UUTISET

Lauantaina huippuottelu Myyrmäessä

11.5.2017

Punamustien kotipelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina todellisella huippuottelulla. PK-35 Vantaa saa silloin vieraakseen sarjakärjessä majailevan Turun Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 13.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa majailee kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa neljäntenä. Joukkue on voittanut otteluistaan neljä ja hävinnyt kaksi. Eroa sarjakärki TPS:ään on kuusi pistettä ennen lauantain keskinäistä ottelua. Viime sunnuntaina PK-35 Vantaa kärsi Keski-Suomessa tappion sarjanousija JyPKin vieraana, joten joukkue lähtee tulevaan otteluun poikkeuksellisen nälkäisenä.

Myyrmäessä Punamustien otteet ovat olleet hyviä. PK-35 Vantaa on pelannut kotikentällään tällä kaudella kolme sarjaottelua, joista se on voittanut jokaisen. FC Honka ja Åland United kaatuivat lukemin 1-0. Ilves sen sijaan taipui maalein 3-1.

TPS sen sijaan pitää hallussaan sarjataulukon piikkipaikkaa voitettuaan kaikki kuusi otteluaan. Turkulaisjoukkue on ollut myös sarjan tehokkain ryhmä, sillä se on tehtaillut sarjassa jo 20 maalia. Viime viikonlopun ottelussaan TPS kaatoi Åland Unitedin Turussa maalein 4-2.

Tähän mennessä TPS on pelannut kaksi kolmasosaa peleistään kotikentällään, joten vieraspelejä turkulaisilla on takana vasta kaksi. Avauskierroksella TPS aloitti väkevästi ja jyräsi sarjanousija GBK:n Kokkolassa lukemin 1-5. ONS:n vieraana TPS pelasi tiukan ottelun, jossa verkko heilui tiuhaan tahtiin heti alkuminuuteilla. Kahdeksan peliminuutin jälkeen peli oli jo lukemissa 2-2, mutta lopulta mustavalkoiset käänsivät pelin edukseen Julia Tunturin 82. minuutin osumalla.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa virallisissa peleissä neljään otteeseen. PK-35 Vantaa voitti kotiottelunsa keväällä lukemin 4-0 ja elokuussa Suomen Cupin välierän rangaistuspotkukilpailun jälkeen, mutta TPS vei nimiinsä oman kotiottelunsa sekä yläloppusarjakohtaamisen Myyrmäessä. Sarjakauden päätösottelun jälkeen PK-35 Vantaa sai kaulaansa kultamitalit ja TPS palasi sarjan kakkossijan myötä mitalikantaan yli 30 vuoden tauon jälkeen.

Joukkueiden tuorein kohtaaminen nähtiin kuitenkin helmikuussa, kun PK-35 Vantaa ja TPS kohtasivat Myyrmäessä harjoitusottelun merkeissä. Ottelu päättyi tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen Punamustien 4-3-voittoon. Kaisa Collin viimeisteli hattutempun ja Alina Kosunen laukoi voittomaalin ottelun viimeisillä minuuteilla. Turkulaisten riveistä maalinteossa onnistuivat Tiia Savolainen ja kahdesti osunut Ria Öling, joka kuitenkin siirtyi ennen sarjakauden alkua Espanjan pääsarjaan.

Punamustien tehokkaimmat maalintekijät Naisten Liigassa ovat olleet kolmesti osuneet Sanna Saarinen ja Roosa Bröijer. TPS:n riveissä suurinta maalintekovastuuta on kantanut sarjan maalipörssiä kahdeksalla osumallaan johtava Jutta Rantala. Elli Pikkujämsällä ja Hanna Ruohomaalla on tilillään neljä maalia.

Kotijoukkueen kokoonpanotilanne on TPS-ottelun alla hyvä. Ainoastaan Ronja Ikonen ja Eva Nyström ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Loukkaantuneiden lisäksi myös Vilma Väisänen puuttuu lauantain kokoonpanosta.

Mielenkiintoinen kohtaaminen

PK-35 Vantaa lähtee lauantain kamppailuun tappio niskassaan, mutta päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueen henkinen vireystila on mainio. Myös terveystilanne on muutamasta poissaolijasta huolimatta jälleen hyvä.

– Olemme harjoitelleet tällä viikolla hyvin ja käyneet läpi joukkueen identiteettiä. Olemme löytäneet meille tärkeitä asioita ja treeneissä on ollut hyvä syke. Toivottavasti onnistumme siirtämään sen myös pelikentälle. Meillä on kova halu näyttää TPS:lle.

– Ronja, Eva ja Vilma ovat sivussa, mutta muut näyttäisivät olevan kunnossa. Meillä on pitkästä aikaa jopa runsauden pulaa ja mahdollisuus miettiä erilaisia vaihtoehtoja. Se on hyvä asia, Väisänen sanoi.

Myyrmäessä pelataan lauantaina Naisten Liigan kärkisijoista, sillä hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa on sarjassa neljäntenä ja hopeamitalisti TPS piikkipaikalla.

– Tämä on molemmille tärkeä ottelu. TPS haluaa kasvattaa piste-eroa ja me taas haluamme kaventaa sitä. Siihen ei kuitenkaan kannata kiinnittää liikaa huomiota. Keskitymme enemmän yksittäisten tilanteiden hoitamiseen, Väisänen totesi.

TPS on edennyt tähän mennessä voitosta voittoon. Väisäsen mukaan Punamustien leirissä tiedetään varsin tarkkaan, millaisen vastuksen turkulaiset tarjoavat.

– Olemme tutustuneet myös TPS:n pelaamiseen. He ovat tällä hetkellä hyvissä iskussa ja heillä on varmasti kova itseluottamus. He haluavat varmasti näyttää, miksi ovat sarjakärjessä, joten odotan mielenkiintoista peliä, Väisänen ennakoi.

– TPS menetti keväällä Ria Ölingin, mutta he saivat talvella riveihinsä hyviä pelaajia. Kokonaisuutena TPS on nyt ehkä vielä viime kautta parempi joukkue. Myös hyvä henki näkyy varmasti heidän tekemisessään.

Väisänen nostaa esille myös TPS:n maalintekovoiman ja tilanteen tullen aggressiivisen prässipelin.

– He ovat tehneet paljon maaleja ja laukovat hanakasti myös kaukaa. Muun muassa Jutta Rantalalla on hyvä laukaus. Meidän pitää olla hereillä ja ottaa heiltä aika sekä tila pois maalintekotilanteissa. TPS pyrkii prässätessään riistämään pallon korkealle. Emme siis saa ajautua peliä avatessamme liian pieniin tiloihin, vaan meidän täytyy pyrkiä pitämään etäisyydet kunnossa ja pallo kontrolloidusti omalla joukkueella.

Väisäsen mukaan lähtökohdat huippuotteluun ovat hieman erilaiset kuin kauden aiemmissa sarjapeleissä. Hän uskoo, että TPS on myös vieraskentällä aktiivinen hyökkäyssuuntaan.

– Kyseessä on varmasti ihan erilainen peli kuin aikaisemmat sarjapelit, sillä nyt vastassa on joukkue, joka pyrkii varmasti myös hyökkäämään koko ajan. Silloin myös vastustajan kenttäpuoliskolla voi olla avoimempaa. Olemme pystyneet pallonhallintaan joka pelissä, mutta tällaisia joukkueita vastaan tilaa voi löytyä myös nopeammille hyökkäyksille.

PK-35 Vantaa – TPS pelataan lauantaina 13.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille erityisryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.