hyvät kaikki turhat repimiset pois. Joukkueen peli-ilmeeseen täytyy olla tyytyväinen. Tämä oli ihan erilainen peli kuin oikeastaan mikään aiemmista peleistä.

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli Väisäsen mielestä etsikkoaikansa. Kokonaisuudessaan peli oli tasaista taistelua sarjapisteistä.

– Saimme peliin hyvän alun. Sannalla oli hyvä maalipaikka ja lisäksi saimme pari kulmapotkua. Toisen jakson loppupuolella TPS:llä oli hyvä ote pelistä. Silloin he saivat puolestaan kulmapotkuja ja ”Hemppa” teki muutaman hyvän torjunnan. Toinen puoliaika oli tasaista taistelua ja molemmilla oli muutama maalipaikka, Väisänen sanoi.

– Tämä oli varmaankin peli, jossa katsojat viihtyivät. Kaksinkamppailuja ja maalipaikkoja.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaalla oli etenkin toisella jaksolla tilaisuutensa lisäosumiin. Hän kuitenkin uskoo, että maalihanat aukeavat vielä, kun pelaajat luottavat omaan tekemiseen ja malttavat tehdä oikeita asioita.

– Meillä oli tänään hyviä paikkoja ratkaista peli, mutta emme saaneet palloja tänään ihan tolppien väliin. Kaisa Collin teki loistavia liikkeitä ja etenkin toisella jaksolla saimme sen myötä hyviä paikkoja. Se on tärkeintä, että saamme luotua paikkoja. Sen kautta maalejakin alkaa varmasti tulla.

Toisen jakson edetessä kotijoukkue sai kenttätapahtumista hyvän otteen. PK-35 Vantaa vaihtoi kentälle tuoreita jalkoja ja onnistui rakentamaan hyviä hyökkäyksiä.

– Saimme jopa yllättävän hyvin pelattua TPS:n linjojen eteen ja linjojen taakse. Lisäksi pääsimme kääntymään linjojen välissä keskialueella ja haastamaan alinta linjaa. Niissä tilanteessa kaipaamme vielä vähän rauhallisuutta ja varmuutta syöttöihin. Oli kuitenkin hyvä, että pääsimme sinne, sillä sitä kautta syntyy tilanteita, Väisänen tuumi.

Punamustien osuman viimeistellyt Netta Koso piti pelisuoritusta hyvänä, mutta harmitteli hukattuja maalipaikkoja.

– Pelasimme tänään ihan hyvän pelin. Minä ja pari muuta tulimme hyvin sisään peliin. Meillä oli paikat saada kolme pistettä, mutta tänään ne eivät menneet sisään, Koso tiivisti.

Punamustien kotipelit Naisten Liigassa jatkuvat jo viikon päästä lauantaina 20.5. Silloin Myyrmäessä vierailee kokkolalainen GBK.

 

PK-35 Vantaa – TPS 1-1 (0-0)

74´ 1-0 Netta Koso

78´ 1-1 Jutta Rantala

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen (78´ Roosa Toivanen)

6 Mimmi Nurmela

7 Olga Ahtinen (63´ Netta Koso)

10 Kaisa Collin

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen (71´ Hanne Ojanperä)

14 Elina Salmi

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

9 Netta Koso

15 Hanne Ojanperä

18 Ella Hopponen

26 Roosa Toivanen

 

PK-35 TV: Jari Väisäsen ja Netta Koson mietteet ottelusta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.