UUTISET

Punamustat 0-6-voitolla jatkoon Suomen Cupissa

3.5.2017

PK-35 Vantaa aloitti tiistai-iltana urakkansa Suomen Cupissa selvänumeroisella voitolla. Kahta sarjaporrasta alempana pelaava Nurmijärven Jalkapalloseura kaatui Rajamäelle lukemin 0-6. Ottelun tehopelaajaksi nousi puolet Punamustien maaleista viimeistellyt Netta Koso.

Kakkosessa pelaava NJS lähti selkeästä altavastaajan asemastaan huolimatta haastamaan vieraitaan ennakkoluulottomasti. Kotijoukkueen taistelutahdosta huolimatta PK-35 Vantaa siirtyi johtoon jo yhdeksännelle peliminuutilla. Avausmaalista vastasi kulmapotkutilanteesta Tia-Maria Jaakonsaari, joka pääsi siirtämään pallon maalinedusruuhkasta maaliin.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä vahvemmin kenttätapahtumat etenivät Punamustien komennossa. Netta Koso, Ashley Riefner ja  Mimmi Nurmela pääsivät kokeilemaan maalintekoa hyvistä paikoista, mutta kaikki laukoivat vuorollaan suoraan päin NJS:n maalia vartioinutta Annika Kulhaa.

Juuri ennen taukoa Mette Barck antoi sivurajalta loistavan vapaapotkun, mutta Jaakonsaari ohjasi pallon muutamasta metristä yli maalin. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0-1-johtolukemissa.

Aivan toisen jakson alussa nurmijärveläisten puolustaja onnistui viime hetkellä puskemaan Riefnerin keskityksen lähes maaliviivalta maalin yli, mutta sen jälkeen vieraiden maalihanat aukesivat toden teolla. Punamustille tuomittiin 50. minuutilla rangaistuspotku, kun Riefner kaadettiin rangaistusalueella. Vetovastuun sai Barck, joka sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Punamustien kolmas osuma syntyi yhdeksän minuuttia myöhemmin. NJS-vahti Kulha avasi pallon suoraan päin Netta Kosoa, jolla oli lopulta helppo työ toimittaa peliväline tyhjään maaliin.

Myös Rajamäen Kehityksen kasvatti Roosa Toivanen onnistui maalinteossa tutuissa maisemissa. Toivanen tuli toisella jaksolla kentälle ja sai nopeasti nimensä tehotilastoihin. NJS ei onnistunut kunnolla purkamaan palloa puolustusalueeltaan ja Toivanen pääsi laukomaan irtopallon rangaistusalueen rajalta taka-alakulmaan.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla PK-35 Vantaan hyökkäykset tuottivat jatkuvasti vaarallisia maalintekopaikkoja. Jaakonsaari ja Koso pääsivät yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista, mutta laukaukset painuivat niukasti ohi maalin. Myös oikeana puolustajana pelannut Elina Salmi pääsi vahvan nousunsa jälkeen nokikkain maalivahdin kanssa, mutta NJS:n puolustaja ehti katkaisemaan Salmen poikittaissyöttöyrityksen.

PK-35 Vantaa pääsi kuitenkin kaunistelemaan lukemia vielä kahdesti ottelun loppuhetkillä. Noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Riefner tarjoili hienon hyökkäyksen päätteeksi pallon rangaistusalueelle nousseelle Kosolle, joka laukoi pallon etualakulmaan. Sama kaksikko oli asialla varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Riefner karkasi oikealta laidalta ja tarjoili matalan syötön maalin edustalle. Koso pääsi täydentämään hattutemppunsa ja viimeisteli lähietäisyydeltä loppulukemiksi 0-6.

PK-35 Vantaa kohtaa Suomen Cupin toisella kierroksella Helsingin Palloseuran. HPS saa alempisarjalaisena otteluun kotiedun.

”Jaksoimme jauhaa omaa peliämme”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli jatkopaikan ohella tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaalla oli pieniä käynnistymisvaikeuksia, vaikka vieraat iskivät ottelun voittomaalin jo yhdeksännellä peliminuutilla.

– Cup on aina cupia, jossa kaikki on mahdollista. Siinä mielessä pitää olla tyytyväinen, että jaksoimme jauhaa omaa peliämme. Teimme mitä sovittiin, emmekä lähteneet oikomaan asioita. Ihan alkua lukuun ottamatta onnistuimme siinä hyvin. Tästä on hyvä jatkaa cupia.

– Peli oli odotetunlainen. Tiesimme NJS:n tulevan alussa kovaa ja he onnistuivat siinä mielestäni hyvin. Kenties kenttä ja pallo tekivät meille vähän tepposet. Ne olivat tietysti samat myös vastustajalle, mutta se näkyi ehkä hieman epävarmana pelaamisena, Väisänen tuumi.

Ottelun edetessä Punamustien askelmerkit alkoivat osua paremmin kohdilleen ja sen myötä vieraat pitivät pelin hallinnassaan loppuun asti. NJS sen sijaan ei päässyt toden teolla uhkaamaan Velma Oikarisen vartioimaa maalia.

– Hiljalleen ote siirtyi enemmän ja enemmän meille ja saimme luotua paikkoja. Meillä oli jo avausjaksolla maalin lisäksi vähintään kaksi aika varmaa paikkaa, joista olisi pitänyt tehdä maalit. Aikainen maali toki helpotti pelaamistamme, Väisänen totesi.

– Myös NJS sai avausjaksolla yhden tilanteen, mutta Uwak ei päässyt lopulta kunnolla laukomaan. Toisella jaksolla NJS:llä ei oikeastaan kovaa tsemppiä lukuun ottamatta ollut mitään pelillisiä tilanteita.

Selvänumeroisista loppulukemista huolimatta Väisänen jakoi kehuja myös kahta sarjaporrasta alempana pelaavalle vastustajalle.

– NJS taisteli hyvin loppuun asti ja pelasi aggressiivisesti läpi ottelun. Heidän maalivahtinsa pelasi hyvin ja Uwak väläytteli osaamistaan.

Punamustien tehot jakautuivat tiistai-iltana usealle eri pelaajalle. Maalintekijöiden lisäksi Väisänen kiitteli vahvan ottelun pelanneen Ashley Riefnerin esitystä.

– Tänään oli hienoa, että tuli onnistumisia. Netta Koso sai maalihanat kunnolla auki ja myös Tia-Maria Jaakonsaari, Mette Barck ja Roosa Toivanen onnistuivat.

– ”Rief” teki tänään jälleen paljon töitä ja oli tärkeä pala joukkueemme hyökkäyksessä. Hän teki hyviä juoksuja ja pääsi murtautumaan usein. Saimme sellaisesta tilanteesta myös rangaistuspotkun, Väisänen sanoi.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa kierrätti Rajamäelle pelaajistoaan jonkin verran ja onnistui siinä hyvin.

– Saimme vähän huilia paljon pelanneille pelaajille ja samalla saimme minuutteja vähemmän peliaikaa saaneille pelaajille. Kaikki tänään kentällä olleet osoittivat kuuluvansa sinne.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat sunnuntaina 7.5. vierasottelulla Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran lauantaina 13.5., jolloin Turun Palloseura vierailee Myyrmäessä.

 

NJS – PK-35 Vantaa 0-6 (0-1)

9´ 0-1 Tia-Maria Jaakonsaari

50´ 0-2 Mette Barck (rp.)

59´ 0-3 Netta Koso

68´ 0-4 Roosa Toivanen

82´ 0-5 Koso

90´ 0-6 Koso

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

8 Vilma Väisänen

9 Netta Koso

14 Elina Salmi

15 Hanne Ojanperä (68´ Roosa Bröijer)

16 Selina Mustajoki (54´ Roosa Toivanen)

17 Mette Barck (57´ Ella Hopponen)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

 

Vaihtopelaajat:

7 Olga Ahtinen

13 Sanna Saarinen

18 Ella Hopponen

22 Ida Raustola

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

PK-35 TV: Ashley Riefnerin ja Vilma Väisäsen mietteet 0-6-voitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.