UUTISET

PK-35 Vantaa kärsi vierastappion Jyväskylässä

7.5.2017

PK-35 Vantaa kärsi sunnuntai-iltapäivänä kauden toisen tappionsa. Sarjanousija Jyväskylän Pallokerho yllätti Punamustat kotikentällään ja avasi samalla pistetilinsä Naisten Liigassa.

Ottelun avausvartti eteni aurinkoisessa Jyväskylässä vierasjoukkueen hallinnassa. PK-35 Vantaa vei pelin painopisteen JyPKin puolustusalueelle ja onnistui luomaan maalipaikkoja heti pelin alussa. Jyväskyläläispuolustus onnistui kuitenkin purkamaan ensimmäiset tilanteet maalin edustalta.

Vieraat siirtyivät kuitenkin johtoon jo 16. peliminuutilla. Olga Ahtinen laukoi rangaistusalueen rajan takaa tolppaan ja Roosa Bröijer pääsi tälläämään maalin eteen kimmonneen pallon läheltä maaliin. Osuma oli Bröijerille kauden kolmas sarjapeleissä. Vain hetkeä myöhemmin Bröijer laukoi painavasti paristakympistä, mutta JyPKin maalivahti Pauliina Tähtinen onnistui vangitsemaan pelivälineen.

Kotijoukkueen avausjakson parhaat maalintekopaikat nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. JyPKin Henna-Riikka Honkanen pääsi laukomaan lyhyen ajan sisään kaksi vapaapotkua lähes samasta paikasta. Etenkin ensimmäinen laukaus oli hyvä, mutta Punamustien maalivahti Velma Oikarinen venytti kätensä takayläkulmaan suuntautuneen laukauksen tielle. Jälkimmäisen vapaapotkun Oikarinen torjui etukulmasta.

Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0-1-johdossa. Vierailla oli avausjaksolla hyvä ote kenttätapahtumista, mutta hallinta tuotti vain yhden täysosuman. JyPK sen sijaan ei onnistunut Honkasen hyviä vapaapotkuja lukuun ottamatta hätyyttelemään vieraiden maalia.

Heti toisen jakson alussa Punamustilla oli hyvä maalintekopaikka, mutta keskisuomalaiset selvisivät säikähdyksellä Hanne Ojanperän nostaessa pallon maalin yli. Ashley Riefner eteni rangaistusalueelle, mutta laukaus painui etuyläkulmasta ohi. Myös Selina Mustajoella ja Netta Kosolla oli omat tilaisuutensa maalintekoon.

Kun PK-35 Vantaa ei hyödyntänyt omia maalipaikkojaan, kotijoukkue nousi tasoihin. JyPK sai tunnin pelin jälkeen kulmapotkun, jonka se pelasi maalinedusruuhkaan. Lopulta Lavdije Begolli puski pallon lähietäisyydeltä maaliin.

1-1-osuman jälkeen molemmissa päissä nähtiin hyvät tilanteet. Ensin JyPKin Honkasen viimeistely-yritys lipui niukasti taka-alakulman ohi ja seuraavasta hyökkäyksestä Punamustien Sanna Saarinen puski pallon takatolpalta ohi maalin.

Viisitoista minuuttia ennen päätösvihellystä JyPK siirtyi yllättäen johtoon. Jo avausjaksolla potkutekniikkaansa väläytellyt Honkanen pääsi laukomaan noin 25 metristä ja näyttävä laukaus painui Oikarisen yli vieraiden verkkoon.

Tappioasemaan jouduttuaan PK-35 Vantaa lähti nopeasti jahtaamaan tasoitusta. Punamustien loppukiri tuotti painetta, kulmapotkuja ja laukauksia, mutta todella  hyviä maalipaikkoja loppuhetkillä nähtiin vain muutama. Saarinen tarjoili hyvän keskityksen takatolpalle, mutta Riefner ei onnistunut suuntaamaan palloa lähietäisyydeltä maalia kohti. Ojanperä sen sijaan pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus painui yli maalin. Myös JyPKillä oli johtomaalinsa jälkeen tilaisuus vielä yhteen lisäosumaan, mutta Gentjana Rochi laukoi pienestä kulmasta niukasti takatolpan ohi.

Ottelu päättyi lopulta lukemiin 2-1, joten PK-35 Vantaa kärsi Jyväskylässä sarjakauden toisen tappionsa. Viime syksynä nousukarsintojen kautta pääsarjaan noussut JyPK sen sijaan nappasi avauspisteensä Naisten Liigassa.

Karvas tappio

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt. Hänen mukaansa vierailla oli voiton avaimet käsissään, mutta niitä ei kyetty käyttämään.

– Ensimmäisellä jaksolla pystyimme kontrolloimaan peliä hyvin. Pystyimme toteuttamaan sitä, mitä halusimme eli luomaan ylivoimia laidoille, pääsimme keskityspaikoille ja saimme maalipaikkoja. Muutaman kerran JyPK siivosi tilanteet aivan maalin edustalta. Haastoja olisi voinut tulla enemmän, mutta meillä oli käsissämme avaimet ratkaista peli jo avausjaksolla. Valitettavasti emme saaneet palloja maaliin asti.

– Teimme sentään yhden maalin, kun Roosa Bröijer seurasi hyvin Olga Ahtisen tolppavedon ja pääsi ensimmäisenä irtopalloon. Myös vastustajalla oli avausjaksolla pari hyvää vapaapotkua, Väisänen kertasi ensimmäisen puoliajan tapahtumia.

Väisäsen mukaan Punamustilla oli myös toisen jakson alussa hyvä ote pelistä, mutta JyPK hyödynsi yksittäiset tilanteet paremmin ja onnistui kääntämään pelin.

– Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi, mutta JyPK sai pitkän pallon jälkeen kulmapotkun. Puolustimme kulmatilanteen huonosti ja maalivahdin nyrkkeily jäi vähän vajaaksi. Lopulta vastustaja pääsi laittamaan pallon sisään.

– Toinen maali oli hieno laukaus kaukaa. Puolustimme sen tilanteen keskikentällä huonosti ja vastustaja sai jalan vapaaksi. Tiesimme heidän laukovan paljon kaukaa, mutta emme olleet niin hereillä kuin olisi pitänyt, Väisänen totesi.

Toisen takaiskumaalin jälkeen PK-35 Vantaa jahtasi tasoitusta ja sai siihen tilaisuutensa, mutta Väisäsen mielestä vieraiden olisi pitänyt päästä vielä aavistuksen paremmille maalintekopaikoille. JyPK hyödynsi sunnuntai-iltapäivänä tilaisuutensa paremmin.

– Saimme vielä lopussa hyvää painetta ja pari hyvää tilannetta Kenties toisella jaksolla meidän olisi pitänyt saada palloja enemmän rangaistusalueelle. Pääsimme ihan hyville maalintekosektoreille, mutta JyPK puolusti alueensa hyvin, joten emme päässeet ihan niille viimeisille, varmoille maalipaikoille, Väisänen tuumi.

– Peli oli meillä ihan hyvin hallussa, mutta yksittäiset tilanteet ratkaisevat pelejä. Meidän pitää olla aina hereillä, kun vastustajalla on pallo meidän puoliskollamme. 2-1-tilanteessa peli muuttui tietysti vaikeaksi.

Väisänen harmitteli hukattuja maalipaikkoja, mutta samalla hän jakoi kunniaa myös kauden ensimmäiset sarjapisteensä napanneelle vastustajalle.

– Tiesimme JyPKin vaikeaksi vastustajaksi. He ovat pelanneet vähän alakanttiin, mutta kyseessä on vahva tasainen joukkue. He puolustivat omaa maaliaan monella pelaajalla ja onnistuivat siinä hyvin.

Pelin jälkeen Punamustien leirissä suunnattiin katseet jo ensi viikonlopun otteluun. Väisänen uskoo, että joukkue osaa käsitellä pettymyksen oikein.

– Tappio oli tietysti karvas. Kävimme bussimatkalla joukkueen kanssa läpi, mitä voimme tehdä paremmin ja mihin asioihin meidän pitää keskittyä. Joukkueessa on hyvä virinä ja kova halu näyttää. Nyt valmistaudumme hyvin tulevaan TPS-peliin. Ainoa tavoitteemme on tietysti voittaa se peli.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat viikon päästä lauantaina 13.5. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Turun Palloseuran.

 

JyPK – PK-35 Vantaa 2-1 (0-1)

16´ 0-1 Roosa Bröijer

61´ 1-1 Lavdije Begolli

75´ 2-1 Henna-Riikka Honkanen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

3 Tiia Peltonen

7 Olga Ahtinen

9 Netta Koso

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (69´ Mimmi Nurmela)

15 Hanne Ojanperä (89´ Mette Barck)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen (59´ Selina Mustajoki)

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

6 Mimmi Nurmela

10 Kaisa Collin

12 Henriikka Mäkelä

16 Selina Mustajoki

17 Mette Barck

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.